Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Marysiu jaka śliczna wiosna wiosna u Ciebie :!:
A sarenki cudne, długo tak stały? Oj tylko się przyglądać wszystkiemu.
I podziwiać.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu - następnym razem musicie się z Krysią po prostu umówić się na zakupy :;230
Krysiu - nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że mogłam pojechać na działkę i to na dodatek w takim miłym towarzystwie :lol: Moi znajomi, z którymi jeżdżę na działkę mają problemy i na razie na działki nie jeżdżą. Tak więc była to wyjątkowa gratka.
Ewo - moje parapetowce dziękują za uznanie :lol: Teraz tak mi szkoda, że nie mam jak pojechać w weekend- a zapowiada się śliczna pogoda.
Marylko -sarenki stały i pozowały do zdjęcia. Tyle tylko, że było dość daleko od nas - dlatego zdjęcia takie beznadziejne :oops:

Muszę się pochwalić, że w mojej szklarence coś kiełkuje. Aksamitki i obiekt NN.( nasionka nie podpisane. Ale było ich sporo - więc wysiałam i teraz czekam niecierpliwie aby podrosły na tyle aby przeprowadzić identyfikację :;230 )
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu wejdź na gg pilne!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

amba19 pisze:
Muszę się pochwalić, że w mojej szklarence coś kiełkuje. Aksamitki i obiekt NN.( nasionka nie podpisane. Ale było ich sporo - więc wysiałam i teraz czekam niecierpliwie aby podrosły na tyle aby przeprowadzić identyfikację :;230 )
No to rozgrzałaś atmosferę :-) ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No co Ty! Ja tylko chucham, dmucham i zraszam......
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

U mnie skiełkowało kilka szarotek, ale bez szklarenki. Może dlatego coś słabo im idzie? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

U mnie bez szklarenki skiełkowało dużo szarotek :-)
Za to chryzantemy 2, koleusów 6!
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marysiu, piękne portrety wiosennych zwiastunów. A u mnie nie kwitną krokusy, wypuściły liście a pąków brak. Może to wina kretów, podsypały ziemię i krokusy są za głęboko w ziemi?
W tym tygodniu, mimo zimna jeździłam autobusem na działkę. To jest cała wyprawa bo autobus nie jedzie do mojej wsi, muszę około 4 kilometrów iść pieszo ale potem sama przyjemność. Grzebanie w ziemi, podpatrywanie przyrody. Całe szczęście, że mąż po pracy przyjeżdżał po mnie bo wracać autobusem nie chciałoby mi się.
Leśna kałuża bardzo mi się podoba, mogę odgapić od Ciebie? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato - to chyba nie jest kwestia szklarenki. Cierpliwości - może jeszcze wykiełkują..
Siberio - według mnie to raczej kwestia jakości nasion
Lusiu - u mnie dopiero zaczyna się kwitnienie krokusów. Dużo jest jeszcze w fazie pączków, a są i takie u których jeszcze nawet pączków nie widać. Ale ja mam niezachwianą nadzieję - że one zakwitną
Cieszę się że podoba Ci się nasza kałuża, ale jak pomyślę że będę musiała wyciągnąć z niej wodę a potem ją wyczyścić - to brrrrrrrrrrr....
Najgorzej, że tam może być coś zdechłego na dnie - a wtedy to i ja chyba padnę z obrzydzenia ...bleeee....
Dziewczyny - jaka piękna pogoda była dzisiaj na Kaszubach.. Jeszcze w tym roku nie było tak pięknego dnia.
Udało mi się dojechać na działkę dzięki uprzejmości dobrych ludzi i największą radością było odkrycie, że pierwiosnek ząbkowany z mojego zeszłorocznego wysiewu ma pąk kwiatowy ;:138

Obrazek

Zakwitły szafirowe iryski, które w poniedziałek były jeszcze w fazie pączków

Obrazek Obrazek

A po za tym krokusy, krokusy, krokusy....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dawno nie widziałam wróbelków na działce :lol:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Oj i znów urzekasz swoimi pięknymi fotkami :)

Pierwiosnka pozazadrościć :)
I znów udowodniłaś , że jesteś Mistrzynią w podgladaniu przyrody :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Marysiu :wit Mnie też czeka czyszczenie 'kałuży' i niestety widać, że miło nie będzie :roll: Krokusiki cudowne- dla mnie to najważniejsze kwiaty wiosny :D I dwa dni temu zauważyłam u mnie wróbla, a już kilka lat nie było ich wcale widać :D Muszę w tym roku zasiać pierwiosnki ząbkowane- śliczne są. Będę zaglądać kiedy twój zakwitnie ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu-nawet grabie do liści efektownie czerwone i całkiem nowe!Aż chce się pracować.To satysfakcja zobaczyć od nasionka (zdaje się mrożonego w lodówce),przez siewkę do kwitnącego pierwiosnka ząbkowanego.Wróbelek uroczy,rozumiem,że Fidel na wyprawę tym razem się nie załapał?
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Marysiu - jakie piękne zdjęcie wróbelków!!! Ja niestety zapomniałam aparatu i w sobotę nie zrobiłam zdjęć rozwinietych krokusików a dzis juz padał deszcz i miały zamkniete główeczki :( Mam więc fotki telefonowe ale kiepskie... Dziś posadziłam moje tujkowe przedszkolaki, założyłam skrzynkowy warzywniaczek, także weekend owocny ;:138 Sezon rozpoczelismy wczorajszym ogniskiem - które paliło sie do 1 w nocy...wiatr ustał można więc było rozpocząc sezon :heja
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko - wróbelki podglądałam na działce moich przyjaciół. Oni całą zimę dokarmiali ptaszki. Nawet wczoraj wróbelki zaglądały do karmnika. Mamy nadzieję, że może się tam zagnieżdżą. Oni mają taki wspaniały, gęsty żywopłot z grabów. Nic tylko gniazdka w nim zakładać :lol:
Aniu - to czyszczenie Kałuży napawa mnie przerażeniem. Najgorzej jak tam będą zdechłe ryby albo żaby Pfujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!
Ewo - dobrze pamiętasz. One mroziły się w zamrażarce. Tegorocznym wystarczył balkon. Pierwiosnek wyniosły jak na razie -to ładnie wykiełkował. Niestety kandelabrowy nie daje znaku życia. A ja sobie wczoraj już narysowałam zarys rabatki pierwiosnkowej. Wymyśliłam sobie, że dla urozmaicenia posadzę tam również funkie miniaturowe. Na razie mam dwie i planuję je tam przesadzić . A co najmniej dwie sobie dokupię. Nie będzie tak pusto i łyso - gdy pierwiosnki przekwitną. A ja będę miała kolejną rabatkę do odchwaszczania. Zastanawiam się czy ja mam na pewno wszystko po kolei w głowie ;:24
Olu - Pogodę wczoraj faktycznie miałyśmy cudną! Ja się tak napracowałam na działce, że dzisiaj ledwo się ruszałam. Wszystkie gnaty mnie bolały. Ale to nic. Niestety nadal nie zrobiłam porządków wewnątrz - szkoda mi było takiego pięknego dnia. No i u nas jeszcze nie ma wody. Więc jest pretekst aby odłożyć sprzątanie na później :;230
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ej Marysiu - wisdzę, że obie ostatnio mamy pierwiosnkowe plany - ja wykupiłam w szkółkach wszysrtkie rodzeje nasion ( wcale nie tak dużo udał =mi się zdobyć ) .. przeszukałam tez All - ale sie nie zdecydowałam .. za to w ogrpodnikach kupuje teraz sadzonki -bo - pierwiosnkowa rabatka - też mi się marzy :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”