Moja Zielona Kolekcja
Re: Moja Zielona Kolekcja
O kurka, widzialam takie paliczki ale nie wiedziałam po co one są 

Witam!! No,! 2 dni mi to zajęło ale w końcu obejrzałam całą galerię i Gratuluję serdecznie całości zieloności u ciebie i (NIE) ZAZDROSZCZĘ BO ZAZDROŚCIĆ NIE WOLNO.... pięknie i zielono pozdrawiam!!!

- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Celasia, Agapuszka dziękuję
Kasiu ja kiedyś widziałam takie wielkie epi na paliku i strasznie mi się to podobało, teraz miałam okazję też tak zrobić i mam
Arletko ja ze 2 lata temu też nie miałam miejsca na podłodze ale wiesz jak to jest, jedne przychodzą drugie odchodzą
Karolinko kiedyś miałam storczyka który był przypięty spinką i postanowiłam też tak przypiąć epi, tak naprawdę to nie ma innego sposobu
Sari witam u mnie i dziękuję za odwiedziny
Zpraszam częściej!
Alunia
AdaK widzisz, człowiek uczy się przez całe życie
Zabielka cieszę się, że poświęciłaś tyle czasu na mój wątek, mam nadzieję, że zagościsz u mnie na stałe

Kasiu ja kiedyś widziałam takie wielkie epi na paliku i strasznie mi się to podobało, teraz miałam okazję też tak zrobić i mam

Arletko ja ze 2 lata temu też nie miałam miejsca na podłodze ale wiesz jak to jest, jedne przychodzą drugie odchodzą

Karolinko kiedyś miałam storczyka który był przypięty spinką i postanowiłam też tak przypiąć epi, tak naprawdę to nie ma innego sposobu
Sari witam u mnie i dziękuję za odwiedziny

Alunia

AdaK widzisz, człowiek uczy się przez całe życie

Zabielka cieszę się, że poświęciłaś tyle czasu na mój wątek, mam nadzieję, że zagościsz u mnie na stałe

- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Te ostanie nowości fajniutkie, Ewelinko ja odnośnie tego palika do epi, on nie przewraca się? jego mocuje się do doniczki czy jak, mam kilka sztuk epi i jeden mogłabym tak prowadzić, ciekawie się prezentuje.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- elila
- 1000p
- Kontakt:
elik_49 pisze:Te ostanie nowości fajniutkie, Ewelinko ja odnośnie tego palika do epi, on nie przewraca się? jego mocuje się do doniczki czy jak, mam kilka sztuk epi i jeden mogłabym tak prowadzić, ciekawie się prezentuje.
Elu jego sie wbija w ziemię. Gdzieś 20 cm jest wolny plastikowy patyk a potem zaczyna się ta kokosowa owijka, musisz sobie zmierzyć wysokość doniczki i do tego dobrać wysokość palika.
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
bardzo fajny pomysł jakiś czs temu prowadziłam tak epi super wyglądało jak obrosło cały palik
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Mi też bardzo podobają się epi bądź filki prowadzone na kokosowym paliku. Tylko niestety u mnie więcej miejsca na wiszące
niż stojące. I dlatego u mnie one sobie zwisają.
Ale może kiedyś i ja tak poprowadzę jakąś roślinkę. 
niż stojące. I dlatego u mnie one sobie zwisają.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze można poprowadzić w bok na jakimś wsparciu. Ale na mój gust wiszące też są ładne (sama mam tylko wiszące), choć te stojące są super. Zwłaszcza jak cały palik zostanie zarośnięty i będzie mała dzungla 
Teraz tylko czekamy na jego rozrost

Teraz tylko czekamy na jego rozrost

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Też miałam kiedyś epi na kokosowym paliku. Na początku przywiązałam (wtedy nie było takich ładnych spineczek), a potem już poszło
Wyglądało to pięknie. Ja od czasu do czasu nawilżałam palik.

- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Ewelinko to już wiem jak to działa i o co chodzi
i tobie Iwonko również dzięki za podpowiedzi odnośnie zraszania palika. U mnie dużo też jest wiszących, nie za bardzo mam na podłodze miejsce, zwłaszcza że kicia czasami grasuje pomiędzy doniczkami 

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- elila
- 1000p
- Kontakt:
Witam!
Przez kilka ostatnich dni nie miałam w ogóle czasu na pisanie, zaglądałam do was, od czasu do czasu coś skrobnęłam a teraz mam tyle zaległości, że szok!
Pokażę wam co u mnie na parapetach słychać
Z cyklu 2w1: nowy listek i kiełek u kalatei i nowy nabytek begonia

u mnie fiołki też nie próżnują, jeden lada dzień zakwitnie

dostałam od bratowej szczepkę hoi ale to chyba nie jest zwykła carnosa, raczej wygląda jak jakaś odmiana "neon"
może ktos coś wie na ten temat

Przez kilka ostatnich dni nie miałam w ogóle czasu na pisanie, zaglądałam do was, od czasu do czasu coś skrobnęłam a teraz mam tyle zaległości, że szok!
Pokażę wam co u mnie na parapetach słychać
Z cyklu 2w1: nowy listek i kiełek u kalatei i nowy nabytek begonia

u mnie fiołki też nie próżnują, jeden lada dzień zakwitnie

dostałam od bratowej szczepkę hoi ale to chyba nie jest zwykła carnosa, raczej wygląda jak jakaś odmiana "neon"

-
- 50p
- Od: 18 mar 2011, o 12:27
Piękne roślinki u Ciebie mieszkają
Przejrzałam tak na szybciutko cały Twój wątek i bardzo mi się tutaj podoba.
Hojka faktycznie inaczej wybarwiona ale to chyba carnosa.

Hojka faktycznie inaczej wybarwiona ale to chyba carnosa.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ewelinko nowa begonia jest śliczna (tfu, tfu) 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.