Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

:wit Witaj Krysiu. Odwedziłam cie dzisiaj z przyjemnością. Pooglądalam wszystkie zdjęcia i jestem zachwycona liliami. Widzę, że masz nową ich dostawę, więc teraz dopiero będzie u ciebie liliowo ;:138 . I na dodatek masz już takie pomidory :shock: . Ja w tym roku jestem skazana na kupno sadzonek, bo jakoś termin siania umkną :D
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też jestem zdziwiona kwitnącymi tulipankami. To na pewno tegoroczne zdjęcie?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witam serdecznie ,moich miłych gości, cieszę się, że moje tulipanki się podobają. Zdjęcie Wandziu tegoroczne, to tulipany botaniczne, one zawsze wcześniej zakwitają. Kwitną już dwa gatunki ale nie zrobiłam drugim zdjęcia wczoraj a dzisiaj nie byłam na działce. Pozostałe tez dopiero w liściach lub nie ma ich wcale identycznie jak z krokusami. Wszystkie tulipany mam w koszyczkach wiec pewnie zgniły. W altance było 12 stopni, a ja nie dogrzewałam ponieważ znacznie cieplej było na tarasie (oczywiście na huśtawce) i dzisiaj drapie mnie w gardle. Stolik już mam na stałe na tarasie i kawuję się do woli a ciśnienie rośnie. Zrobiliśmy pierwsze ognisko z powycinanych gałęzi, to było na czym kiełbasę upiec.
Czytam, że już odkopujecie róże, moje tak marnie się opuszczają.
Pomidory Agnieszko troszkę za wcześnie wysiałam i są już do sadzenia.
Dziękuje Różo, że do mnie zajrzałaś, witam Ciebie serdecznie i zapraszam ponownie. Ewuniu te szafirowe krokusy nieco aparat przekłamał, one SA bardziej granatowe i też SA botaniczne. Maja drobniejsze kwiatki w ich płatki drżą na wietrze.
Grażynko moje nowo zakupione liliowce mają wyrośnięte długie liście, czy mogę je wysądzić, a może pookrywać. Liliowce po zimie zaczynają wychodzić z ziemi, nie potrzebnie tyle miałam obaw, że przemarzły. W ubiegłym roku wyglądały inaczej, bardziej zielono.
Wysiałam marchew, pietruszkę, rzodkiewkę, sałatę, koper, posadziłam dymkę a czosnek już ładnie rośnie od jesieni. Wszystko oczywiście w wersji minimini.

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Stachu 1956

Post »

Witam ,
Widzę pierwsze w tym roku grilowane kiełbaski na ognisku tzn, że sezon działkowy już rozpoczęty .
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu czy to TY na tym zdjęciu :D :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale zapachniało pieczoną kiełbaską ..... ;:224
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu zapach pieczonych kielbasek doleciał aż do mnie... wczoraj była pogoda typowo grillowa,można było zacząć sezon działkowy ;:3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Chyba to nie Krysia,chyba ,że zmieniłą kolor włosów.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Oj dobre żarty, ja jestem babcią przed emeryturą, a na zdjęciu moja córcia.
Po dwóch dniach zaszłam dzisiaj na działkę i powiem, że takich zmian się nie spodziewałam. Kwitnie większość wiosennych kwiatuszków. Pierwiosnki, sasanki, które dopiero co wychylały noski, żonkile, hiacynty, śnieżniki, fiołeczki, Najbardziej zaskoczyła mnie pozytywnie obudzona ze snu żabka, która siedziała w liliowcach, a najbardziej negatywnie tulipanki też botaniczne takie jakieś niewydarzone. Nie znałam ich wcześniej, kupiłam i posadziłam w jesieni, na zdjęciach wyglądały inaczej. To te żółte, dlaczego takie anemiczne wie może ktoś.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Krysiu nie narzekaj , mnie tam się podobają . Jestem strasznie spragniona takich widoczków , u mnie tulipanki jeszcze nie kwitną ;:14
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu to są tulipany turkiestanica...fajnie się mnożą,ja je bardzo lubię,czasem na jednej łodyżce może być 10-12 kwiatków ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU fajny łapacz slimorów a po dzisiejszym deszczu już na pewno się pokazały . Na samą myśl az mnie ciarki przechodzą ,ze znów będą wszystko niszczyć w kolo . W niedzielę też już robiliśmy grila nareszcie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Krysiu to miałaś miłą niespodziankę jak tyle kwiatuszków się rozwinęło :D :D
Roksanka będzie miała co babci zrywać :D :D :wit
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, mnie tulipany turkiestana zachwycają :D mam ich niewiele i juz postanowiłam dokupić jesienią i wsadzić całą kępę. Całkiem rozbieżny mamy gust :;230
Pozostałe botaniczne też u mnie kwitną. Wszystkie są niewysokie, ale sadzone w grupie wyglądają fajnie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Agnieszko teraz rozwijają się tylko tulipanki botaniczne, inne jeszcze w listkach.
Dziękuję Iwonko za informacje o tulipankach turkiestanica zauważyłam, że mają więcej pączków na łodydze. Rozmnożą się jak je nornice nie wyniosą tak jak inne.
Jadziu ucieszyła mnie ta żabka, ślimora już dzisiaj potraktowałam obcasem, Za działką jest potok to te obślizgłe maja gdzie się mnożyć.
Basiu mnie te tulipanki tak bardzo podobały się w ofercie cebule.pl, że też ich dużo kupiłam. Dopiero pojedyncze dzisiaj zaczęły się rozwijać i może jeszcze malutki. Wiem, że mają być niskie tylko oczekiwałam większego kwiatka. Ogólnie to mnie się wszystko podoba. Ja też ich dokupię, posadziłam 50 sztuk i nie pamiętam tylko w którym miejscu. W jednym wyciągnęłam same suche kiełki a cebul niet. A może w kamykach im nie pasuje. W tych kamykach miałam całą paczkę pełnych i widzę, że mało powschodziło. A były w koszykach. Jeszcze gniją pamiętam o tym.
Bożenko, miło mnie zaskoczył ten nagły rozkwit, były ciepłe dni. Ja od czwartku z Roksanką działeczkę odwiedzam. Podziwiamy i pozdrawiamy kwiatuszki. Ma już 10 miesięcy.
Pozdrawiam Krystyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”