Ogródeczek An-ki cz.4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
ANIU wydaje mi sie ,ze moja bardziej podobna Quinn Elisabeth nawet kolorystycznie . Zobaczymy w tym roku jaka będzie ,ale na pewno nie jest taka pełna jak od Wandzi . Takie jednoroczne róże mnie nie bawią chociaż by były najpiekniejsze .
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu pelargonia angielska biała przetrzymała zimę na parapecie w pokoju ,ale nie jest tak piękna jak w tamtym roku ,chyba coś źle robię...
nie przycięłam jej ,i to pewnie jest powód małego rozkrzewienia...
Pelargonie masz wzorcowe,już kwitną ...niech trochę sił zostawią na lato...

Pelargonie masz wzorcowe,już kwitną ...niech trochę sił zostawią na lato...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
An-ka pisze
Moje róże też ledwo żyją, Westerland chyba do samego dołu a w zeszłym roku nawet fajnie przezimował.
Dużo strat jest po tej zimie i nie tylko wśród róż.
Ale ślicznie kwitną Ci pelargonie, jak tak dalej będzie to będziesz miała lato w domu.
Piszesz że Aspirin przemarzły a ja chciałam sobie z nich zrobić szpaler, to chyba z nich zrezygnuję.Wczoraj rozgarniałam resztę kopczyków i m uszę Ci powiedzieć,że mała katastrofa jednak jest-czarne są posadzone póżną jesienią 2 Aspirin i ChloeR.Westerland- watpię żeby coś z niego było no i Blues ma trylko 1 na 4 zdrowy pęd .
Mizernie wygląda Indigoletta i jedna z dwóch Satina.(to na południowej stronie a co na pólnocnej?Na pewno więcej strat.
Moje róże też ledwo żyją, Westerland chyba do samego dołu a w zeszłym roku nawet fajnie przezimował.
Dużo strat jest po tej zimie i nie tylko wśród róż.

Ale ślicznie kwitną Ci pelargonie, jak tak dalej będzie to będziesz miała lato w domu.

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Hmm... a u mnie wszystkie aspirynki (12 szt) zieloniutkie. I właśnie rosną w szpalerze. Troszkę je osłania mini żywopłocik z lawendy, no ale ten jest jak wiadomo niezbyt wysoki.edulkot pisze:An-ka piszeWczoraj rozgarniałam resztę kopczyków i m uszę Ci powiedzieć,że mała katastrofa jednak jest-czarne są posadzone póżną jesienią 2 Aspirin i ChloeR.
Piszesz że Aspirin przemarzły a ja chciałam sobie z nich zrobić szpaler, to chyba z nich zrezygnuję.
Aspirin nie przetrwały te ,które jesienią posadziłam(2 szt).Były to sadzonki dość marne i może dlatego.Poczekam jednak z wykopkami bo może się okaże,że jednak coś puszczą.Aspirin 2 letnia ma się dobrze -wszystkie są w tym samym miejscu posadzone -mają słoneczne stanowisko więc powinny przeżyć.
Maju jak sadzonki są ładnie ukorzenione to jestem pewna ,że na taki szpalerek możesz sobie pozwolić.
Podobno następne 7 zim ma być łaskawych.
A taki tarasik zaprasza na kawkę-sympatyczny prawda?
http://www.fabulouslybroke.com/wp-conte ... -walls.jpg
Maju jak sadzonki są ładnie ukorzenione to jestem pewna ,że na taki szpalerek możesz sobie pozwolić.
Podobno następne 7 zim ma być łaskawych.

A taki tarasik zaprasza na kawkę-sympatyczny prawda?
http://www.fabulouslybroke.com/wp-conte ... -walls.jpg
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu to ja już bez zaproszenia siedzę
aspiryn pochoruje ale powinna odbić niech tylko będzie więcej ciepełka, a szpalerek aspirynek to mi się widzi, oj widzi,
cieplutko pozdrawiam

aspiryn pochoruje ale powinna odbić niech tylko będzie więcej ciepełka, a szpalerek aspirynek to mi się widzi, oj widzi,
cieplutko pozdrawiam
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu widzę, że kiepsko przezimowały Ci nowo posadzone różyczki. Mam nadzieję, ze ładnie odbiją i nie będzie większych strat...
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Westerland-przereklamowany 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU masz rację stare róże trzymają sie dobrze a te jesienne nasadzenia oczywiście nie wszystkie czarne mizeroty . Za szybko na jesień zaczęły się podnosić a potem przykrył je śnieg i było OK ,ale lutowe mrozy bez śniegu zrobiły swoje . W tym tygodniu nawet hebe i wrzosy z dnia na dzień padły zrobiły się brązowe . Nie wiem co to jest
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Aniu
już rozgarnęłaś kopczyki,ja coś nie mogę się za to zabrać,chciałam dziś ale jest zimno,a ja jestem podziębiona
.Kupiłam mączkę rogową,to będę musiała to zrobić,żeby móc różyce podsypać.Mój oleander zimował w pokoju,to jeszcze poczekam z wynoszeniem na dwór.Pelargonie śliczne 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
An-ka napisała
I obyś miała rację bo te straty z dnia na dzień coraz większe wychodzą.Podobno następne 7 zim ma być łaskawych.
Ta też do samej ziemi czarna.Aszka pisze:Westerland-przereklamowany
U mnie to samo, młodzież przemarznięta i te które odbijały po zeszłej zimie.JAKUCH pisze:ANIU masz rację stare róże trzymają sie dobrze a te jesienne nasadzenia oczywiście nie wszystkie czarne mizeroty . Za szybko na jesień zaczęły się podnosić a potem przykrył je śnieg i było OK ,ale lutowe mrozy bez śniegu zrobiły swoje . W tym tygodniu nawet hebe i wrzosy z dnia na dzień padły zrobiły się brązowe . Nie wiem co to jest
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Aniu, nie trać nadziei na zdobycie Kristall, tylko co tydzień wizytuj LM. Różyczki dowiozą i nabędzieszan-ka pisze:Dzisiaj byłam u Grażynki -Kogry(wizytacja)i po drodze w LM-niestety w bielskim markecie jeszcze nie dowieziono róż i Kristall nie kupiłam
a w Auchanie jej nie było.Z rabatowych była piękna różowa Tom-Tom a tak wielkokwiatowe i pnące.
Tak,że chyba mi przejdzie koło nosa.

Trzymam kciuki

Asiu masz całkowitą rację z tym Westerlandem.Lubi przemarazać i już.
Zgadzam się z Waszymi opiniami,że róże po tej (w końcu porównując do jeszcze poprzedniej zimy) zimie mają złą kondycję.Prawdopodobnie złożyło się na to więcej czynników.Szybciej nadeszła zima,róże m iały być może za dużo płynow w swoich komórkach,wiatry i nie wiadomo co jeszcze.
Kasiu kopczyki rozgarnęłam tylko na południowej stronie bo było zbyt ciepło a nie chciałam ich zaparzyć.Po drugiej płn.stronie wszystkie jeszcze opatrulone.
Wykuruj się a dopiero wtedy planuj ogrodowe prace.
Rozetko jest tyle pięknych róż,że zawsze jakaś wpada w łapki-nie stresuję się i zdaję na łaskawy los.W końcu to m iejsca malutko a te zachciewajki zawsze nas kuszą.
Jadziu,MajkoAgnes ,Taro
Zgadzam się z Waszymi opiniami,że róże po tej (w końcu porównując do jeszcze poprzedniej zimy) zimie mają złą kondycję.Prawdopodobnie złożyło się na to więcej czynników.Szybciej nadeszła zima,róże m iały być może za dużo płynow w swoich komórkach,wiatry i nie wiadomo co jeszcze.
Kasiu kopczyki rozgarnęłam tylko na południowej stronie bo było zbyt ciepło a nie chciałam ich zaparzyć.Po drugiej płn.stronie wszystkie jeszcze opatrulone.
Wykuruj się a dopiero wtedy planuj ogrodowe prace.
Rozetko jest tyle pięknych róż,że zawsze jakaś wpada w łapki-nie stresuję się i zdaję na łaskawy los.W końcu to m iejsca malutko a te zachciewajki zawsze nas kuszą.
Jadziu,MajkoAgnes ,Taro

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Czy naprawdę źle tak u Was z rożyczami w tym roku? Może za wcześnie jeszcze na oceny
Pytam, bo u mnie to pierwsza różana zima i wydaje się nie być najgorzej
Ale może tylko się wydaje
Westerlandy jeszcze się trzmaja, ale dzisiaj bialo to chyba znów zabezpieczę agro

Westerlandy jeszcze się trzmaja, ale dzisiaj bialo to chyba znów zabezpieczę agro

Witaj Jolu.Prawdę mówiąc nie jest to żaden kataklizm. Na 11 kupionych tylko 3 się nie obroniły a i tak trzeba jeszcze poczekać czy na pewno nie puszczą czegoś zielonego
Ze starszych róż-najgorzej zimuje Westerland.Reasumując - na 120 róż może 7 szt wypadnie- czyli procentowo nie jest tak żle.

Ze starszych róż-najgorzej zimuje Westerland.Reasumując - na 120 róż może 7 szt wypadnie- czyli procentowo nie jest tak żle.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka