Witam deszczowo

W ogródku było tak sucho, że już modliłam się o ten deszcz. Dzięki temu mogę poświęcić czas na dalsze przesadzanie roślin. Całe szczęście, że nie zostało już dużo. Kaktusy zawsze zostawiam sobie na deser

...rozumiecie, te ich kolce spowalniają prace, a z pozostałymi to jakoś rach - ciach. Niestety brakło mi ziemi do kwiatków, a żwirek i ziemię do kaktusów miałam, więc wepchały się w kolejkę
Kasiu (mroofka) ja ogólnie bardzo lubię terakotę, a kaktusom wyjątkowo jest w niej do twarzy. Nie ukrywam, że istotną rolę odegrała również cena doniczek, ale o tym pewnie sama wiesz :P
Elu(elcia1974) czy mam rozumieć, że pozbywasz się kaktusów? czyżbyś szykowała miejsce na nowe zachcianki
Henryku od jakiegoś czasu szykuję się (mentalnie) do otworzenia ogrodowego wątku, dlatego kaktusowy na razie nie wchodzi w rachubę. Z drugiej strony moja "kolekcja" jest jeszcze zbyt uboga, aby zawracać komuś głowę

Z wielkim zainteresowaniem przeczytałam Twój post, ponieważ teraz przynajmniej wiem, co stoi na parapecie

...a nie wiesz czasami, co jest na trzecim zdjęciu, bo nie wiem co odpisać
Eli(elik_49)
Olu z tymi kolcami nie jest tak źle, pod warunkiem, że nie jest to opuncja, a i lata praktyki robią swoje
Agnieszko,
Renatko,
Kasiu 007 czy nie myślałyście o kupnie chociaż kilku doniczek tych uroczych roślinek

zachęcam
Misiu faktycznie nie ma co zabierać się za głaskanie kaktusów, ale od tego mam kotkę, a jej tego głaskania ciągle mało
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i liczne komentarze

życzę pięknego dnia i uważajcie...dzisiaj prima aprilis