Początek przygody część 2

ODPOWIEDZ
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początek przygody część 2

Post »

Kasiu, cudowne nowości do Ciebie dotarły. :heja

Mnie zauroczyła Chiloschista spp yellow fragrant ;:224

No i gratuluję własnego kwitnienia na Masdevalli. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
aniger
50p
50p
Od: 27 lip 2010, o 17:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witaj Sąsiadko !
Ale zrobiłaś "Wejście smoka" - tyle nowości na jeden raz i co jedna to piękniejsza- krzyżówka tetraspis z amabilisem jest prześliczna.
Sąsiadko zastorczykowana jak to przeczytałam to śmiałam się do monitora.
Kasieńko nowości prześliczne ;:138 ;:138 ;:138 .
No i widzę, że woskowy jest identyczny jak mój -jeśli chodzi o kolory a ten drugi też jest super.Na pewno poprawiłaś sobie humor w tą brzydką pogodę. Cieszę się, że chiloschista się podoba - niech pięknie rośnie i szybko zakwitnie-będziemy czekać i ;:65 ;:65 ;:65
;:196 Regina :wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękności... Phal. tetraspis x amabilis bardzo mi się podoba, żałuję, że go w końcu nie zamówiłam, ale może będą tak normalnie na wystawie, bo piękny jest :). I tetraspis x tetraspis C1, corningiana... Same perełki.
A jak się ma keiki Phal. pink panther? Bo mój puszcza teraz następne keiki :).
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu dołączam swoje pochwały piękne kwitnienia ;:138 ;:138 Phalaenopsis tetraspis C1 x phal. amabilis ;:224 ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Dziękuję Wam kochane ;:196
No to jeszcze dorzucam te, o których zapomniałam dziś :oops:

Dendrobium aphanochilum - zakupione od Asi/Joane, mam nadzieję, że zakwitnie kiedyś tak jak u Niej ;:196
Obrazek

A teraz jeszcze w skrócie pączki i pędziki :wink:

Phal. violacea var coerulea - zakupiona w październiku na wystawie, kiedy ja się wczasowałam w marcu ona postanowiła wypuścić tak oczekiwany pęd:
Obrazek

Obrazek

Phal. tetraspis alba - zakupiony pod taką nazwą w październiku na wystawie z dwoma pędami, jeden od razu złamałam, a drugi dopiero teraz ruszył i wykształca pąki:
Obrazek

Obrazek

Phal. tetraspis - zakupiony w lutym z pędami, teraz już są spore pączki a ja szukam na nich kreseczek:
Obrazek

Phal. Lea Marie Salazar - zakupiona w lutym z pędami, tak na prawdę to basal keiki, które ma basal keiki i które zostało przeze mnie oddzielone od najstarszej rośliny. Moje keiki ma rozmiar bardzo dorosłego phalaenopsisa i dwa pędy, natomiast jego basal keiki ma na razie tylko jeden korzeń i dwa pędy - uff:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

O, masz Lea marie... Ale cudo.. mój niestety padł i nie mam skąd wziąść drugiego. A tobie się trafił okaz, podwójny i do tego taki chętny do kwitnienia. A tetraspisy też cudne. Mój już kwitnie, ma wyjątkowo dużo kreseczek.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Kasiu no to teraz mi dowaliłaś tymi pędami ;:125 ;:125 dostałam oczopląsu i ;:152 ;:152
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Storczykowa pisze:O, masz Lea marie... Ale cudo.. mój niestety padł i nie mam skąd wziąść drugiego. A tobie się trafił okaz, podwójny i do tego taki chętny do kwitnienia. A tetraspisy też cudne. Mój już kwitnie, ma wyjątkowo dużo kreseczek.
Mam nadzieję, że mój także będzie miał odpowiednią ilość kresek. A Phal. Lea Marie Salazar mam już od dość dawna, ale w lutym wymieniłam poprzedni okaz na ten obecny, który pierwotnie był potrójny, jak pisałam wyżej. Myślę, że najlepszym sposobem zdobywania storczyków jest wymiana albo ich zakup i nie ma teraz większego problemu, żeby jakiegokolwiek sobie sprawić.

Julita nie przesadzaj ;:224 Niestety jedynie kilka jest moim wyczynem, ale ponieważ kilka chciało się pojawić, prawdopodobnie można liczyć na więcej :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękne pędziki u Ciebie ;)
I...bardzo "skomplikowany" opis bassal keiki M. Salazar... Muszę jeszcze tu wejśc, by ten opis rozszyfrować ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wspaniałe pędziki i teraz czekamy wraz z Tobą na cudne kwiatuszki :D Phal. tetraspis alba to moje drugie chciejstwo oprócz MM :)
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

:;230
No tak ... może inaczej teraz:
kiedy kupowałam tego phal. Lea Marie Salazar byłam przekonana, że to dwie dorosłe rośliny, z których jedna ma dodatkowo basal keiki. Kiedy chciałam rozsadzić okazało się, że to jedna roślina na której jest wielkie basal keiki, które z kolei miało małe basal keiki. Roślina mateczna ma już nowy dom a u mnie zostało wielkie basal keiki z dzidziusiem :wink:
Czy tak lepiej ;:88
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11

Post »

ale masz super okazy, tylko pozazdrościć
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

trzynastka pisze:Wspaniałe pędziki i teraz czekamy wraz z Tobą na cudne kwiatuszki :D Phal. tetraspis alba to moje drugie chciejstwo oprócz MM :)
Celinko muszę się przyznać, że kupowałam go jako normalnego tetraspisa a dopiero jak dojechałam do domu wyciągnęłam fiszkę do końca i zobaczyłam "alba" - teraz sama nie wiem co to będzie :? A Mini Marki są bardzo wdzięczne i baaardzo długo kwitną ;:108

Gosiu bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Kasiu jasne, że można liczyć na więcej ;:224 ;:224 oby właśnie tak było bo nie powiem jestem spragniona pędów :heja :heja
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu śliczne nowości, masdevallie cudownie kwitnące no i cała masa pędzików. ;:180 ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”