Widoki na działkę ;) i nie tylko
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko
Jolu powiedz czym ty karmisz te swoje roślinki że one tak szybko rosną?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jolu bardzo pracowicie zaczęłaś wiosenny sezon ogrodniczy.
Troskliwie obchodzisz się ze swoimi nowymi nabytkami, ja wszystkie byliny w kapersach posadziłam go gruntu i teraz nie wiem, co z nimi będzie, gdyż zrobiło się chłodno. Takiego pełnego orlika także.
Chociaż część lilii posadziłam do doniczek i to był u mnie także niewypał, gdyż w ciemnej piwnicy wyrosły wysokie, a nowe przyrosty są kolory białego z braku światła, więc nie wiem, kiedy je wysadzę do ogrodu.
Pospieszyłam się także z żurawkami, wszyskie liście poprzycinałam, zostały same środki, najlepiej przezimowała żurawka od Igi, a o nią najbardziej się bałam.
Troskliwie obchodzisz się ze swoimi nowymi nabytkami, ja wszystkie byliny w kapersach posadziłam go gruntu i teraz nie wiem, co z nimi będzie, gdyż zrobiło się chłodno. Takiego pełnego orlika także.
Chociaż część lilii posadziłam do doniczek i to był u mnie także niewypał, gdyż w ciemnej piwnicy wyrosły wysokie, a nowe przyrosty są kolory białego z braku światła, więc nie wiem, kiedy je wysadzę do ogrodu.
Pospieszyłam się także z żurawkami, wszyskie liście poprzycinałam, zostały same środki, najlepiej przezimowała żurawka od Igi, a o nią najbardziej się bałam.

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Jolka, dla ciebie to ta wiosna musi przyjść jak najszybciej, bo niedługo busz cie z domu wygoni i będziesz musiała nocować na dworze. Moje zasiewy takie w 50 % udane. Heliotropy wcale o przepraszam jeden wyszedł, więc nie muszę pikować
Natomiast kleome i turenberigia super. Pomidory niestety jeszcze w .... torebkach.
Kapersowe tez wysadziłam do doniczek i zabierają się ładnie za rośnięcie.

Kapersowe tez wysadziłam do doniczek i zabierają się ładnie za rośnięcie.
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Kontakt:

i pierwsze oznaki wiosny

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Jolu, miałam się zapytać, co to za roślinka na pierwszym zdjęciu, ale już wiem, przeczytałam- orlik. A że pełny, to zdziwiłam sie...
Wczoraj dostałam od siostry z Hiszpanii nasionka- dużo różnych mi przysłała- całe szczęście,że takich nie miałam.I tak mam ich dużo- nigdy tyle nie kupiłam. No i przysłała min. orliki-chyba takie zwykłe, kolorowe... zastanawiam sie, czy można je wysiać do doniczki,a potem w maju juz na miejsce stałe wysadzić? Resztę roślin będę siać w następnym roku.... ogród nie pomieści wszystkiego albo ja nie mam pomysłu
Za dużo szczęścia na raz.
Miłego dnia życzę.

Wczoraj dostałam od siostry z Hiszpanii nasionka- dużo różnych mi przysłała- całe szczęście,że takich nie miałam.I tak mam ich dużo- nigdy tyle nie kupiłam. No i przysłała min. orliki-chyba takie zwykłe, kolorowe... zastanawiam sie, czy można je wysiać do doniczki,a potem w maju juz na miejsce stałe wysadzić? Resztę roślin będę siać w następnym roku.... ogród nie pomieści wszystkiego albo ja nie mam pomysłu

Miłego dnia życzę.

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu u Ciebie jest naprawdę szaleństwo kwitnień
przed chwilą szokowała mnie kwitnąca róża...a teraz dochodzą inne późniejsze kwiatuchy
orlik cudo, przepiękny i kolorek i budowa kwiatu 

No dżungla w domu
U mnie doniczek tyle samo, ale w doniczkach z kannami jak na razie rośnie tylko pleśń
Pomór w tym roku mam jakiś, choć przechowywałam wszystko jak zawsze. Jeszcze na początku stycznia wszystko było ok, a na początku lutego katastrofa... Zobaczymy, czy coś wylizie poza pleśnią w tych doniczkach...

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Pamelko orlik pełny prześliczny, musisz mieć bardzo dobrą rękę do roślin , u mnie róża z tesco QUEEN OF ENGLAND już ogromna a pąków nie widać
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu ja też mam "troszkę" w doniczkach ale u mnie jeszcze nic nie kwitnie...u Ciebie widzę roślinki szaleją że ho ho
Joluś a czy już widac jak przetrwała ta kolorowa trawka nie zimująca w gruncie

Joluś a czy już widac jak przetrwała ta kolorowa trawka nie zimująca w gruncie

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu pięknie Tobie wszystko rośnie, a co dopiero będzie jak przyjdą ciepłe dni i rośliny zagoszczą w ogrodzie
Ten pełny orlik jest super. Widzę, że poszalałaś z zakupami
właśnie wiosna tak działa, na mnie też.

Ten pełny orlik jest super. Widzę, że poszalałaś z zakupami

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Nic dodać nic ująć i też się pod tym podpisujeKasia_Tomek pisze:Jolu pięknie Tobie wszystko rośnie, a co dopiero będzie jak przyjdą ciepłe dni i rośliny zagoszczą w ogrodzie![]()
Ten pełny orlik jest super. Widzę, że poszalałaś z zakupamiwłaśnie wiosna tak działa, na mnie też.

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Jolu przeczytałam u Marty że kupiłaś sośnicę więc czekam na fotkę, u mnie najtaniej po 50 zł a one chyba słabo zimują 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martynko, moje też wyniosę, ale w niedzielę najwcześniej, jak się sprawdzą prognozy. Póki co u nas baaardzo zimno. A pokazałm orlik, bo on z tych pełnych, pierwszy raz w tym roku nabyłam
Aguś to fakt niektore jz nawoże, ale to głownie domowe różyczki i datury.
Tajeczko, cieszę się, ze jesteś. Trudno powiedzieć, co będzie, ale mam nadzieję, że ok
U mnie wszystkie orliki w domu, ale od niedzieli na taras. Jak nie będzie prognoz przymrozkowych do ziemi.
Dorotko zgadzam się musi przyjść jak najszybciej
Juz zmiesiac temu pisalam, ze M na taras wystawi
Heliotropki kupię na ryneczku po 1,50
Podobnie jak sadzonki pomidorkow różnej maści.
Bratku witam u mnie
o popatrz poniżej bratki na Twoje przywitanie.
Aniu orlik zakwita w drugim roku po wysianiu, więc proponowałbym od razu w maju do ziemi. Musisz poczytaćo innych nasionkach, które dostalaś, może jeszcze jakieś lepiej wysiać w tym roku, aby doczekać sie w przysżłym kwiatów. A może niektóre sa jednoroczne, wówczas nie ma na co czekać.
Agusia, orliki mają piękne kwiatuchy, ale te pełne zchwyciły mnie w tym roku jeszcze bardziej, ciekawe, jak inne kolory?

Daguś, jakby jakieś problemy z cannami daj znać
, u mnie dostatek materiału, już ulistniony
Kasiu czekaj cierpliwie, przyjdzie jeszcze pora na pąki. Moje rożyczki od jesieni mieszkaly w garażu.
Graziu, otóż jakby tu powidzieć
trawka nie przezimowała, bo nie miała szans, zabraklo dla niej miejsca w pomieszczeniach
Wiem, gdzie niedrogo kupić, więc stwierdziłam, że ważniejsze canny, olki, begonie, fuksje i datury. Zresztą te przedostatnie też ostały się jedną sadzonką.
Kasiu z zakupami mówisz
tak cebulki i karpy mi się namnożyły jakoś tak poza kontrolą
W porownaniu z zakupami w szkółkach złotówka, czy dwa to nie jest duży wydatek.
Gosiu
no dobrze, niech będzie.
Kasiu sośnica rodzimego wychowu, nie holenderska. Juz zimowała w naszych warunkach w donicy, wśród innych iglastych. Fotka poniżej.
No tak ... pojechałam dzisiaj tylko po korę, bo w niedzilę zamierzam, oczywiście w ramach światecznego wypoczynku popracować nad rabatami, a nabyłam

i jeszcze takie cudo, jak sądzicie, czy to mogło być moje chciejstwo
Pan w szkólce zgubił znacznik, jedyne 10 zł i z metr wysokości.

i jeszcze kolorowe elemanty do skrzyń przed domem, zanim rozpocznie sie szaleństwo

Aguś to fakt niektore jz nawoże, ale to głownie domowe różyczki i datury.
Tajeczko, cieszę się, ze jesteś. Trudno powiedzieć, co będzie, ale mam nadzieję, że ok

Dorotko zgadzam się musi przyjść jak najszybciej

Bratku witam u mnie

Aniu orlik zakwita w drugim roku po wysianiu, więc proponowałbym od razu w maju do ziemi. Musisz poczytaćo innych nasionkach, które dostalaś, może jeszcze jakieś lepiej wysiać w tym roku, aby doczekać sie w przysżłym kwiatów. A może niektóre sa jednoroczne, wówczas nie ma na co czekać.
Agusia, orliki mają piękne kwiatuchy, ale te pełne zchwyciły mnie w tym roku jeszcze bardziej, ciekawe, jak inne kolory?

Daguś, jakby jakieś problemy z cannami daj znać

Kasiu czekaj cierpliwie, przyjdzie jeszcze pora na pąki. Moje rożyczki od jesieni mieszkaly w garażu.
Graziu, otóż jakby tu powidzieć

Kasiu z zakupami mówisz

Gosiu

Kasiu sośnica rodzimego wychowu, nie holenderska. Juz zimowała w naszych warunkach w donicy, wśród innych iglastych. Fotka poniżej.
No tak ... pojechałam dzisiaj tylko po korę, bo w niedzilę zamierzam, oczywiście w ramach światecznego wypoczynku popracować nad rabatami, a nabyłam

i jeszcze takie cudo, jak sądzicie, czy to mogło być moje chciejstwo

i jeszcze kolorowe elemanty do skrzyń przed domem, zanim rozpocznie sie szaleństwo

Jolu, coś mi się wydaje, że nabyłaś Cyprysik tępołuskowy 'Filicoides'
Ale niech fachowcy jeszcze potwierdzą
Ale niech fachowcy jeszcze potwierdzą

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Noooo.... Jolka, szalałaś dziś na zakupach
Świetne nabytki