Co sądzicie o zestawieniu żółtych krokusów z ciemnofioletowymi jak na zdjęciach nitka55?
Według mnie lepsze jest zestawienie żółtych z jasnofioletowymi i białymi.
Tomku one same się tak zestawili ,mam dużo krokusów i zaczynają się mi już mieszać tylko przy wejściu na działkę mam jeden kolor posadzone i tak nie wiem czy mi się nie pomieszają ale tam będę chciała utrzymać biały kolor jak mi sie uda
hmmm... nigdy się nie zastanawiałam nad zestawieniami kolorów, zazwyczaj jesienią ja już nie pamiętam co gdzie wcześniej posadziłam ( fakt można zerknąć na fotki ) i dosadzam w wolne miejsce, po pewnym czasie młode cebule przemieszczają się na miejsce "sąsiada" i masz już melanż . Na wiosnę jestem tak spragniona kwiatów że każde zestawienie jest dla mnie bajeczne ..... lubię takie mocne zestawienie
Ja też uwielbiam jak wszystko jest równo wymieszane.
No ale moje krokusiki już wieki temu przekwitły. Dostały nawóz, niech teraz pompują swoje bulwocebule. Trzeba przyznać, że ich listki z tymi białymi paseczkami też są bardzo dekoracyjne.
przepiękne kępy krokusów mnie dzisiaj kret gałgan zdewastował rabatę z krokusami - slalomem przerył się od prawa do lewa i pognał w prymule - wstąpiłam na wojenną ścieżkę