Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Jako "zielony ogrodnik" mam pytanie. Czy w gruncie, mogę posadzić obok siebie różne odmiany pomidorów, czy są jakieś przeciwwskazania.? Mam sadzonki: Rumbę Ożarowską, Betalux, Hellfrucht, Bawole Serce, Kmicic, Henryka, Koralik, Cherry,
St. Pierre, Krakus, Malinowy Ożarowski.
St. Pierre, Krakus, Malinowy Ożarowski.
Sasiedztwo róznych gatunków pomidorów żadnemu nie przeszkadza ale w tym nasadzeniu musi byc pewien porzadek. Wysokie pomidory nie mogą, na przykład, zasłaniać od słońca pomidory karłowe. Rzędy pomidorów powinny być ukierunkowane północ- południe. Nie martw się, że się wzajemnie zapylą, bo pomidor jest rośliną samopylną.
POzdrawiam
POzdrawiam
forumowicz
Bardzo dziękuję za wskazówki.

Bardzo dziękuję za wskazówki.
DziękiRusalka pisze:Adrian..
wsadź ZDJĘCIE DO POSTU O CHOROBACH POMIDORÓW.. JAK NIE KOZULA TO NA PEWNO KTOŚ INNY CI POWIE CO SIE DZIEJE

Nie ma żadnych kropek to tylko na fotce tak widać, może kurz ale nic innego nie ma.forumowicz pisze:Adrian 89
Co to za białe kropki są na łodydze i na liściach ?
Pozdrawiam

Czy konieczne jest podsypywanie nawozami pomidorków ?
Wolałabym niczego nie podsypywać tylko żeby sobie rosły raczej ekologicznie
Wolałabym niczego nie podsypywać tylko żeby sobie rosły raczej ekologicznie

Macie może jakieś zdjęcia Waszych owocujących pomidorków maskotek ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

Asia
- AniaL25
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2011, o 08:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
czytam was od pewnego czasu dowiedziałam się baaardzo wielu ciekawych rzeczy,dopiero zaczynam przygodę z ogrodnictwem i w związku z tym mam pierwsze pytanie czy mogę teraz wysiać nasiona pomidorków czy może za późno i lepie kupić gotową rozsadę ?Ps:pomidorki trafią do nieogrzewanego tunelu 

Jak nie masz doświadczenia z rozsada pomidorów, to lepiej bedzie dla Ciebie i pomidorów jak kupisz gotowa rozsadę. A wysiac sobie troche też mozesz, tak dla nabrania doswiadczenia. Te wysiane, jak Ci cos z nich wyjdzie,wsadzisz do otwartego gruntu ok 20 maja.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- AniaL25
- 10p - Początkujący
Dzięki forumowicz
doświadczenie maleńkie mam (kilka przepikowanych sadzonek pomidorków koktailowych siałam początkiem marca a pytam o te nasionka ponieważ dziś dostałam bardzo spóźnioną przesyłkę i zastanawiam się wysiać czy zostawić na przyszły rok...

Jak tylko masz miejsce to pewno , że sobie wysiej , jak stracisz to tylko pare złotych , a frajda z wyhodowania własnych sadzonek nieoceniona
:)
Kupić zawsze możesz.

Kupić zawsze możesz.
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Przepraszam za off topic
, ale weteran ... masz ciekawy podpis....

@AniaL25 Jak śledzisz to forum, to widzisz i czytasz ,jakie problemy maja forumowicze ze swoimi pomidorami. Ty dodatkowo nie masz dwóch rzeczy. Doświadczenia i czasu. Jeżeli te nasiona , które dostałaś ,to jakaś cenna dla Ciebie odmiana , to raczej zostaw je na rok przyszły .

- AniaL25
- 10p - Początkujący
Dzięki bardzo za porady skorzystam z obu, nasionka posieie a do tunelu w razie czego zakupie kilka sadzonek
.forumowicz brak mi tylko 1 rzeczy :doświadczenia na brak czasu nie narzekam
a doświadczenie hmm to przy()dzie z czasem wszyscy kiedyś zaczynali 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Nasionka mogą tak długo leżeć?
myślałam że jak nie wysieje się w tym roku to już na przyszły nie wzejdą.
myślałam że jak nie wysieje się w tym roku to już na przyszły nie wzejdą.