ficus pumila
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Judyta84
- 200p
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
Re: ficus pumila
A jaki piękny pstrokaty. Jak będziesz się nim kiedyś dzielić to proszę pamiętaj o mnie
. Ja to bym go wsadziła do ziemi i wstawiła w ciepłe miejsce i utrzymywała stale wilgotne podłoże.

- Judyta84
- 200p
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
W mojej mądrej książce ?Rośliny pokojowe od a do z? Gabriele Vocke jest napisane, że cytuję:
? Gatunki o zielonych liściach powinny mieć stanowisko w półcieniu, rośliny o liściach z białymi brzegami powinny stać w jasnym i słonecznym miejscu, ale osłonięte przed ostrym słońcem. Temperatura pomieszczenia może wahać się od 10 do 25 st. C. Zimą najlepsza jest temp. Około 5st. C? zalecają trzymanie go w Łazice o ile masz tam jasno.
? Gatunki o zielonych liściach powinny mieć stanowisko w półcieniu, rośliny o liściach z białymi brzegami powinny stać w jasnym i słonecznym miejscu, ale osłonięte przed ostrym słońcem. Temperatura pomieszczenia może wahać się od 10 do 25 st. C. Zimą najlepsza jest temp. Około 5st. C? zalecają trzymanie go w Łazice o ile masz tam jasno.
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Ja bym go wsadził do wilgotnej ziemi w jakimś ciepłym pomieszczeniu i powinien się ukorzenić .
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06