A mają one jeszcze jedną zaletę, którą górują nad pozostałmi roślinami. Otóż zawsze, nawet w najbardziej ciasnym ogródku można je jeszcze wcisnąć tu i ówdzie. Wyrastają wysoko, nie przeszkadzają innym roślinom, i są oszałamiające

Miłego dnia życzę

Nie wiem jak wysokie są Twoje bo ja z wyższych też uszczykuję ale nie stożki a sadzonki takie aby miały chociaż 2 międzywęźla bo jak mam jedno kłącze z ładnej odmiany to z nich robię sadzonki.pestka pisze:Witaj chrystysiu ja swoich dalii nie uszczykiwałam może jeszcze można ale już spore mam krzaczki i tak latam z nimi na balkon na noc dom i tak co dzień aż nie będzie przymrozków w nocy pozdrawiam
Wandziu z mojej praktycznej wiedzy odnośnie begonii bulwiastych sprawa wygląda tak:wanda7 pisze:Przyszłam zobaczyć, co słychać nad piękną Drwęcą i czytając posty, znalazłam wreszcie kogoś, kto mi odpowiedział na moje pytanie.
Od kilku dni zastanawiamy się ze Szkocką Agą, czy wskazane jest uszczykiwanie czubków begonii (chodzi o begonie ogrodowe). Wychodzą już z ziemi i chciałybyśmy, aby były w przyszłości bardziej rozkrzewione, a nie takie powyciągane nie wiadomo gdzie. Piszesz, że uszczykujesz dalie.
A jak Krysiu ma się sprawa z begoniami?
Jeśli można uszczykiwać, to w którym momencie? Także nad trzecią parą liści?