Ogródeczek An-ki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródeczek An-ki cz.4

Post »

ANIU wydaje mi sie ,ze moja bardziej podobna Quinn Elisabeth nawet kolorystycznie . Zobaczymy w tym roku jaka będzie ,ale na pewno nie jest taka pełna jak od Wandzi . Takie jednoroczne róże mnie nie bawią chociaż by były najpiekniejsze .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pelargonia angielska biała przetrzymała zimę na parapecie w pokoju ,ale nie jest tak piękna jak w tamtym roku ,chyba coś źle robię... :? nie przycięłam jej ,i to pewnie jest powód małego rozkrzewienia...
Pelargonie masz wzorcowe,już kwitną ...niech trochę sił zostawią na lato... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

An-ka pisze
Wczoraj rozgarniałam resztę kopczyków i m uszę Ci powiedzieć,że mała katastrofa jednak jest-czarne są posadzone póżną jesienią 2 Aspirin i ChloeR.Westerland- watpię żeby coś z niego było no i Blues ma trylko 1 na 4 zdrowy pęd .
Mizernie wygląda Indigoletta i jedna z dwóch Satina.(to na południowej stronie a co na pólnocnej?Na pewno więcej strat.
Piszesz że Aspirin przemarzły a ja chciałam sobie z nich zrobić szpaler, to chyba z nich zrezygnuję.
Moje róże też ledwo żyją, Westerland chyba do samego dołu a w zeszłym roku nawet fajnie przezimował.
Dużo strat jest po tej zimie i nie tylko wśród róż. :(

Ale ślicznie kwitną Ci pelargonie, jak tak dalej będzie to będziesz miała lato w domu. ;:3
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

edulkot pisze:An-ka pisze
Wczoraj rozgarniałam resztę kopczyków i m uszę Ci powiedzieć,że mała katastrofa jednak jest-czarne są posadzone póżną jesienią 2 Aspirin i ChloeR.

Piszesz że Aspirin przemarzły a ja chciałam sobie z nich zrobić szpaler, to chyba z nich zrezygnuję.
Hmm... a u mnie wszystkie aspirynki (12 szt) zieloniutkie. I właśnie rosną w szpalerze. Troszkę je osłania mini żywopłocik z lawendy, no ale ten jest jak wiadomo niezbyt wysoki.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aspirin nie przetrwały te ,które jesienią posadziłam(2 szt).Były to sadzonki dość marne i może dlatego.Poczekam jednak z wykopkami bo może się okaże,że jednak coś puszczą.Aspirin 2 letnia ma się dobrze -wszystkie są w tym samym miejscu posadzone -mają słoneczne stanowisko więc powinny przeżyć.

Maju jak sadzonki są ładnie ukorzenione to jestem pewna ,że na taki szpalerek możesz sobie pozwolić.
Podobno następne 7 zim ma być łaskawych. :lol:

A taki tarasik zaprasza na kawkę-sympatyczny prawda?

http://www.fabulouslybroke.com/wp-conte ... -walls.jpg
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu to ja już bez zaproszenia siedzę :wit

aspiryn pochoruje ale powinna odbić niech tylko będzie więcej ciepełka, a szpalerek aspirynek to mi się widzi, oj widzi,
cieplutko pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu widzę, że kiepsko przezimowały Ci nowo posadzone różyczki. Mam nadzieję, ze ładnie odbiją i nie będzie większych strat...
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Westerland-przereklamowany :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU masz rację stare róże trzymają sie dobrze a te jesienne nasadzenia oczywiście nie wszystkie czarne mizeroty . Za szybko na jesień zaczęły się podnosić a potem przykrył je śnieg i było OK ,ale lutowe mrozy bez śniegu zrobiły swoje . W tym tygodniu nawet hebe i wrzosy z dnia na dzień padły zrobiły się brązowe . Nie wiem co to jest
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Aniu :wit już rozgarnęłaś kopczyki,ja coś nie mogę się za to zabrać,chciałam dziś ale jest zimno,a ja jestem podziębiona :( .Kupiłam mączkę rogową,to będę musiała to zrobić,żeby móc różyce podsypać.Mój oleander zimował w pokoju,to jeszcze poczekam z wynoszeniem na dwór.Pelargonie śliczne ;:138
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

An-ka napisała
Podobno następne 7 zim ma być łaskawych.
I obyś miała rację bo te straty z dnia na dzień coraz większe wychodzą.
Aszka pisze:Westerland-przereklamowany :roll:
Ta też do samej ziemi czarna.
JAKUCH pisze:ANIU masz rację stare róże trzymają sie dobrze a te jesienne nasadzenia oczywiście nie wszystkie czarne mizeroty . Za szybko na jesień zaczęły się podnosić a potem przykrył je śnieg i było OK ,ale lutowe mrozy bez śniegu zrobiły swoje . W tym tygodniu nawet hebe i wrzosy z dnia na dzień padły zrobiły się brązowe . Nie wiem co to jest
U mnie to samo, młodzież przemarznięta i te które odbijały po zeszłej zimie.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

an-ka pisze:Dzisiaj byłam u Grażynki -Kogry(wizytacja :;230 )i po drodze w LM-niestety w bielskim markecie jeszcze nie dowieziono róż i Kristall nie kupiłam ;:98 a w Auchanie jej nie było.Z rabatowych była piękna różowa Tom-Tom a tak wielkokwiatowe i pnące.
Tak,że chyba mi przejdzie koło nosa.
Aniu, nie trać nadziei na zdobycie Kristall, tylko co tydzień wizytuj LM. Różyczki dowiozą i nabędziesz :uszy . A wtedy to nawet i Tom Toma do kompletu możesz dołożyć :D . W czerwcu na rabacie będzie cud widok... ;:170
Trzymam kciuki ;:215 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu masz całkowitą rację z tym Westerlandem.Lubi przemarazać i już.
Zgadzam się z Waszymi opiniami,że róże po tej (w końcu porównując do jeszcze poprzedniej zimy) zimie mają złą kondycję.Prawdopodobnie złożyło się na to więcej czynników.Szybciej nadeszła zima,róże m iały być może za dużo płynow w swoich komórkach,wiatry i nie wiadomo co jeszcze.

Kasiu kopczyki rozgarnęłam tylko na południowej stronie bo było zbyt ciepło a nie chciałam ich zaparzyć.Po drugiej płn.stronie wszystkie jeszcze opatrulone.
Wykuruj się a dopiero wtedy planuj ogrodowe prace.

Rozetko jest tyle pięknych róż,że zawsze jakaś wpada w łapki-nie stresuję się i zdaję na łaskawy los.W końcu to m iejsca malutko a te zachciewajki zawsze nas kuszą.
Jadziu,MajkoAgnes ,Taro :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Czy naprawdę źle tak u Was z rożyczami w tym roku? Może za wcześnie jeszcze na oceny ;:224 Pytam, bo u mnie to pierwsza różana zima i wydaje się nie być najgorzej :roll: Ale może tylko się wydaje :?
Westerlandy jeszcze się trzmaja, ale dzisiaj bialo to chyba znów zabezpieczę agro :roll:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jolu.Prawdę mówiąc nie jest to żaden kataklizm. Na 11 kupionych tylko 3 się nie obroniły a i tak trzeba jeszcze poczekać czy na pewno nie puszczą czegoś zielonego :lol:
Ze starszych róż-najgorzej zimuje Westerland.Reasumując - na 120 róż może 7 szt wypadnie- czyli procentowo nie jest tak żle.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”