Przy Piaskowej - ogród Anny 2011
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny 2011
Ładne ciemiermiki były w PNOS w Al.Krakowskiej . Odmianowe po 37zł a pozostałe po 20zł .
Sadzonki duże - moj za 20zł ma 7 pędów kwiatowych.
Sadzonki duże - moj za 20zł ma 7 pędów kwiatowych.
Pozdrawiam , Joanna
- andowan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Geniu - to wiosenny maleńki zimowit.e-genia pisze:Witaj Aniu na 2 zdjęciu to krokus ?
Genia
Izo - pewnie, że to jedne z najwdzięczniejszych wiosennych kwiatów. Warto poszerzać ich kolekcję.
Jo37 - tam to sobie umieją dyktować ceny

Dzisiaj było cieplutko

i pierwsze kokorycze botaniczne..

i następna przylaszczka oraz cebulowe maleństwo.

- andowan
Mój ogród potrzebuje wiosennego deszczu i mam nadzieję, że sprawdzą się prognozy na dzisiaj, które przepowiadają opady. Na razie wstał ranek z błękitnym niebem i słońcem.
Zaczynają kwitnąć pierwsze Corydalis solida. Z niecierpliwością czekam na kolorystyczne niespodzianki siewek

Mój nowy krokusowy nabytek nie zawiódł oczekiwań a merendera ładnieje z dnia na dzień.

Kwitną przylaszczki, które - choć zwykłe - sprawiaja mi ogromną radość.

Zaczyna rozwijać pierwszy pąk następny miłek amurski. Jeszcze jeden spóźnialski, o którym myślałam, że mi przepadł, wyrósł i ma nawet pąki.

Zaczynają kwitnąć pierwsze Corydalis solida. Z niecierpliwością czekam na kolorystyczne niespodzianki siewek

Mój nowy krokusowy nabytek nie zawiódł oczekiwań a merendera ładnieje z dnia na dzień.

Kwitną przylaszczki, które - choć zwykłe - sprawiaja mi ogromną radość.

Zaczyna rozwijać pierwszy pąk następny miłek amurski. Jeszcze jeden spóźnialski, o którym myślałam, że mi przepadł, wyrósł i ma nawet pąki.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu śliczne masz te Twoje kokorycze , z przyjemnością się je ogląda .
Aniu, u Ciebie jak zwykle wyszukane rarytaski 
Merenderę pierwszy raz widzę, bardzo ciekawa cebulka, coś jak bulbocodium vernum

Merenderę pierwszy raz widzę, bardzo ciekawa cebulka, coś jak bulbocodium vernum

- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Ciekawie wybarwiony jest ten krokusik Shock Wave. Czekam na zdjęcia roślin z Twojego ogrodu zawsze z niecierpliwością, bo zawsze coś niezwykłego pokazujesz 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Przyznam szczerze, że też mam już dość pozimowego sprzątania
Całe szczęście, że wśród suchych lub przemarzniętych roślin wychylają główki kolejne kwiatuszki. Co prawda u mnie nie ma takich rarytasów, jak u Ciebie Aniu, ale mnie cieszy każde maleństwo 

- andowan
Geniu - kokorycze to jedne z moich ulubionych wiosennych roślin
i staram sie poszerzać ich kolekcję. Niestety, znany hodowca tych wspaniałości zza wschodniej granicy, sprzedaje odmiany bardzo drogo a drugi nie wystawił jeszcze aktualnej oferty i nie odpowiada na maile
Na szcęście kokorycze chętnie sie krzyżują i sieją . Tylko na efekty trzeba poczekać 2-3 lata
Piotrze - merendery nie są jeszcze popularnymi roślinami cebulowymi. Tę kupiłam na próbę w ubiegłym roku ale już zamówiłam następny gatunek.
Beatko - to jest pierwszy mój krokus z grupy o takiej ornamentacji płatków i mam nadzieję, że nie ostatni
heliofitko - lubię nowości ale wierz mi, że mnie też, nawet często spotykane rośliny, potrafią bardzo cieszyć choć nikt nawet ich nie komentuje na forum. Te łany krokusów, najzwyklejszych przylaszczek ......

Piotrze - merendery nie są jeszcze popularnymi roślinami cebulowymi. Tę kupiłam na próbę w ubiegłym roku ale już zamówiłam następny gatunek.
Beatko - to jest pierwszy mój krokus z grupy o takiej ornamentacji płatków i mam nadzieję, że nie ostatni

heliofitko - lubię nowości ale wierz mi, że mnie też, nawet często spotykane rośliny, potrafią bardzo cieszyć choć nikt nawet ich nie komentuje na forum. Te łany krokusów, najzwyklejszych przylaszczek ......

- andowan
Zaczynają kwitnąć tulipany botaniczne...

.........no i oczywiście kokorycze.

.........no i oczywiście kokorycze.

- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Aniu, u mnie ładnie popadało, mam nadzieje, że i Twój ogród napił się wczoraj 

- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Piękne kwitnienia! Szkoda, że u mnie nie jest tak kolorowo 

- andowan
Beatko
- napił się, napił
i od razu wszystko wyładniało i ruszyło do życia.
elilo - trzeba nasadzić jesienią tych wiosennych drobnocebulowych i będziesz miała kolorowo
Dzisiaj dżdżysto i ciepło, zakwitło więc mnóstwo kokoryczy, śnieżników , puszkinii i cebulic a wśród nich trochę nowości, na które z ciekawością czekałam

A to moje ostatnie zdobycze; nie pojawiały się w salonie ogrodniczym od trzech lat ale nareszcie są

elilo - trzeba nasadzić jesienią tych wiosennych drobnocebulowych i będziesz miała kolorowo

Dzisiaj dżdżysto i ciepło, zakwitło więc mnóstwo kokoryczy, śnieżników , puszkinii i cebulic a wśród nich trochę nowości, na które z ciekawością czekałam

A to moje ostatnie zdobycze; nie pojawiały się w salonie ogrodniczym od trzech lat ale nareszcie są

Aniu, od widoku tych nowości dech zapieraandowan pisze:Dzisiaj dżdżysto i ciepło, zakwitło więc mnóstwo kokoryczy, śnieżników , puszkinii i cebulic a wśród nich trochę nowości, na które z ciekawością czekałam![]()
![]()
![]()

A gdzie reszta tego, co zakwitło, jak nie nowości, to nie warte pokazywania? ;:78 Domagamy się pokazania!

Witaj Aniu! Od Twoich nowości rzeczywiście dech zapiera!
Przecudne! Czy adonis jest wymagającą rośliną?
Dzisiaj ciepło, ale wietrznie. Na weekend znowu zapowiadają ochłodzenie, to już chyba jakaś tradycja ...
Pozdrawiam wiosennie

Dzisiaj ciepło, ale wietrznie. Na weekend znowu zapowiadają ochłodzenie, to już chyba jakaś tradycja ...

Pozdrawiam wiosennie

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Aniu Adonisy wspaniałe ...i kupiłaś je w salonie ogrodniczym ??? coś niesamowitego ...Flore Pleno przydałby się w mojej kolekcji ...jeszcze nie trafiłam na niego nigdzie ale może kiedyś . Corydalis też bardzo interesujące ...gdzie Ty to wszystko zdobywasz ???