Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Jolu jaką trawę siejesz??
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Oj, Jolu, Ty wiesz, jak zadowolić iglakowych maniaków :wink: :D Puschek w wiosennej odsłonie piekny! Aż boję się w tym czasie nawiedzać szkółki, bo wtedy nawet trzymanie sie za kieszeń nic nie pomaga... Nie mam już gdzie wsadzać, ale wczoraj skusiłam sie na magnolię Aleksandrinę ;:224 I co? I kolejna przeróbka rabaty mnie czeka. A już miało tam być wszystko docelowe i niezmieniajace miejsca :roll:
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Pamelko po Twoim zdjęciu świerka Pusch (Push) poczułem tchnienie chciejstwa bo pomyślałem że to byłby kompan dla mojego Acrocona Pusch (w podobnym stylu)

Obrazek małe śledztwo i wyszło że to jest ten sam świerczek tylko różnie nazywany i zdjecia w różnych fazach rozwoju
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Celinko ;:196 dobrze, że jesteś. Sezon z pewnością rozpoczęty.
Większość ogrodu uporządkowana, trawa przygotowana do pięknego rośnięcia :uszy Tak się cieszę, po wczorajszych zabiegach dzisiaj popadał deszczyk, a teraz przechodzi pierwsza wiosenna burza :D an wiecie, jak po burzy wszystko się rusza :tan
Dzisiaj przycięłam clematisy i niektóre rożyczki, mączka rogowa już pod krzaczkami i nadmanganian potasu też. Szkoda, że nie zdążyłąm nawieźć iglastych, rh i hortensji, ale bardzo póxno się rozpogodziło. Jutro ma być pięknie, więc mam nadzieję dokończyć.
Aga, trawy nie sieję, po zabiegach wiosennych podsypaliśmy ziemia, aby sie ładnie krzewiła.
Anetko, chyba żartujesz :;230 jeszcze niejedna zmiana nas czeka, a powiększenie rabatki zwykła sprawa :uszy
Chociaż Aleksandrina wydaje się być potężnym drzewem docelowo ;:224 6m wysokości i 4m szerokości :roll: ale miejsca u Ciebie jeszcze dużo. Ja sie zasadzam na gwieździstą.
Zbyszku Pusch jest sportem Acrocony, ten pierwszy malutka kulka docelowo, choć piszą, że kształt nieregularny, Acrocona to będzie większy krzak, a potem drzewko, chyba ze 3m szerokości i tyle co najmniej wysokości.
U mnie rosną w niedalekim sąsiedztwie i zastanawiam się, czy nie za blisko ;:224

Natchnął mnie dzisiaj Sylwek i zajrzałam do mojego Krejci :roll:
Obrazek

kilka wiosennych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Janusz, a co Ty na to domniemany Pink Sunburst
Obrazek

a na dobrą nockę zachód :uszy przed burzą
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola u ciebie jeszcze mnóstwo miejsca na ...może róże :;230 :;230 A ja mam problem bo nie mam miejsca .Orzech stoi jak stał i nie mam gdzie wsadzić nowych krzaczków.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Znaczy wszystko normalnie, burza nad Białym Jeziorem była ;:108
Coś pewniejszego może nam powiedzieć Aga. Czemu to pojezierze tyle burz przyciąga ;:224 oby tylko trąb powietrznych w tym roku nie było ;:108
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Oj, aż taka duża ma być? A! pewnie tego nie dożyję :wink:

Krejci - tak ja u mnie :D

Zdjęcia przedburzowe ekstra! No popatrz... pierwsza wiosenna burza za Tobą. U nas tylko wiało dość mocno, ale byo słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Jolu moje Acrocony w bezpiecznej odległości -duża nie zadusi malucha :D
modrzew Krejci godzien uwagi ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

pamelka pisze:Znaczy wszystko normalnie, burza nad Białym Jeziorem była ;:108
Coś pewniejszego może nam powiedzieć Aga. Czemu to pojezierze tyle burz przyciąga ;:224 oby tylko trąb powietrznych w tym roku nie było ;:108
Joluś była i to jaka.....Aż sie ciemno zrobiło, grzmiało i lało :lol: Padał nawet grad, ale drobniutki, na szczęście...
Jolu czy to u Ciebie lilie już takie wielkie :shock: :?:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pamelko, no to i u Ciebie już Krejci ładnie ruszył :) tak w klasyfikacji generalnej modrzewiowych osobliwości to na mój gust nie ma sobie równych :) widzę też, że ładnie wylazły carskie korony, a u mnie z trzech ostały się dwie i to jeszcze marniutkie takie, że nawet nie liczę na to, że zakwitną :(
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Zdjęcia przed burzą niesamowite. U nas tylko ciemno się zrobiło ok.17.00 i jakoś burza ominęła nas na szczęście, no ale ja do Jeziora Białego mam pewnie z 80 km jak nie więcej....
Troszkę popadało i przez noc od razu trawa zaczęła się nieśmiało zielenić. W końcu jakieś normalne kolory będzie można zobaczyć w ogrodzie, a nie szaro-buro-brązowe. :D
Ja u swoich krokusów na bieżąco obrywam kwiaty :evil: Gdybym nie oberwała, to pewnie po 2 dniach już nie miałabym żadnego :;230 I tym sposobem krokusy mam i nie mam, mam nadzieję,że chociaż rozmnażają się na pocieszenie. :;230

Pozdrawiam. ;:196
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój Krejci też zaczyna puszczać oczko :)
O dziwo mam nadzieję, że Twoja burza przyjdzie także do nas, bo nawiozłem trawnik :roll:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Mój Krejci też zielenieje :) Jolu, a te lelije wielkie to z tych podgonionych w domu? Dobrze, że pogoda pozwala już wysadzać rośliny do gruntu, w domu się trochę rozluźni :)
Jestem pod wrażeniem ogromu prac na otwarcie sezonu, no jak takie tempo się utrzyma, to nikt za tobą nie nadąży :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mój Push niestety trochę zmaltretowany przez psa. Mam nadzieję, że jednak nic mu nie będzie i zasłoni niedługo wyłamane gałązki.
Pisałaś, że u Was werbenę patagońską można kupic na ryneczku?
U nas nigdzie nie ma. Ja swoją kupiłam na targach jesienią. Niestety nasionka nie wzeszły. Dzisiaj posiałam drugi raz.
Mam pytanie jeszcze do trawy. Mnie czeka robienie trawnika od nowa. Co robisz z psami, że Ci nie niszczą nowych zasiewów?
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Pamelko ja też poluję na Pusha ale u mnie w jednej szkółce 60 a w drugiej 69 :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”