Widoki na działkę ;) i nie tylko
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko
Jolu jaką trawę siejesz??
Oj, Jolu, Ty wiesz, jak zadowolić iglakowych maniaków
Puschek w wiosennej odsłonie piekny! Aż boję się w tym czasie nawiedzać szkółki, bo wtedy nawet trzymanie sie za kieszeń nic nie pomaga... Nie mam już gdzie wsadzać, ale wczoraj skusiłam sie na magnolię Aleksandrinę
I co? I kolejna przeróbka rabaty mnie czeka. A już miało tam być wszystko docelowe i niezmieniajace miejsca 

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Celinko
dobrze, że jesteś. Sezon z pewnością rozpoczęty.
Większość ogrodu uporządkowana, trawa przygotowana do pięknego rośnięcia
Tak się cieszę, po wczorajszych zabiegach dzisiaj popadał deszczyk, a teraz przechodzi pierwsza wiosenna burza
an wiecie, jak po burzy wszystko się rusza
Dzisiaj przycięłam clematisy i niektóre rożyczki, mączka rogowa już pod krzaczkami i nadmanganian potasu też. Szkoda, że nie zdążyłąm nawieźć iglastych, rh i hortensji, ale bardzo póxno się rozpogodziło. Jutro ma być pięknie, więc mam nadzieję dokończyć.
Aga, trawy nie sieję, po zabiegach wiosennych podsypaliśmy ziemia, aby sie ładnie krzewiła.
Anetko, chyba żartujesz
jeszcze niejedna zmiana nas czeka, a powiększenie rabatki zwykła sprawa
Chociaż Aleksandrina wydaje się być potężnym drzewem docelowo
6m wysokości i 4m szerokości
ale miejsca u Ciebie jeszcze dużo. Ja sie zasadzam na gwieździstą.
Zbyszku Pusch jest sportem Acrocony, ten pierwszy malutka kulka docelowo, choć piszą, że kształt nieregularny, Acrocona to będzie większy krzak, a potem drzewko, chyba ze 3m szerokości i tyle co najmniej wysokości.
U mnie rosną w niedalekim sąsiedztwie i zastanawiam się, czy nie za blisko
Natchnął mnie dzisiaj Sylwek i zajrzałam do mojego Krejci

kilka wiosennych

Janusz, a co Ty na to domniemany Pink Sunburst

a na dobrą nockę zachód
przed burzą

Większość ogrodu uporządkowana, trawa przygotowana do pięknego rośnięcia

Dzisiaj przycięłam clematisy i niektóre rożyczki, mączka rogowa już pod krzaczkami i nadmanganian potasu też. Szkoda, że nie zdążyłąm nawieźć iglastych, rh i hortensji, ale bardzo póxno się rozpogodziło. Jutro ma być pięknie, więc mam nadzieję dokończyć.
Aga, trawy nie sieję, po zabiegach wiosennych podsypaliśmy ziemia, aby sie ładnie krzewiła.
Anetko, chyba żartujesz

Chociaż Aleksandrina wydaje się być potężnym drzewem docelowo

Zbyszku Pusch jest sportem Acrocony, ten pierwszy malutka kulka docelowo, choć piszą, że kształt nieregularny, Acrocona to będzie większy krzak, a potem drzewko, chyba ze 3m szerokości i tyle co najmniej wysokości.
U mnie rosną w niedalekim sąsiedztwie i zastanawiam się, czy nie za blisko

Natchnął mnie dzisiaj Sylwek i zajrzałam do mojego Krejci

kilka wiosennych

Janusz, a co Ty na to domniemany Pink Sunburst

a na dobrą nockę zachód

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jola u ciebie jeszcze mnóstwo miejsca na ...może róże
A ja mam problem bo nie mam miejsca .Orzech stoi jak stał i nie mam gdzie wsadzić nowych krzaczków.

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znaczy wszystko normalnie, burza nad Białym Jeziorem była
Coś pewniejszego może nam powiedzieć Aga. Czemu to pojezierze tyle burz przyciąga
oby tylko trąb powietrznych w tym roku nie było 

Coś pewniejszego może nam powiedzieć Aga. Czemu to pojezierze tyle burz przyciąga

Oj, aż taka duża ma być? A! pewnie tego nie dożyję
Krejci - tak ja u mnie
Zdjęcia przedburzowe ekstra! No popatrz... pierwsza wiosenna burza za Tobą. U nas tylko wiało dość mocno, ale byo słonecznie

Krejci - tak ja u mnie

Zdjęcia przedburzowe ekstra! No popatrz... pierwsza wiosenna burza za Tobą. U nas tylko wiało dość mocno, ale byo słonecznie

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Jolu moje Acrocony w bezpiecznej odległości -duża nie zadusi malucha
modrzew Krejci godzien uwagi

modrzew Krejci godzien uwagi

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś była i to jaka.....Aż sie ciemno zrobiło, grzmiało i lałopamelka pisze:Znaczy wszystko normalnie, burza nad Białym Jeziorem była![]()
Coś pewniejszego może nam powiedzieć Aga. Czemu to pojezierze tyle burz przyciągaoby tylko trąb powietrznych w tym roku nie było

Jolu czy to u Ciebie lilie już takie wielkie

Pamelko, no to i u Ciebie już Krejci ładnie ruszył
tak w klasyfikacji generalnej modrzewiowych osobliwości to na mój gust nie ma sobie równych
widzę też, że ładnie wylazły carskie korony, a u mnie z trzech ostały się dwie i to jeszcze marniutkie takie, że nawet nie liczę na to, że zakwitną 

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Zdjęcia przed burzą niesamowite. U nas tylko ciemno się zrobiło ok.17.00 i jakoś burza ominęła nas na szczęście, no ale ja do Jeziora Białego mam pewnie z 80 km jak nie więcej....
Troszkę popadało i przez noc od razu trawa zaczęła się nieśmiało zielenić. W końcu jakieś normalne kolory będzie można zobaczyć w ogrodzie, a nie szaro-buro-brązowe.
Ja u swoich krokusów na bieżąco obrywam kwiaty
Gdybym nie oberwała, to pewnie po 2 dniach już nie miałabym żadnego
I tym sposobem krokusy mam i nie mam, mam nadzieję,że chociaż rozmnażają się na pocieszenie.
Pozdrawiam.
Troszkę popadało i przez noc od razu trawa zaczęła się nieśmiało zielenić. W końcu jakieś normalne kolory będzie można zobaczyć w ogrodzie, a nie szaro-buro-brązowe.

Ja u swoich krokusów na bieżąco obrywam kwiaty

Pozdrawiam.

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Mój Krejci też zaczyna puszczać oczko
O dziwo mam nadzieję, że Twoja burza przyjdzie także do nas, bo nawiozłem trawnik

O dziwo mam nadzieję, że Twoja burza przyjdzie także do nas, bo nawiozłem trawnik

Mój Krejci też zielenieje
Jolu, a te lelije wielkie to z tych podgonionych w domu? Dobrze, że pogoda pozwala już wysadzać rośliny do gruntu, w domu się trochę rozluźni
Jestem pod wrażeniem ogromu prac na otwarcie sezonu, no jak takie tempo się utrzyma, to nikt za tobą nie nadąży

Jestem pod wrażeniem ogromu prac na otwarcie sezonu, no jak takie tempo się utrzyma, to nikt za tobą nie nadąży

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mój Push niestety trochę zmaltretowany przez psa. Mam nadzieję, że jednak nic mu nie będzie i zasłoni niedługo wyłamane gałązki.
Pisałaś, że u Was werbenę patagońską można kupic na ryneczku?
U nas nigdzie nie ma. Ja swoją kupiłam na targach jesienią. Niestety nasionka nie wzeszły. Dzisiaj posiałam drugi raz.
Mam pytanie jeszcze do trawy. Mnie czeka robienie trawnika od nowa. Co robisz z psami, że Ci nie niszczą nowych zasiewów?
Pisałaś, że u Was werbenę patagońską można kupic na ryneczku?
U nas nigdzie nie ma. Ja swoją kupiłam na targach jesienią. Niestety nasionka nie wzeszły. Dzisiaj posiałam drugi raz.
Mam pytanie jeszcze do trawy. Mnie czeka robienie trawnika od nowa. Co robisz z psami, że Ci nie niszczą nowych zasiewów?
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Pamelko ja też poluję na Pusha ale u mnie w jednej szkółce 60 a w drugiej 69