Kilka pytań początkującego

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
dawid2000x1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 wrz 2010, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Kilka pytań początkującego

Post »

Witam, mam 18 lat i to mój pierwszy temat i pytania. Zajmuje sie sam działką i doprowadziłem ją już do porządku, ale chciałbym ja trochę upiększyć:)
1.Na działce znajduje się dużo starych cegieł i pomyślałem, że można je wykorzystać w jakis sposó. Myślałem, aby wkopać je w ziemię, aby posłużyły to oddzielenia miejsca gdzie rosną kwaity od pozostałej ziemi, czyli jako takie krawężniki. Być może macie inne pomysły jak można je wykorzystać.
2.Z czego można zrobić ścieżkę, która nie będzie kosztowała dużo i nie będzie trudna w zrobieniu?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi:)
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kilka pytań początkującego

Post »

Masz odpowiedź na swoje pytanie - ścieżka z cegieł :)
Też mam taką, oddziela trawnik od leśnej rabaty.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

1. Oczywiście, że możesz je wykorzystać jako obrzeżenie rabat, ale takie stare cegły również nadają się na urokliwe ścieżki, murki nawet grille. Możliwości jest wiele. :D :D

2. Ścieżka nie za droga to np. wykonana z kamienia polnego, żwiru, starych płyt kamiennych, ścieżka z trawy i wkomponowanych w nią płyt itp. Materiały mają swoje zalety i wady, a każdy ma swój gust. Na pewno coś wybierzesz lub wymyślisz. :wink:
Link do podobnego tematu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=3852
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
dawid2000x1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 wrz 2010, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tralaluszy pisze:Masz odpowiedź na swoje pytanie - ścieżka z cegieł :)
Też mam taką, oddziela trawnik od leśnej rabaty.
a mógłbyś pochwalić się zdjęciem takiej ścieżki, bo jestem ciekawe efektu :) i czy zrobienie tego wymaga specjalnego sprzętu i jak przygotować pod takie coś podłoże:) przepraszam, że tak pytam ale jestem w temacie zielony i jestem wdzięczny za każdą radę i wskazówkę:)
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam zdjęcia tego dzieła architektury, sama kładłam te cegły bez żadnego podłoża, na gołej ziemi, tylko wybrałam trochę ziemi, żeby ścieżka nie wystawała nad poziom gruntu. I udeptałam porządnie. Tylko muszę jej pilnowac, bo lubi zarastać :)
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawidzie, w wątku Ogród Repassa jest pokazana taka ścieżka, ułożył ją chłopak właśnie ze starej cegły, możesz tam podejrzeć :)
Pozdrawiam - BabajAGA
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”