Olu O.-dzięki za sms.W pośpiechu niezręcznie zdanie zredagowałam,naturalnie prosiłam
Miiriam o ew.nabycie tego
pierwiosnka storczykowatego.Szukam jeszcze paru
kandelabrowych.Wiem od
Amby,że w zasadzie jednorocznych,ale warto.Są w szkółce w Lanckoronie,może się wybierzemy.
Olgo(
Ogród Azy)Widziałam w OBI ławkę żeliwno drewnianą Hamilton w promocji,żeliwne ma zgrabnie wygięte nóżki i ramkę oparcia,drewniane siedzisko,jest nieduża i bardzo by pasowała w Podwórkowym,ale zapakowana w paczkę trochę ciężka do niesienia jednoosobowo do autobusu i od autobusu.Poza tym obawiam się,że mogłaby wyparować przy okazji jakiś prac remontowo-porządkowych,
skoro żeliwna pompa wpisana do rejestru konserwatora zniknęła przy wywozie dodatkowych śmieci z remontu pionu?Kolega podsuwa myśl,że można ławkę zabetonować w podłożu i zakotwić na stalowych linkach do ogrodzenia,które jest i świeżo po renowacji i kontrolowane.
Najlepiej byłoby cały mój Podwórkowy ogrodzić,skończyłyby się psie q...,nie sprzątane,podsikiwanie krzewów,wykopywanie dołów..Panel ocynkowany,podobny do tego co na murku granicznym jest po 74.99(wymiar 132 na 250 cm),furtka wys.130 cm,po obniżce wiosennej za 349 zł.
Oporządziłam większość grządek.
Ambo-to w swoim czasie będę bardzo wdzięczna za kilka tych wąskolistnych
zimowitów z Twojej poprzedniej działki.
Elżbietko po śląsku-
Psi zęby są wszystkie trzy,wszystkie mają pączki-dwa żółte,jeden blado różowy!
Dziś wracając od dentysty kupiłam na Basztowej w filii Polanu dwanaście
aksamitek dużej urody,kolory miodowy brąz z maliną,dyniowo pomarańczowy,słoneczno żółty,naturalnie na obwódkę rabatki z szachownicami jest ich o połowę za mało,muszę dokupić.Z żonkilami które tam aktualnie zaczynają kwitnąć bardzo dobrze się komponują kolorystycznie.