Od lewej pomidor 138, VP1, 36, Cornabel, 14 megagroniasty.

Kapusta pekinska -wysiana 7.III.i szparagi wysiane 16.II. Kapusta pikowana w fazie liscieni.
Szpinak 16.II. , niektore juz w gruncie

To szparagi jadalne, odmiana Arguentil- tylko ta odmiana była, kupione w sklepie nasiennym tu na miejscu a nie wysyłkowo.zelwi pisze:Szparagi wyglądają jak asparagus! Czy to szparagi jadalne? Gdzie dostałaś nasiona?
nooo..O wow! Wygląda jak instalacja dla roślin zakazanych
w tym przypadku chyba miała za dużo,bo stała 14/24h pod 600W HPS na 1m2.Papryka tak unosi liście, kiedy ma za mało światła.
linie nawadniające super sprawa-tanie i wygodne,co do ogrzewania to na razie 1000W grzejnik olejowy w taryfie nocnej trzyma 16stopni w nocy.ten tunel to prowizorka do przyszłego sezonu(w tym bym się nie wyrobił)-planuję doświetlony i dogrzewany tunel lub szklarnię,tyle,że muszę się dobrze doradzić w kwestii ogrzewania i materiału(folia,szkło czy poliwęglan).To masz linie nawadniające ?? Ogrzewasz ten namiot ??
To dziel się. Chętnie posłucham. Mam konstrukcję drewnianą po typowy (3x3) pawilon ogrodowy. Zrobiłem ją, bo wiatr połamał oryginalne rurki z blachy grubości puszki do piwa. Mam zamiar przestawić to na grządki i obić folią. Ale może ten poliwęglan będzie lepszy?weteran pisze:o poliwęglanach mogę się podzielić doświadczeniami , ubogimi , bo ubogimi , ale zawsze coś![]()
Witaj w klubie .ramonka pisze:.... i zwaliłam przy okazji ....