Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Ile czasu kiełkują pomidorki koktajlowe ? Posiałam maskotkę chyba z tydzień temu i nic ... 

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 cze 2010, o 19:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no nie pamietam ile dokładnie ale po tygodniu to już coś powio sie pokazać, ja 2 tyg temu posiałam zioła i mam 1 centymetrowe coś 

-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2010, o 17:26
może zbyt głęboko posadziłaś...Maja100 pisze:Ile czasu kiełkują pomidorki koktajlowe ? Posiałam maskotkę chyba z tydzień temu i nic ...
Pozdrawiam
Robert
Robert
Nie, głęboko to raczej nie są ... Ok 5 mm ... No poczekam cierpliwie aż coś sie pokaże :P
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
od 4 do 16 dni
Zależy od nasion.
Moje mają taki rozrzut w tym roku, koktajlowe i zwykłe.

Zależy od nasion.
Moje mają taki rozrzut w tym roku, koktajlowe i zwykłe.
Pozdrawiam, Maciek.
Witam!
Postanowiłam się pochwalić swoją rozsadą pomidorków. Dodam że pierwszą w moim życiu
Wybaczcie brak skromności, ale duma mnie rozpiera
Wysiane 28 marca.
Będą rosły na balkonie od strony południowo - wschodniej. Zastanawiam się nad wielkością doniczek. Może ktoś podpowie? I nie wiem kiedy zacząć je nawozić. Czy wystarczy nawóz do warzyw w płynie kupiony w Tesco? Z góry dziękuję za pomoc!!

Postanowiłam się pochwalić swoją rozsadą pomidorków. Dodam że pierwszą w moim życiu

Będą rosły na balkonie od strony południowo - wschodniej. Zastanawiam się nad wielkością doniczek. Może ktoś podpowie? I nie wiem kiedy zacząć je nawozić. Czy wystarczy nawóz do warzyw w płynie kupiony w Tesco? Z góry dziękuję za pomoc!!

Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo ładne pomidorki
Ja swoje wczoraj odgrzebałam (jedno nasionko) i już jest malutki kiełek
Pewnie niebawem je zobaczę 

- czarna_dco
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 mar 2011, o 14:53
Ja posiałam swoje 29 marca i też już kiełkują:) Ale chyba za gęsto je wysiałam i będzie trzeba poprzerywać, co?
czarna_dco
Jak jesteś zwolenniczką pikowania pomidorów po wyrośnieciu pierwszych liści właściwych- to trzeba przerzedzić wschody, bo Ci siewki wybiegną. Jeżeli zdecydujesz sie na pikowanie po rozłożeniu liścieni - nie musisz przerywać . Pamietaj o obniżeniu temperatury po wykiełkowaniu/ staraj sie nie przekraczać 20 st C/ bo Ci siewki wyciągną sie pod sufit.
POzdrawiam
Jak jesteś zwolenniczką pikowania pomidorów po wyrośnieciu pierwszych liści właściwych- to trzeba przerzedzić wschody, bo Ci siewki wybiegną. Jeżeli zdecydujesz sie na pikowanie po rozłożeniu liścieni - nie musisz przerywać . Pamietaj o obniżeniu temperatury po wykiełkowaniu/ staraj sie nie przekraczać 20 st C/ bo Ci siewki wyciągną sie pod sufit.
POzdrawiam
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Nie przerywaj tylko poczekaj i jak będą miały właściwe liście to popikuj.Wybierz najdorodniejsze.Przerywając można uszkodzić korzonki,które są delikatne.Teraz już coraz cieplej to i sadzonki będą szybciej rosły.Ja swoje pikuję jak mają właściwe liście.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
A kto przerzedza siewki- w tym wypadku pomidora- wyrywając rośliny z ziemi ?.Roślinki sie uszczykuje.Maraga pisze:Przerywając można uszkodzić korzonki,które są delikatne.

-
- 10p - Początkujący
ponawiam pytanie ;)
jakie pomidorki można wsadzić do doniczki wiszącej, żeby swobodnie zwisały?
widziałem gdzieś na tym forum takie zdjęcia - jednak za dużo tego jest do przeglądania a wyszukiwarka nic nie znajduje
jakie pomidorki można wsadzić do doniczki wiszącej, żeby swobodnie zwisały?
widziałem gdzieś na tym forum takie zdjęcia - jednak za dużo tego jest do przeglądania a wyszukiwarka nic nie znajduje

Pozdrawiam
Robert
Robert
- Damroka
- 100p
- Od: 28 cze 2009, o 19:02
W ubiegłym roku miałam: "tumbling tom red" i "tumbling tom yellow" (albo: "thumbeling", "thumbling" - widywałam różną pisownię) oraz "green sausage" z tomatohobby.eu. Sprzedawca określał je jako "pendula". Widzę, że w tym roku ma również w ofercie "pendulina orange" - tego nie znam. Ale pojęcia nie mam, czy o te odmiany Ci chodzi, czy właśnie te widziałeś tu na zdjęciach.
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Iwona
-
- 10p - Początkujący
znalazłem 
http://nasiona-pomidorow.otwarte24.pl/9 ... -ZWISAJACY
zwykłe koraliki też tak zwisają czy ten jest "specjalny"?

http://nasiona-pomidorow.otwarte24.pl/9 ... -ZWISAJACY
zwykłe koraliki też tak zwisają czy ten jest "specjalny"?
Pozdrawiam
Robert
Robert
- Damroka
- 100p
- Od: 28 cze 2009, o 19:02
Mam wrażenie, że w zależności od producenta nasion, wyrastają różne Koraliki. U mnie były to niskie krzaczki o sztywnych łodygach, a inni Forumowicze piszą o wysokich krzewach tego pomidorka.
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Iwona