Macie jakieś pomysły na nazwę 1. i 3.(chodzi mi o ten długi badylek

1.

2.

3.

4.

5.

Bajeczny!Fiolimena pisze: 2
Kamelia cudnaFiolimena pisze:Witam po małej przerwie. U moich maleństw niestety niewiele się jeszcze dzieje. Zauważyłam kilka maleńkich pączków, ale ledwo je widać, więc na zdjęcia trzeba będzie troszkę poczekać.
Tymczasem wygrzewają się wszystkie w pierwszych promieniach wiosennego słoneczka
Poniżej na zdjęciach mój nowy nabytek. Mały prezent od sąsiadki, która robiła porządki na swoim tarasie. Już od dawna śmiały mi się oczy na jego widok.Piękny okaz był przed podzieleniem
. Mi trafiła się 1/3 tej piękności.
Musiałam go troszkę podwiązać.
Tutaj z kolei w towarzystwie moich maleństw ubiegłorocznych.
I jeszcze jeden prezencik (od znajomego ogrodnika). Jutro się tym prezencikiem zajmę.
I na koniec coś kwitnącego. Moja duma - Camelia (w szczycie swojego kwitnięcia).
... widzę (chyba dobrze), że roślinki wygrzewają się w słonku na mini szklarence z "Biedronki". Mój zakup tego produktu w 2010 r był bardzo nieudany, tz. po ustawieniu kilkunastu doniczek (plastikowych) z haworsjami - szkalrenka "rozeszła" się rurki nośne powysuwały się z gniazd. Całe szczęście, że roślinki tylko powysypywały się z doniczek. Pozostały mi tylko kratki, a pozostałe części - plastikowe nie nadawały się do powtórnego złożenia. Może trafiłem na taki wadliwy egzemplarz. Jak się sprawuje ta na której stoją rośliny, na dodatek w glinianych dość sporych doniczkach ?Fiolimena pisze: