Krysiu ja jej nigdy nie przycianałam po prostu na jesieni ją obrywam naokoło bo się szybko rozrasta i wygląda całkiem całkiem. Ja podetniej to nie bedzie chyba kwitła albo bardzo skąpo bo na wierzchołkach ma kwiatuszki. Ale ja to ekspertem nie jestem.
Witajcie taka piękna pogoda że nawet nie chce się siedzieć w domu i przed kompem. Dzisiaj posalałam w ogródku wypieliłam rabatki, poobrywałam suche liściory na irysach, posadziłam w końcu lilie bo spore kły juz miały. Teraz tylko patrzeć jak będa kwitły. Tulipanki maja pąki pierwiosnki rozkwitają, żonkile drobne z biedrony już pięknie wyrozkwitały. Krokusy kwitną i aż chce sie żyć tak jest pięknie . A to kilka fotek krokusów. Jutro będą bardziej aktualne zdjęcia
Piękne krokusy ,pomalutku przekwitają teraz kolej na tulipany botaniczne i żonkile , .. takiej gesiówki u siebie nie widzę chyba wymarzła ..
Przemarzły mi też azalie japońskie , choć były zabezpieczone igliwiem i gałązkami świerkowymi , musiałam je przyciąć do połowy .. może pokażą kilka kwiatów ..
lilie ze świata cebul tez przyszły z ładnymi odrostami ale jeszcze czekają na sadzenie bo boję się że złapie je przymrozek , niech hartują się w zimnej szklarni ..
Witajcie kochane dziewczyny. Dziękuję za odwiedzinki a w podziękowaniu kilka wiosennych fotek. W zeszłym tygodniu po raz pierwszy rozkwitły u mnie przebiśniegi coś kiepsko bo tylko 3 na 15 to troszkę mało ale są
Uploaded with ImageShack.us
krokusi ostatnie botaniczne w niedzielę uchwyciłam bo juz teraz przekwitły
Uploaded with ImageShack.us
A teraz kwitnace jeszcze krokusy negro boy, Joanne d'Arc i picwick