Moje ogródki - Gucia.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, nie żartuj sobie ze mnie, doradź, co z tymi magnoliami robić! Zdejmować zimowe paletko, czy jeszcze poczekać?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mnie zazdrość już wzieła jak widze taką piękną kamienną kaskadeBabopielka pisze:I po co takie piękności pokazujeszchcesz żebym się rozchorowała z zazdrości
![]()
![]()

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Guciu !
Piękny ten Twój ogródeczek o każdej porze roku. Ostatnie zdjęcia znów to potwierdzają. Widzę, że upiększasz mieszkanko... teraz zimą....no tak.. bo już za chwileczkę..nie będzie na to czasu
Wiosna bowiem zbliża się dużymi krokami ( no może "małymi" kroczkami
Serdecznie pozdrawiam

Serdecznie pozdrawiam
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Guciu, w końcu i ja trafiłam do Twojego uroczego zakątku i cudnego ogrodu.Pokazałaś zupełnie niekonwencjonalny sposób tworzenia.Miałam bardzo przyjemną, odstresowującą podróż.Jestem nim zachwycona, tak jak wszyscy przede mną.Gdybym przechodziła koło takiego uroczego zakątka nie mogłabym oprzeć się pokusie i z całą pewnością przystanęłabym tam dłuższą chwilkę.Gratuluję pomysłu i ogromnej woli walki z wszelkimi przeciwnościami.Życzę, aby zakątek został zachowany na zawsze, a może nawet mógłby stanowić część terenu "renaturyzacji Sokołówki".
Jeszcze jedno pytanko z rana mi się przypomniało.Świerk serbski "omorika", jak dobrze pamiętam.Zauroczył mnie.Wygląda tak "pagodowato".Jego górna część wygląda na smukłą, a jak sprawa przedstawia się niżej, czy jest bardzo rozłożysty?
Jeszcze jedno pytanko z rana mi się przypomniało.Świerk serbski "omorika", jak dobrze pamiętam.Zauroczył mnie.Wygląda tak "pagodowato".Jego górna część wygląda na smukłą, a jak sprawa przedstawia się niżej, czy jest bardzo rozłożysty?
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, ten świerk wężowy, o który pytasz, kiedyś naprawdę fajnie wyglądał. Chyba podczas sadzenia wokół rododendronów trochę M go uszkodził i ostatnio chorował, ale miejmy nadzieję, że wiosną odżyje.
Iwonko, gdybyś wiedziała, ile razy była przerabiana i jaki bałagan był wtedy w ogrodzie!!!!
Karuś, pamiętasz, ja już Ci pisałam, gdzie mnie skręca!!
Beatko, ale ja nie mam czego pobielić, a też bym chciała!
Bożenko, a swoje też opatulałaś, lecę zaraz zobaczyć!
Marysiu, miałam ogromne plany w związku z malowaniem, ale nic mi z tego nie wyszło. Ostatnio z tym wolnym czasem też jakoś nie daję rady, ale pal diabli malowanie, wiosna ważniejsza!!
Eluś, ten świerk na dole też jest dość wąski, te najdłuższe pędy miały chyba 1,5 m. M trochę je popodcinał jak sadził rododendrony. Nie mam lepszego zdjęcia, ale sama zobacz, że rośnie na maleńkim kawałku ogrodu.

Iwonko, gdybyś wiedziała, ile razy była przerabiana i jaki bałagan był wtedy w ogrodzie!!!!
Karuś, pamiętasz, ja już Ci pisałam, gdzie mnie skręca!!
Beatko, ale ja nie mam czego pobielić, a też bym chciała!
Bożenko, a swoje też opatulałaś, lecę zaraz zobaczyć!
Marysiu, miałam ogromne plany w związku z malowaniem, ale nic mi z tego nie wyszło. Ostatnio z tym wolnym czasem też jakoś nie daję rady, ale pal diabli malowanie, wiosna ważniejsza!!
Eluś, ten świerk na dole też jest dość wąski, te najdłuższe pędy miały chyba 1,5 m. M trochę je popodcinał jak sadził rododendrony. Nie mam lepszego zdjęcia, ale sama zobacz, że rośnie na maleńkim kawałku ogrodu.

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki