Storczyki renatas
- renatas
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki renatas
Będą ,będą -powolutku Julitko
po prostu mam zdjęcia w straaaaasznie dużych plikach i muszę każde osobno zmniejszać.
po prostu mam zdjęcia w straaaaasznie dużych plikach i muszę każde osobno zmniejszać.
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- renatas
Phalaenopsis hybryda nr.3
A to to moja mała duma, reanimacja zakończona sukcesem, piękne ma korzonki,prawda?
Teraz czekam na kwitnienie.

A to to moja mała duma, reanimacja zakończona sukcesem, piękne ma korzonki,prawda?
Teraz czekam na kwitnienie.

Pozdrawiam, Renata
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Bardzo ładne storczyki
Ja też najbardziej gustuję w Phalaenopsis-ach.

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Masz rację cudne ma korzonki 
U mnie kiepsko trzymają się niestety cambrie, i oncidium o dziwo jedyne jaki mi rośnie to ''sugar sweet '' reszta pada lub nie kwitnie.
cymbidium jak i u Ciebie mam za gorąco, dendrobium nobile też mi z tego powodu nie bardzo chce kwitnąć

U mnie kiepsko trzymają się niestety cambrie, i oncidium o dziwo jedyne jaki mi rośnie to ''sugar sweet '' reszta pada lub nie kwitnie.
cymbidium jak i u Ciebie mam za gorąco, dendrobium nobile też mi z tego powodu nie bardzo chce kwitnąć

- renatas
Wow! zadziwiasz mnie Celinko...storczyki,ogród i jeszcze tyle doniczkowych
Muszę się dokładniej wczytać w Twoje wątki.
Ja też założę wątek ogrodowy, jak tylko porobię trochę fotek. Doniczkowych miałam kiedyś mnóstwo, teraz ostały się tylko 2 hoje, zamioculcas i ten słodziak kwitnący
mam nadzieję ,że Jovanka mnie nie skrzyczy za to zdjęcie nie-storczyka, ale dla 3 roślinek nie będę zakładać osobnego wątku.
Może wiecie jak się to moje cudo fachowo nazywa?

Muszę się dokładniej wczytać w Twoje wątki.
Ja też założę wątek ogrodowy, jak tylko porobię trochę fotek. Doniczkowych miałam kiedyś mnóstwo, teraz ostały się tylko 2 hoje, zamioculcas i ten słodziak kwitnący

mam nadzieję ,że Jovanka mnie nie skrzyczy za to zdjęcie nie-storczyka, ale dla 3 roślinek nie będę zakładać osobnego wątku.
Może wiecie jak się to moje cudo fachowo nazywa?
Pozdrawiam, Renata
- renatas
Pięknie mi kwitnie w tym roku, a wiecie czym go podlewam? -nawozem do storczyków!
Pozdrawiam, Renata
To Twoje cudo nazywa się skrętnik (streptocarpus), jest również w kolorze różowym i białymMoże wiecie jak się to moje cudo fachowo nazywa?

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
i wielu innych są nawet odmianowe których kwiaty urodą zadziwiajągejzerka pisze:, jest również w kolorze różowym i białym

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skrętnik jest cudowny, bardzo lubię te rośliny, ale one niezbyt lubią mnie, bo zazwyczaj krótko u mnie żyją, prócz jednego, który kilka lat wytrzymał, lato spędzał w szklarni, więc był ogromny i obficie kwitł, był różowy.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Gratuluje uratowania życia choruskowi. Korzonki ma okazale i grubiutkie ;) Wiesz, jak będzie kwitł? Czy też to kolor niespodzianka?...
- 4rafko4
- 200p
- Od: 21 gru 2009, o 11:29
Hey bardzo fajne storczyki 

- renatas
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie nie-storczyka,tak myślałam ,ale nie byłam pewna jego fachowej nazwy.
justus27 napisała:
Mam za to innego , którego reanimuję od sierpnia ub.roku.Kolejno był w keramzycie (ok.miesiąca) i nic, potem w kamykach-też nic, w spagnum -wypuścił 1 korzonek powietrzny, teraz umieściłam go w chipsach kokosowych.I czekam.A on najwyraźniej chce żyć, bo liście ma piękne, jędrne .Chyba testuje moją wytrwałość, a ja uparta jestem -poczekam, bo koloru tego kompletnie nie pamiętam
Czy ktoś reanimował korzonki w chipsach?
justus27 napisała:
Tak,pamiętam.Jest buraczkowy.Problem w tym, że na razie on nie ma zamiaru kwitnąć.Gratuluje uratowania życia choruskowi. Korzonki ma okazale i grubiutkie ;) Wiesz, jak będzie kwitł? Czy też to kolor niespodzianka?...
Mam za to innego , którego reanimuję od sierpnia ub.roku.Kolejno był w keramzycie (ok.miesiąca) i nic, potem w kamykach-też nic, w spagnum -wypuścił 1 korzonek powietrzny, teraz umieściłam go w chipsach kokosowych.I czekam.A on najwyraźniej chce żyć, bo liście ma piękne, jędrne .Chyba testuje moją wytrwałość, a ja uparta jestem -poczekam, bo koloru tego kompletnie nie pamiętam

Czy ktoś reanimował korzonki w chipsach?
Pozdrawiam, Renata
Witaj! Piękne masz storczyki, a jakie zdrowe... Powiedz, jak Ci przeżyły kwiaty zimę? U mnie niestety pomór padł na kwiaty. Z około 60 sztuk zrobiło się raptem 20
Teraz z nadejściem wiosny powoli odbudowuję swoją kolekcję. Pozdrawiam

Pozdrawiam Agnieszka
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
To najważniejsze, że jest jeszcze gdzie upchać
Kolekcja śliczna
Zaprezentuj coś jeszcze 

Kolekcja śliczna

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- renatas
Z 60 tylko 20
strasznie ci współczuję...
Moje właśnie dobrze zniosły zimę ,produkowały nowe przyrosty,o tak

a dendrobia i cambrie nowe pseudobulwy

Moje właśnie dobrze zniosły zimę ,produkowały nowe przyrosty,o tak

a dendrobia i cambrie nowe pseudobulwy

Pozdrawiam, Renata