Ogród Moniśki
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moniśki
Widzę Moniko, że u Ciebie wychodzą już hiacynty. Moich jeszcze nie widać, albo zimniej albo padły ofiarą nornic.......... to też bardzo możliwe
Paulina
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Witam widzę bardzo wiosennie u ciebie .Już szafirki się pchają do życia.Miejmy nadzieje ,że przymrozki im nie zaszkodzą.Zapraszam do oglądnięcia mojej wiosny.
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Moniczko, wiosna już się pojawiła
U mnie też hiacynty sie wychylają ale szafirki tylko maja listki.

Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Urtica
- 200p
- Od: 23 sie 2010, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko właśnie bardzo mi zależało na tulipankach botanicznych i te Eastern Star wyszły wszystkie ładnie, natomiast posadziłam jeszcze botaniczne Tarda i wyszły tylko 2
ale możliwe, że to dlatego, że jakiś cwany zwierz rozkopywał mi jesienią rabaty i kradł cebule i to nie była nornica, bo rozkopane było od góry
a na miejscu zbrodni zostawały tylko łuski po cebulach...
Paulinko wątpię, żeby u mnie było cieplej, może po prostu płycej posadziłam cebule
mam nadzieję, że i Ty będziesz cieszyć oczy hiacyntami
Andrzejku ja Twój wątek oglądam systematycznie, ale widzisz tylko czasami zostawiam jakiś ślad po sobie
Justynko u mnie dziś strasznie zimno i ponuro było niestety, ale pocieszam się, że to może już ostatnie takie dni
a i faktycznie powoli można cieszyć oko budzącą się do życia przyrodą 

Paulinko wątpię, żeby u mnie było cieplej, może po prostu płycej posadziłam cebule

Andrzejku ja Twój wątek oglądam systematycznie, ale widzisz tylko czasami zostawiam jakiś ślad po sobie

Justynko u mnie dziś strasznie zimno i ponuro było niestety, ale pocieszam się, że to może już ostatnie takie dni

Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
To miło ,.że odwiedzasz i jak podobają się plany?
-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Kontakt:
Oby pogoda szybko ciepła się zrobiła. U mnie od jutra słoneczko i ciepełko, właściwie już nawet dziś roślinki moje mogły być w inspekcie. Mam nadzieję że ocieplenie od jutra dotrze i do Ciebie:)
Moje roślinki już są w inspekcie od dwóch dni/inspekt na balkonie/. Rośliny nabrały soczystej zieleni i pięknie rosną.
- Urtica
- 200p
U mnie jutro ma być jeszcze tylko 7 stopni, ale za to słoneczko
ale od środy już coraz cieplej. Może to i lepiej, bo i tak muszę jutro spędzić cały dzień w mieście i nic nie skorzystałabym z ładnej pogody
a tak byle do środy...i też może zacznę wędrować w dzień z moimi roślinkami na dwór, to dopiero się nachodzę 

Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 28 wrz 2010, o 19:20
Cieszę się że mam coraz wiecej przyjacół,chętnych na cebułe kwiatowe. Zanim wszedłem na Forum myślałem że zostawię wszystko gryzoniom. Jak się okazuje cala polska będzie obsadzona moimi kwiatami.
Zapraszam więc wszystkich chętnych już od lipca.W szczególności zapraszam na 10 odmian narcyzów i 5 odmian czosnków ozdobnych.

Zapraszam więc wszystkich chętnych już od lipca.W szczególności zapraszam na 10 odmian narcyzów i 5 odmian czosnków ozdobnych.

- Urtica
- 200p
Myślę, że już forumowicze o to zadbają, żeby dla gryzoni nic nie zostało
piękne czosnki 

Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Zazdroszczę oczka, i budlei..
Ja muszę sobie ją gdzieś kupić, bo jest śliczna, i wabi motyle
Ja muszę sobie ją gdzieś kupić, bo jest śliczna, i wabi motyle

- Urtica
- 200p
No właśnie martwię się moją budleją po zimie, bo wygląda na przemarzniętą
liczę jednak na to, że w swoim czasie może jednak coś z niej odbije...ale dlatego na wszelki wypadek planuję kupić teraz jeszcze jedną 

Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Nie przejmuj się Moniko budleją, one zazwyczaj po zimie wyglądają na martwe a potem w szybkim tempie odbijają. Mam dwie od kilku lat i zawsze tak z nimi jest. Nigdy ich w żaden sposób nie zabezpieczam a jeszcze się nie zdarzyło, żeby przemarzły. Kilka dni temu kupiłam od Ayeshy budleję sun gold w kolorze pomarańczowym. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądać kiedy zakwitnie
Paulina