'Joanna d'Arc' chyba na wszystkich prezentowanych tu zdjęciach ma te fioletowe smugi u podstawy płatków. Wyjątkowo delikatny z niej kwiatuszek - muszę się jesienią za nią rozejrzeć...
Mam pytanko,czy jak krokusiki przekwitną można zaraz je przesadzić?czy trzeba czekać jak listki zwiędną.Po wykopaniu można wsadzić zaraz w inne miejsce czy muszą cebulki przeschnąć?
Mam pytanie: Czy w tym roku zakwitły Wam wszystkie krokusy? U mnie duża część w ogóle nie zakwitła - dotyczy to przede wszystkim odmiany "Pickwick" z którą do tej pory nie miałem najmniejszego problemu....
W kilku miejscach zniknęły mi krokusy, które w poprzednich latach fajnie kwitły. Były w koszyczkach z siatki drucianej a więc nornice odpadają. Dziwne Bardzo dziwne
Pytam o to szczególnie dlatego, ze w moim PTAKU nie ma prawie żadnego z e 100 Pickwicków - zaczynam podejrzewać o to kreta, który późną jesienią rył w ogrodzie i pewnie zakopał je głębiej
Priam pisze:Mam pytanie: Czy w tym roku zakwitły Wam wszystkie krokusy?
Raczej tak Oczywiście wychodzą jesienne oszukaństwa sprzedających, ale szczęście że akurat nie miałem tej odmiany A mój Pickwick w kilku miejscach zakwitł