W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Post »

Mojego kocura nie ma w domu od początku lutego. :( :( :( Myślałam, że wróci chociaż na "śniadanka", ale ani słychu ani widu. Jedyna ulica jaka przebiega nieopodal domu była już sprawdzana kilkakrotnie, żaden zwierzaczek nie był rozjechany. Kocurek był wychodzący, wiosną i latem przychodził rano, czasem wieczorem. W tym roku jakby wsiąkł. Boję się, że mógł nie uciec przed jakimś psem. A może jeszcze wróci... :roll:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

anulka pisze:Mam pytanie do wszystkich znawców kotów.Otóz mojej 2 letniej kotce w ciągu kilku dni wypadły dolne siekacze.Czy ktos miał taki przypadek? Czy to normalne czy oznaka choroby?
Proszę o radę

Koty mają ogólnie słabe zęby i niestety często gubią w młodym wieku . W necie jest opisanych wiele takich przypadków.
może być tak:
-wyrywanie poprzez czyszczenie sobie pazurów
-łamanie na gryzionych patykach, przedmiotach, czy innych twardych kocich łupach
-łamanie kłów przy starciach z innymi kotami
-kamień nazębny
-choroby dziąseł
-niedożywienie, anemia
-inne choroby
Dla pewności proponuję zapytać weta i niech rzuci okiem na ząbki .

Moje kocice prały się dla zabawy i wszystkie kły połamały :)
Koleżanki 18 letni kocur nie ma już żadnego uzębienia :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dziękuję.Pewnie masz rację.Moja kotka duzo się bawi z drugim kotem ,bo raczej na chorą nie wygląda.Robi z nim zapasy i to mogło spowodować wyłamanie tych kłów.Biedaczka ma problemy z jedzeniem :roll: :wit
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Judyta84 pisze:Moja kochana przybłęda:
Obrazek

Alez ona cudna :shock:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Judyta84
200p
200p
Od: 12 maja 2010, o 17:41

Post »

W imieniu Kici dziękuję Edytko za komplement. Straszna z niej dzikuska. Ostatnio polubiła aparat i spodobało jej się pozowanie do zdjęć.
Pozdrawiam Judyta84
sprzedam, kupię, wymienię
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja bym ja tak złapała...i wyczochrała eh

Czy sterylizowalaś już kicię? Jeśli nie to gorąco namawiam do tego zabiegu.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Moja hrabina Fiona chyba na udry z kimś poszła....bo wczoraj po południu wróciła z taką raną i od tamtej pory jeszcze nie wyszła....

Obrazek

to rana na łapie przedniej...wyżej....taka dziura,dotknąc się nie da.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

;:111 ;:111 ;:111 OJOJOJ :!: dziura wygląda jakby się na coś nadziała. Bez szycia to się chyba nie obyło :?: Biedactwo

Judyta84 Twoja przybłęda to nie byle jaka , wygląda na arystokrację i to z charakterem :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:shock: biedna kicia
byłas juz u weta?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ja mam taka wygodę, że wet do mnie przyjeżdża(dobry kolega)...i był,zaaplikował maśc a dziś zastrzyk z antybiotykiem....bo nie miał przy sobie.Czuje sie dobrze...ale dziura jest....i chyba się jednak nadziała na coś,lizała to i sierśc wyrywała.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Pozwolę sobie opowiedzieć trochę o moich kiciach. Ta za kratkami to była moja kochana Kicia mama Miśki i innych. Miśka, czyli ta szara pręgowana była już prezentowana kilka stron wcześniej i mieszka z nami, ostatnio odkryłam, że ma cechy ojca - Brytyjczyka, a ja 10 lat myślałam że to taka gapa i dlatego taka spokojna :oops: .
Koty urodziły sie tuż przed weekendem majowym i miały zostać pod opieką koleżanki, jednak nie mogłam pozostawić takich maluchów i jechać sama, podjęłam decyzję : koty jadą z nami z Wawy do Polańczyka :D . Pierwsze 100 km było tragiczne ;:108 Kicia miauczała, zawodziła i nasikała na trzy dniowe kociaki. Po tej nieszczęsnej setce przywykła i do końca było już ok.
Kolejny etap to pierwsza noc w Polańczyku, mieliśmy pojedyncze tapczany. W środku nocy do łóżka przyszedł synek, no ok jakoś się pomieściliśmy, dopóki nie obudziło mnie coś ciepłego , włochatego co mi się ciągnęło po twarzy :;230 Kicia uznała że jej będzie wygodniej z małymi u mnie pod kołdrą. Zapakowała się z całą trójką więc było już nas sześcioro na tej pojedynce :;230 . Jak tu spać pomyślałam i poszłam do M, jednak jak zdążyłam tylko kimnąć na brzeżku, znów Kicia pakowała się kolejno z małymi pod kołdrę :;230 Mogę tylko powiedzieć że miauuu-am kocią noc :;230 :;230 :;230 M śmiał się ze mnie że jestem kocia mama :D Byłam bardzo zżyta z Kicią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne zdjęcia to następna kocia wycieczka tamtego roku , tym razem do Łeby :D

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Super Kicia. Kocie mamy są niesamowite. Kiedyś moja kotka miała małe, a do domu wszedł pies brata, seter irlandzki (spore zwierzątko). Dała mu taką szkołę, że na widok Saszy pies do dziś odchodzi dalej robiąc mało hałasu, żeby go nie spostrzegła.
Kuwetę wozicie ze sobą?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Michalina
50p
50p
Od: 9 gru 2010, o 17:10

Post »

Zdjęcia przecudnej urody. Ale zamiast podróżowac z gromadką kocich maluchów po całej Polsce parę razy w roku może
warto by pomyślec o sterylizacji ukochanej kici. Jeśli jest koteczką wychodzącą na zewnątrz z pewnością byłaby
wdzięczna swojej Pani za taką decyzję. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

ewamaj66 Tak z kuwetą, w zasadzie to nieduża, kwadratowa dość wysoka micha, idealnie pasowała na tył za siedzeniem :D

Michalina Kicia już nie żyje niestety, kocięta miała raz w życiu na moją prośbę i nigdy nie biegała po podwórzu gdyż mieszkam na 7 piętrze. Wysterylizowana była kilka dni tuż przed śmiercią i niestety była pod wpływem hormonów odpowiedzialnych za ruję, spadła z 7 piętra ;:223 , nawet nie zdążyłam jej szwów zdjąć, przedarła siatkę w oknie żeby dostać się do mnie do drugiego pokoju. Skąd to wiem :?: Otóż raz jej się udało i obudziłam się w nocy jak leżała ze mną i dzieckiem. Myślałam że niechcący ją mąż w nocy wpuścił, w obawie o małego wyniosłam ją do drugiego pokoju, a ona chciała powtórzyć manewr. Dopiero jak spadła zorientowałam się że jest dziura w siatce. ;:223

Dla kotów biegających samopas sterylizacja jak najbardziej, jednak ja drugiej kocicy nie ruszę i to jest moje osobiste zdanie. Kicia ma 10 lat, z domu nie wychodzi, rujki ma bardzo rzadko i prawie niezauważalne.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
TomekMr
100p
100p
Od: 3 lis 2008, o 10:25

Post »

Kilka lat temu do mojego sklepu przychodziła bezdomna,półdzika kotka.Po pewnym czasie na tyle się oswoiła,że dawała się głaskać.Codziennie czekała na otwarcie sklepu i siedziała z nami do jego zamknięcia.Była ulubienicą wielu klientów.Przychodziła tak przez trzy lata,aż jedna pani dokarmiająca koty zabrała kocicę na zabieg sterylizacji.Po dwóch dniach od operacji przyszła jeszcze do sklepu... ale była bardzo mizerna .Dzień później zdechła.Żal za kotem pozostał do dziś...a jeszcze większy do tej pani :(
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”