Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

Geniu, dziś zdecydowana poprawa pogody. Teraz kwiatki zabiorą się za kwitnienie ;:108

Madziu, ale za to rano było już ciepło. O 8.30 na termometrze było 6 stopni (wczoraj 2). Idzie ciepełko ;:108

Agnieszko, przebiśnieg i śnieżyczka to w języku polskim nazwa tej samej rośliny. Ale wiem - chodziło Ci o śnieżycę :)
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Jacku na weekend zapowiadają znów ochłodzenie i nawet opady śniegu. Nie lubię jak jest taka marcowa pogoda, czyli mokro i zimno. Mamy tyle roboty na "budowie" więc głównie na weekendy zaklinamy pogodę. :wit
Ubolewam ostatnio bo nie starcza mi czasu na wyjście z aparatem w plener... echhh życie :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Madziu :!: Może nie będzie tak źle :) Ja też mam mnóstwo pracy i to nie tylko w ogrodzie ale ogólnie - gospodarskie. Ale z dnia na dzień cieplej i coraz wcześniej wstaję. Słońce samo budzi, dzień coraz dłuższy :heja Jest już 8 stopni i piękne słońce więc zaraz biegnę popracować na zewnątrz :wit
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jacku, u nas nie ma słoneczka, chociaż obudziło mnie, a teraz zaszło. Jade na ogródek, ale bez zwyczajowego entuzjazmu, bo brak ;:3 . Muszę zakupić parę worków ziemi i to mnie zniechęca, bo się nadźwigam. No cóż, trzeba sobie radzić!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

JacekP pisze: Agnieszko, przebiśnieg i śnieżyczka to w języku polskim nazwa tej samej rośliny. Ale wiem - chodziło Ci o śnieżycę :)
Jacku wiem, wiem, po prostu zdrobniłam pieszczotliwie nazwę śnieżyca, ( śnieżyca- śnieżyczka,, żurawka- żuraweczka, jedno i drugie niby zdrobnienie tej samej nazwy a może mówić o całkiem innej roślince :roll: :lol: ) i nawet nie pomyślałam, że zabrzmi jak druga nazwa kwiatuszka o którym wcześniej pisałam :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu, u nas od rana piękne słońce i lazur nieba. Aż się miło pracowało i zaraz do pracy trzeba iść.
Współczuję Ci z tą ziemią. Kupuję worki 50l i to trochę waży ale wrzucam do bagażnika a potem wyciągam prosto do mojej kanciapy ogrodniczej.

Agnieszko, w porządku ;:136 Czasem może dojść do pomyłek przy zdrobnieniach :) Pw. mam nadzieję przeczytałaś?
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam sąsiada :)
Widzę, że pokaz wiosennych roślin mamy na tym samym poziomie. Jednak jest u nas jeszcze na zimno, aby pokazały na co je stać. Ale miejmy nadzieję, że najbliższe dni , to zmienią i też będziemy mogli się cieszyć ich widokiem (jak to mają nasi znajomi na zachodzie:D)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halo Marcin :!: Wiosna się gramoli ale to raczej nie jest wybuch tylko wolny postęp. Ale postęp. Pojawiają się pąki na kalinach. Super przezimował ostrokrzew (ten z Białej P.) i ogólnie jest nieźle. A babka 'Rubra' to się chyba rozsiała, bo widzę w wielu miejscach czerwone "coś" :lol:
Z kwitnących doszły tylko krokusy o ciekawym jasnożółtym kolorze:

Obrazek

i cudowne śnieżyce od Agnieszki
Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witam Jacku wiosną,jak zwykle piękne ujęcia zwiastunów ;:63
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Jacku, wreszcie coś napiszę, bo zaglądam, ale po cichutku. Piękne ujęcia krokusów, które teraz nam stęsknionym wiosennych kolorków tak się podobają. Tyle ich odmian teraz się pojawiło, a każda piękniejsza. Bardzo ładna ta jasnożółta odmiana.
Jacku. Ostatnio dajesz bardzo duże zdjęcia, że nie mieszczą mi się na monitorze, a mam wcale nie mały :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jacku ale piękna fotka śnieżyc ;:138
W wielu wątkach widzę jasnożółte odmiany krokusów. Nie wiem czy wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi , czy w tym roku jest ich więcej w ogródkach. Są naprawdę urocze...
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku gdy spoglądam na twoje doskonałe zdjęcia to kwiaty na nich wyglądają jak żywe.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko :!: Już wróciłaś :?: :)

Krysiu, fajnie że się ujawniłaś :) Nigdy nie miałem krokusów w takim kolorze i do tego miniaturowe niemal. Ciekaw jestem, jak się nazywają :?: Postaram się jeszcze trochę zmniejszyć rozmiar zdjęć. Na moim monitorze nie wydają się duże, stąd taka rozdzielczość :oops:

Basiu, dla mnie te krokusy to nowość. Dostałem parę cebulek od znajomej i jako pierwsze zakwitły. Chyba botaniczne.

Irenko, dziękuję :) Nie mam zbyt wiele teraz do pokazania to chociaż formą nadrabiam :;230

Dziś złamałem szpadel. I to firmowy :roll: Wykopywałem korzenie wyciętych dzikich drzewek w nieużytkowanej części ogrodu no i traaach :!: Długo się nim nie nacieszyłem.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

To witam w klubie łamiących szpadle firmowe. :D Nauczona wcześniejszym przykładem do tego celu kupiłam w leroyu szpadel za 40 zł - pisało, że wzmacniany i spisał się na medal. Musi być odlany z jednego kawałka blachy wtedy jest wytrzymały.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ;:136 Wiem; chyba chodzi o taki szpadel cały metalowy. Ja byłem przyzwyczajony do tych na drewnianym kiju ale widać - to dla mnie za mało. Choć do "normalnego" kopania takie drewniane w zupełności wystarczą :) Mój tata popuka się w czoło; co go odwiedzam przywożę złamany szpadel
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”