Tak daleko stąd....

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tak daleko stąd....

Post »

Asiula ale u ciebie kolorowo! ;:31 Śliczna ta primula auricula, cudo! ;:167 Kurcze powoli zarażam się choroba prymulkową! Ślimory okropne. Co im tam dałaś? Piwo? Ale się nabzdryngoliły ;:136
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

magda te auricule to mogły by u ciebie mieć nawet lepiej, bo one są takie skalniakowe, może nie będzie koło niej tak dużo chodzić latem! One lubią przepuszczalną ziemię i dużo słońca a poza tym są takie niesamowicie śliczne! Widziałam że można dostać mieszanki nasion na necie.
Tak piwo się wlewa (ja użyłam słoików pod kątem wkopanych do ziemi) a one się upiją i zapominają drogi wyjściowej i się topią. Nie chcę używać chemii a taki płyn z tymi martwymi ślimorami mogę wylać na ziemię i ptaszki sobie je zjedzą :uszy
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Asiu u mnie w szklarence stoją kaktusy,sukulenty kilka posianych roślin z nasion.Do tego dojdą jeszcze Vandy Cymbidia i inne storczykowe.Szklarnia niby większa niż w tamtym roku foliak (folia po jednym sezonie była do wyrzucenia bo spodobała się kotom) ale potrzeby rosną.
dogadałam się z moim że w sobotę odwiedzimy wystawę storczyków i kiermasz. Jak szczęśliwie wrócimy z Polski.Właśnie zaczyna mi się urlop :tan
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Asiu :wit u ciebie to już wiosna w pełni ;:3 Młode listki klonika wyglądają super- to dissectum? I rewelacyjny ten różowy pierwiosnek ząbkowany ;:224 A truskawki :shock: u mnie dopiero nieśmiało listki zaczynają pokazywać :D

Tak na koniec przyznam się szczerze, że jak przychodziłam podziwiać 'twoją' wiosnę to trochę zazdrościłam :oops: u nas jeszcze śnieg leżał :roll: Ale to mnie rozbroiło:
Asiula z wyspy pisze: Tu jest taki kawała a propos lata: - pamiętasz lato w zeszłym roku?
- aa tak pamiętam, to było w niedzielę?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu cudne te młode klonowe listki, masz rację ;:108 Egzotykę taką do ogrodu wnoszą.
Moim pierwiosnkom dolekko jeszcze do Twoich.
Jak tam pogradowe straty, mam nadzieję nieduże ;:196
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Asiu, piękne roślinki masz.Fajnie tak popatrzeć na takie cuda, a potem szukam u nas ... ;:108 Botaniczne tulipanki -białe po prostu śliczne. ;:224
Skoro mówisz,że ząbkowane długo kwitną, to bardzo sie cieszę, bo na pewno nasionka kupię.
Asiu, a ta kocanka to jednoroczna czy wieloletnia? Bo u was może być wieloletnia a przy naszych zimach- tylko na jeden sezon? Staram sie unikać kwiatów, które trzeba wykopywać, wnosić na zimę do domu. Nie mam chłodnej piwnicy.

;:7
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Asiula byleby tylko napój chmielowy nie był zachętą zapachową dla ślimaków sąsiadów... :wink:
Widzę ,że rabatki już zapełnione kwiatkami ,i to jakimi...,prymulki zjawiskowe... Klonik delikatnie rwie się do życia
U mnie jeszcze trochę miejsca pustego jest ,ale wiem ,że za niedługo się to zmieni...a mam do wkopania,kolejne bylinki...nie mówiąc o posianych kwiatkach... :roll:I gdzie ja to wszystko posadzę :cry:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Asiu, ależ miałaś dylemat, wystawa czy szklarenka. Praktyczna i ładna, będzie długo służyć w ogrodzie, czyli strzał w dziesiątkę. Zachwycające zdjęcia, kwiaty wyglądają jak żywe, aż się chce dotknąć płatków. Bardzo lubię kolory wiosny i to łagodne światło.
Jeden z Twoich nowych sukulentów to kalanchoe omszone (Kalanchoe tomentosa).
Sikorki mogą jeszcze zasiedlić budkę, jednak zwykle lepiej jest wieszać budki lęgowe jesienią, żeby troszkę straciły na świeżyźnie. Łatwiej są akceptowane przez ptaki.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Asiu, Ty chyba mieszkasz w tropikach :D Rośliny już takie wyrośnięte. No i te różane pączki :shock: Zakupy też ciekawe, czemu u mnie nie ma żadnych kiermaszy :roll:
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05

Post »

Asiu ja się trochę boję próbować z nasionami, coś mi to nie wychodzi. ;:14 Może to kwestia doświadczenia...? A powiem ci że u nas te 'inne' prymulki to trudno znależć. Ja szykuję się na piątek na szaleństwo w ogrodzie. ;:138 :heja :uszy
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witam, jestem z wizytą pierwszy raz i baaardzo mi się podoba. Głównie dlatego, że masz dużo kwiatów. Uwielbiam takie ukwiecone ogrody. będę zaglądać pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam, inspekcję zrobiłam. :D Szklarenka na pięć i pół! ;:3 (teraz chyba na 6+)
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam Cię Asiu imienniczko mej wnuczki!
Dawno nie byłem na Twojej działce i jestem zdumiony tak daleko posuniętymi pracami wiosennymi u Ciebie.Nie na darmo nazwałaś działkę Tak daleko stąd bo na prawdę z naszej działki do Twojej jest około 700 km.Ponadto u Ciebie wiosna zawitała dużo wcześniej jak jak na Roztocze.Gratuluję szklarni jest to marzenie wielu posiadaczy ogrodów.Kiedyś gdy miałem ogródek działkowy to miałem szklarnię dlatego wiem jaki to skarb.
Powodzenia Edward :wit
Awatar użytkownika
Bogusia 45
50p
50p
Od: 27 paź 2009, o 18:43

Post »

:wit Witaj Asiu w szoku jestem że u ciebie już wiosna na całego i tyle kwitnących kwiatów w twoim ogrodzie :D :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=29155" onclick="window.open(this.href);return false;
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Asiulo. Nareszcie udało mi się dotrzeć do Ciebie, aż mi żal, że tak długo to trwało!
Pasjonująco się robi w Twoim ogródku, tak... kolekcjonersko i wizjonersko, nie mówiąc o przyjemności oglądania dobrych fotografii.
Wspaniałe pierwiosnki, trudno upolować u nas ciekawe odmiany omszonych, ile ich już masz?
Aeonium i kolanchoe, a przede wszystkim echeveria, i to ta, której nie udało mi się kupić tej zimy (przez popołudniową sjestę!)
Piękna!
Asiula z wyspy pisze:Obrazek
Dołączę link, na wszelki wypadek, chociaż pewnie nie potrzebujesz...
http://davarree.free.fr/ECHEVERIA_photos.htm
Co do maskowania szlkarenki, tak jak kilka osób wcześniej, namawiam do zrobienia 'kącika' sukulentowego.
Wystarczy kupić na wyprzedaży dosyć wysoką, z metalowych prętów...taką etażerkę i wypełnić półki sukulentami w glinianych doniczkach. Dobry początek kolekcji już masz :lol: I gratuluję pierwszego pąka róży!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”