Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Wandziuwidzę że pięknie posprzątałaś ogródeczek, mówisz że strat po zimie nie masz a u mnie nornice chyba wszystko zjadły , nawet całą dużą funkie .Życzę miłego dnia :wit ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Malinko, na razie zapowiadają u nas deszcze, trzeba więc będzie zająć się w domu fiołeczkami, to znaczy ich przesadzaniem, bo niektóre już tego wymagają. A ogródek poczeka...

Asiu, już któraś z kolei osoba chwali tę firmę, może by tam coś zakupić jeszcze. POdobno mają okazałe roślinki.

Elsi, wspomniałaś coś o lekkiej taczce. Ja właśnie szukalam takiej dla siebie. Jaką ty masz? Aluminiową? Czy one są dość solidne i nie wyginają się od byle czego? Ja mam na razie taką budowlaną, ale to okropny ciężar, nie wydolę z moim kręgosłupem. :(

AgaNet, popytałam tu i ówdzie na forum o to uszczykiwanie begonii. Może ktoś coś doradzi, to wtedy będziemy wiedzieć. Jak tylko czegoś się dowiem na ten temat, dam znać :)

Tajeczko, fajnie że już u mnie zawitałaś, bo niedawno o tobie myślałam. Ja nie zamykałam wątku na zimę, bo chybabym nie wytrzymała, nie mogąc sobie z wami pogawędzić.

Agatko123, wiatrzysko u mnie także okropne, ale nie dałam się i coś tam dzisiaj zrobiłam. NIe ma co czekać na lepszą pogodę, bo ze wszystkim nie zdążymy ;:108

TerDob, kurczę jak ja współczuję wszystkim którzy mają do czynienia z nornicami, bo ja w ogóle nie miałam nigdy tego problemu. W moich okolicach chyba ich po prostu nie ma. Wyobrażam sobie, co czujesz, gdy widzisz, że tam, gdzie posadziłaś swoje cebule, wionie pustką. A w koszyczkach nie próbowałaś sadzić?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Pogoda dzisiaj niby marna, ale w ogrodzie można coś optymistycznego wypatrzeć.
CIEMIRNICZKI się wykluwają, choć było już z nimi różnie. Ale wytrwały i będą kwitnąć. Ciekawa jestem, jakie będą kolory, bo już zdażyłam zapomnieć, co kupiłam w zeszłym roku. Jeden chyba będzie jasny, a drugi ciemny.

Obrazek Obrazek

Są też nowe kolorki. Pojawiły się dwa pierwsze IRYSKI HOLENDERSKIE.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Iryski super , też chyba podobne powinnam mieć , może jak jutro pojadę na działkę to też już zakwitnie coś nowego
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Wandziu,a jak pszczółki pracują w twoich krokusikach,widziałaś?U mnie jeden ciemiernik kwitnie,a drugi puszcza listki,cały zmarzł bidulek.Iryski holenderskie posadzone jesienią puściły w lutym i zmarzły,w tym roku pewnie nic już z nich nie będzie :(
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu iryski piękne rozjaśniają w ogrodzie,ładny kolorek. Ciemierniki też lada moment pokażą swój urok.U mnie biały już kwitnie :D :D :wit :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj Wandziu :wit

No i są iryski ;:138 ;:138 ;:138 A ja już zaczynałam się zastanawiać czy czasem nie trzeba będzie znowu paczuszki cebulek jesienią dokupić ;:224 ba są naprawdę przeurocze ! I szkoda gdyby wyradzały się po sezonie...

Ciemierniki ślicznie wyglądają. Ja mam tylko białego i mimo że mam go pierwszy sezon, to i tak zakwitł mi dwoma kwiatami :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu ciemierniczki ładnie Ci przezimowały, ja na swoich musiałam poobcinać wszystkie liście, to samo zrobiłam z żurawkami.
Może za bardzo się pospieszyłam?
Krokusiki paskowane śliczne, a iryski mam podobne, tylko wszystkie nie zakwitły, mają same listki. :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ale ładne te iryski ;:138 ;:138 ;:138 Wandziu , czy to są te które sadzi się jesienią z cebulek :?:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Katik, te iryski mają wspaniały kolor. Jeśli ich jeszcze nie masz, to koniecznie sobie kup. Na pewno ci się zmieszczą na rabatce :D

Kasik69, widziałam, widziałam te omszone kuperki pszczółek. Jak one się fajnie uwijają i skąd ich nagle tyle się bierze :?: Kasiu, jak kupisz jeszcze raz te iryski, to je dobrze okryj liśćmi, a wtedy ci nie pomarzną.

Bożenko, biały ciemiernik to musi być prawdziwe cudo. Chciałabym mieć takich kilka obok siebie, bo taki szpalerek wyglądałby imponująco :)

AgaNet, one się nie wyradzają. Ja mam je jyuż pięć lat i tworzą się coraz większe kępki :D Ale i tak dokupię, żeby [posadzić jeszcze w innym miejscu ;:108 One kwitną, jak kończą krokusy, a więc fajnie wypełniają dziurę, zanim zakwitną hiacynty.

Tajka, ale po co im poobcinałaś liście? Suche były czy zgniłe? Ja żurawkom także powinnam poobcinać, ale jeszcze poczekam z tydzień, bo pogoda jakaś taka na razie nieustabilizowana. Ciemiernik w nowym awatarku to twój? Cudny!

Agatko, właśnie tak, sadzimy je jesienią. Są też żołte i białe. Muszę dokupić sobie w tym roku więcej, żeby mieć ich cały łan ;:108
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Wandziu! Ale przybywa ci kwiatuszków ;:108 teraz i ciemierniki i iryski a krokusy to już szaleją z kolorami:D a moje iryski to jakieś kapryśne,wypuszczają listki a nie kwitną :( mam już je jakiś czas a tylko raz kwitły.....nie wiem czy przemarzają czy co? No i jesienią muszę koniecznie dokupić kroku sików,przebiśniegów i innych ,bo widzę,że mam przerzedzone przez nornice :wink:
Ja od środy nie byłam na działce,a tam pewnie też trochę więcej się pokazuje zielonego.
Planowałam wypad na całą sobotę,ale raczej pogoda nie pozwoli :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu ciemierniki moje po ostatnich lutowych mrozach dostały brunatnych plam naliściach, więc musiałam obciąć, ale im nic nie będzie, tylko się martwię o żurawki, gdyż zostawiłam same środeczki, a dzisiaj w nocy ma być spory przymrozek. Nadgorliwość nie popłaca, poczułam za wcześnie zew wiosny.
Na awatarze jest kwiat tulipanowca. :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Mój M przywiózł mi miesiąc temu kilka cebulek tulipanów i powiedział,że niebieskie narcyzy,ale takich chyba nie ma.Teraz jak patrzę na listki tych irysków twoich to są takie podobne do tych co wzeszły,ale kwitnąć w tym roku chyba nie będą.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moje liście na ciemiernikach też wszystkie pościnane, mam nadzieje, ze odbije coś z korzonka, bo teraz to nawet nie widać, ze coś rośnie na rabacie :roll:
Wandziu iryski prześliczne, obawiam sie, że moje mają zbyt zacienione miejsce i nie zakwitną, będę musiała je przenieść na inne stanowisko :roll:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Iryski cudne! Uwielbiam mocne kolory wiosną. Tylko jedne małe ale - to są irysy żyłkowane. Holenderskie kwitną latem i są znacznie wyższe :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”