Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Marzanko, oczary bardzo cieszą wczesną wiosną, kiedy jeszcze wszystko bure, ale teraz to już obsypane kwiatkami całe.
Paweł mi się wydaje, że jego kondycja nie zmieniła się bardzo od jesiennych fotek ;:108 prysnę topsinem i zobaczymy, tylko nie wiem czy mydło dodawać aby było bardziej kleiste, a może promanalu dwie kropelki?
Większość iglastych chyba dała radę przetrzymać na moim wygwizdowie, klonom palmowym lekko wymarzły, chyba po zdjęciu wierzchnich okryć czubki gałązek.
Martuś hiszpanka początkowo była osłonięta agro, potem został już tylko stroisz, wkrótce się okaże ;:108 Moim zdaniem i oczywiście mojego M pomysł z cieniówką trafiony.
Dalie mówisz :;230 w pełni kwitnienia do białych z 8 kwiatków doszła jeszcze różowiutka :;230 za rok chyba jednak kłącza poczekają na swoją kolej i powędrują dopiero do ziemi :lol:
Iguś wstaw fotkę swojej dla porównania ;:180
Anetko, wieczorkiem kolejna porcja iglaczków, jak dam radę po powrocie z ogrodu :;230
Daguś, następnym razem już się nie zastanawiaj :uszy Twoja okolica bogata w szkółki, więc .... kolejna okazja pewnie już wkrótce.
Sylwek, mam nadzieję, że Tom poradzi sobie z infekcją. Co do maluchów ;:224 to mam inne obiekcje .... u mnie teraz są dwa spore psy, więc jednak łatwiej będzie przeżyć większym okazom.
Moja sprekelia to jakaś wyścigówka ;:224 kwiat wystrzelił przed liśćmi.
Agnieszko, właśnie to jest bezdyskusyjny plus maluchów, że aby trochę śniegu i bezpieczne :uszy
Sylwek, sprawdziłeś, to po co stroisz :lol:
Tajeczko :wit zaczęłam już wiosenne porządki, ale jeszcze sporo przede mna, jak pogoda dopisze to w tym tygodniu może skończę. Najważniejsze, że trawnik już przygotowany do wiosny, prawie, bo na sródku leży wywrotka ziemi. Mamy zamiar przesypać cały trawnik ziemią, bo nie wyglada najlepiej, to chyba wina tego marglu pod spodem, który nagrzewa sie w upalne dni ;:14
Jutro też zaczynam komponować kolejną rabatkę z zadołowanych zielonych kulek i traw :tan w związku z powyższym część trawy do usunięcia.
U mnie chyba nie ma nornic, bo nie widzę żadnych wyjść, a dwa psy biegające po działce mam nadzieję skutecznie odstraszą szkodniki, choć same psy to już ..... :;230
Co do gęstości nasadzeń, to jestem świadoma, że niektóre roślinki rosną za blisko, ale te się porzesadzi mam nadzieję.
Aguś, a moze by tak jeden malutki igalczek, a moze większy zamiast ogrodowej choineczki na święta?

Dzisiaj póki co jedna tylko, ale jaka domowa piękność
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joluś faktycznie piękność :D Ma naprawdę niesamowite, takie pełne, ogromne kwiaciory :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Joluś faktycznie piękność :D Ma naprawdę niesamowite, takie pełne, ogromne kwiaciory :D
Nic dodać, nic ująć ;:224
Kwiaciory super ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Amarylisek naprawdę piękny i dostojny.
Czytam o przetasowaniach ogrodowych. No cóż realizujemy plany, o któych rozmyślaliśmy całą zimę. I tak co roku, aż osiągnięmy doskonałość :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pokaż ten twój trawniczek- o pewnie taki piękny jak wszystko u Ciebie :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu naprawdę śliczny ten Hiperastrum, u mojej mamy kwitną w podobnym kolorze, ale pojedyncze, nawet nie wiedziałam, że są o pełnych kwiatach. :)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

No to czekam do wieczora :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A idźże z tymi hipkami ;:14 :;230 ... moje oba poszły w liście po przebudzeniu ;:223
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Jolu ile czytanie mnie czeka, ale nadałaś tempo :shock: .
Muszę wszystko na spokojnie przeczytać ale jest i news:
u mnie teraz są dwa spore psy, więc jednak łatwiej będzie przeżyć większym okazom.
To oczywiście wpadło mi w oczy natychmiastowo, jakie psy, dwa spore? Znaczy mój zięć ma kogoś na boku :lol: ?
Idę dogłębnie zapoznać się z tematem :lol: .
Zmiany wręcz spektakularne, no nie ogarniam wszystkiego.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Wystarczy być nieobecną przez kilka dni na forum a tu tyle nowości :wink: bardzo czyste i zadbane są Twoje rabaty z iglakami. Już jest cudnie a co dopiero jak się rozrosną.... to będzie oszałamiający widok ;:63
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Jolu, wróciłam sobie jeszcze raz do zdjęcia Twojej sosny ościstej, bo dziś przy porządkowaniu przypomniałam sobie, że też w zeszłym roku dwie posadziłam. ;)
Mają dopiero 20 cm, ale dobrze przetrwały zimę. Zastanawiam się, czy one są wrażliwe na mróz? Bo takie ślady na nich widać?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness i AgaNet (ale się Agusi narobiło :wink: ) cieszę się, że się podoba. A może teraz taka fotka? Zachwyciła mnie kropla wody ... sprekelia
Obrazek

Wandziu właśnie poniżej widać przetasowania, bo trzeba było z warzywnika wysadzić zadołowane iglaczki. Warzywnik przekopany i gotowy do pierwszych wysiewów :uszy
Aga Trawniczek nieco odmienny jednak, wygrabiony, zwertykulowany i teraz dodatkowo ...
Obrazek

Obrazek
w jednej z fotek ukryta niespodzianka :D
Zdażyłam przed deszczem, teraz jak trawka wystrzeli, to dopiero będzie zieloniutko.
Tajeczko, pełne amarylisy są najładniejsze. Ten kupiony pod nazwą Magic Green.
Anetko, upsss spoźniłam się, ale to przez domowe klopoty, mój M uszkodził sobie chyba ścięgno w nodze i dużo obowiązków na mnie spadło, bo biedak chodzić ledwo może :( a tu akurat w ogrodzie pomocy potrzeba ;:145
Bardzo proszę chociaż trzy
Tak wygląda po zimie Fukai
Obrazek

Abies concolor (jodła kalifornijska)
Obrazek

Piecea abies Rydal, jeszcze bez przyrostów, ale poczekajmy, bo będą
Obrazek

Picea sitchensis też dały sobie radę, pod przykryciem ze stroiszu Silberkugel i Papoose
Obrazek

Obrazek

Łukasz zapraszam na katusze więc :;230 i oby to było najgorsze co nas w życiu spotka.
Gorzatko u mnie kwitły cztery, jeden też chyba w liście idzie ;:196
Monia, dobrze, że wróciłaś aktywnie na FO :wit jak Ty sobie radzisz z towarzystwem (czyt. dwoma dużymi psami :lol: ) na działce. Moja nowa suczka okazala się ogrodniczką :roll: zniosłam wykopane odmianowe tulipany, włożyłam ponownie, złamane drzewko, nawet nie napiszę jakie, bo część forumowiczow byłaby w szoku, zasmarowalam maścią i opatrzyłam mam nadzieję, że przeżyje. Ale wczorajszy numer z wykopywaniem kłączy host był już poniżej pasa. Stoi więc dziewczynka przy budzie i biega tylko pod czujnym okiem właścicieli. Muszę nauczyć co jej wolno, a czego nie. Ot taka bida była ze schroniska :wink:
Marta za porządki w ogródku wzięłam się , jak już pogoda się ustabilizowala z lekka, dzisiaj dla odmiany deszcz, a miałam część towarzystwa uziemić :(
Obrazek

Agatko, moja oścista przeżyła juz druga zimę i tę zdecydowanie lepiej od poprzedniej. Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki. Powinna zimować bez problemu i lubi słoneczko, w cieniu moze gubić igły.
Nie dam sobie głowy obciąć :lol: ale pewna nie jestem, czy nie stała się czasem obiektem zainteresowania mojego psa ;:224 Więcej informacji znajdziesz tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 46&start=0
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jolu, Ty jesteś pewna, że chcesz tyle trawnika? :;230 Wiesz, ile później trzeba pracy włożyć, żeby go zlikwidować? :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu wciąż zachwycam się Twoimi ogromnymi sadzonkami, porosło Ci to całe towarzystwo....drożdżami je karmisz czy co :?: :lol:
U mnie też pada deszczyk....bardzo sie cieszę, bo już było sucho, wczoraj nawet miałam podlewać....ale nie wyszło :roll:
Teraz wszystkie roślinki pięknie ruszą i trawka się zazieleni :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł, właśnie wczoraj trwała dyskusja na temat trawnika :;230 Jak widzisz na fotce, kolejna, wcale nie mala rabata się szykuje i będzie trzeba tę trawe likwidować, to sobie przypomnę szybciej niż się zdaje :;230
Ale decyzja zapadła, przestrzeń musi być, przynajmniej na razie :lol:
Aga, niczym nie karmione, ale jak wysadzę dostaną papu.
Cieszę się, że noce już cieplejsze, to mogą hartować się całą dobę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”