Grazka_j mój ogród. cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
tomek250611
100p
100p
Od: 29 gru 2009, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Grazka_j mój ogród. cz.2

Post »

:wit
wpadam z rewizytą :) bardzo podoba mi się Twój ogródek : :wink:
a na modrzew szczepiony choruję od dawna tylko nie mam jeszcze pomysłu
gdzie by go posadzić . . . :roll:
Pozdrawiam Tomek
pozdrawiam Tomek
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

tara Aniu wielkie dzięki. :D Dzisiaj postanowiłam się nauczyć przycinania bo koniecznie muszę to zrobić jak najszybciej! Zaraz gonię zerknąć na linka.

tomek25061 polecam bo zawsze jest piękny, na wiosnę jak są nowe przyrosty jest najpiękniejszy. Pewnie jak trafisz i kupisz to i miejsce znajdziesz! :;230 Powodzenia.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
tomek250611
100p
100p

Post »

Pewnie będzie tak jak mówisz :)
W sumie to gdyby przesadzić cos tu a coś tam to miejsce się zanjdzie :;230
Pozdrawiam
pozdrawiam Tomek
grazka_j
1000p
1000p

Post »

tomek250611 mój miał być w założeniach płaczący i za taki zapłaciłam w ogrodniczym. Zaczął rosnąć tak jak widać na zdjęciu- szeroko na boki i w żaden sposób mi nie pasował! Zabrałam go na drugą działkę, tam ma luz. Jak widać nie zawsze mamy to co chcemy!
grazka_j - moje wątki
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wiosennie!!!U mnie słoneczko ,niebo błekitne ,ptaszki spiewaja zyć nie umierać kuruj sie ,bo niedługo trzeba bedzie zakasać rękawy ;:224 Zaraz nadrobię lekturę Twojego ogrodu :uszy
Pozdrawiam Dana
marzenia się spełniają! Dana
tomek250611
100p
100p

Post »

Grażynko, ale przyznaj że taki też jest piękny :wink:
Ale zawsze możesz kupić jeszcze jeden, a potem następny ....
i tak do skutku :;230
Pozdrawiam Tomek
pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, jak u Ciebie pięknie... jejku, jaka bujna zieleń i piękne kompozycje - jeśli pozwolisz, będę się wzorowac na Twoich. Czy ja dobrze widziałam - masz jaśminowca i pęcherznice? Ja mam tylko taką jasną zdaje się Luteus, a wydaje mi się, że u Ciebie rosną obie i Luteus i Diabolo - dobrze widziałam, czy źle? Tak dopytuję, bo mi ten Luteus w pojedynkę głupio wygląda, może przy Diabolo byłoby lepiej?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj widzę, że zmagasz się z winoroślą... ja swoją dzisiaj cięłam i nie wiem czy nie za bardzo :lol: ale urośnie i tak :) dla mnie kurcze te porady jak prowadzić winorośl są takie niedziałkowe... bo co mi z kilku gron...jak każą prowadzić na 1 - 2 łozy...
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Przestudiowałam ten link trzeci, dwa pierwsze nie otwierają się :( Ale mało mi to mówi ,za tępa jestem :wink: Muszę jeszcze wbić dokładniej do głowy :( Moje jeszcze młode nie mają takich grubych gałęzi ;:108 Kiedyś na forum oglądałam pokaz cięcia winorośli ,było bardzo przejrzyście, muszę poszukać ;:132
grazka_j
1000p
1000p

Post »

tara dziękuję za link. Uczę się, uczę i nie mogę wytrzymać kiedy pojadę na działkę by działać. Zapowiadają jutro i pojutrze dodatnie temperatury wiec może już wydobrzeję?

mm-complex witaj :wit milo mi, że wpadłaś. Kuruję się kuruje i zazdroszczę śpiewu ptaków. Tęskno mi za takimi klimatami! Gdyby nie choroba siedziałabym już na działce! Ciekawe czy u mnie w tym roku będą ptaki?! :( Mam naprzeciwko budowę a nowy właściciel wyciął wszystkie drzewa i zarośla. Ubolewam, ale nic nie poradzę. Pocieszeniem jest druga działka, tam na pewno będą śpiewały skowronki. :D

Kasia1972
milo mi i cieszę się że Ci się podoba. Nie mam nic przeciwko! Proszę bardzo. Mam mało miejsca więc już za wiele nie zdziałam ale i tak ciągle coś zmieniam i chowam roślinki na druga działkę. Jak podrosną do słusznych wymiarów to je przesadzam. Tam mam lichą ziemię i nie jestem codziennie więc maluchy rosną tutaj.

snowflake Alu ja też pojęcia niem na temat cięcia.Może zrobisz zdjęcie jak przycięłaś swój , chętnie podpatrzę.Mam pergole przy której rośnie mój winogron i chciałabym żeby tworzył zasłonę od sąsiada, bo ma zasłonić nieładną wędzarnię, wiec tak jak Ty muszę zostawić więcej pędów owoconośnych. Zależy mi również na owocach. Zaraz jak tylko wydobrzeję pojadę go ciąć. Linki od Agnieszki są super Już wiem o co chodzi, bo dotychczas to była czarna magia!

Romualda Witczak Romciu spróbuj jeszcze raz! U mnie się otwierają i to głównie te linki studiuję. a jak coś znajdziesz to podeślij.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Kasia1972 zapomniałam napisać o pęcherznicy. Mam obie(o żółtych i bordowych liściach) w kompozycji z tują.
grazka_j - moje wątki
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko wpadłam z rewizytą wszystkiego nie obejrzałam ale to zrobię -to co widziałam to jest piękne ja również zajrzę do tych linków o winorośli bo moje mało owocują .Wczoraj je obcinałam.Ale chyba dwa wykopię bo nie mam z nich pożytku pozdrawiam
Hania
Zapraszam
Moj Ogrod
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności ;:196 Bardzo dziękuję za odwiedziny ;:167
Czyżby tegoroczne już bratki??
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Grażynko ,pokaż nam swoją wiosenkę ;:196
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam wieczorkiem. Dawno nie zaglądałam, bo znowu dopadło mnie przeziębienie, dlatego nie miałam siły i nic mi się nie chciało! Pogoda niestety nas nie rozpieszcza, bo wciąż było zimno mimo słonecznej pogody. Nocą nawet były przymrozki. Nie wytrzymałam oczywiście żeby nie zajrzeć do ogrodu i trochę popracować. Z grubsza ogarnęłam zeszłoroczne liście, zdjęłam gałązki świerku okrywające na zimę rośliny i czekam kiedy rzeczywiście przyjdzie ciepło. Dzisiaj widziałam bociana stojącego( ;:110) na gnieździe
Szkoda, że stał ale mówi się trudno! Na polach mnóstwo mew, żurawie spacerujące parami i stado dzikich gęsi! Miłe widoki tylko jeszcze trochę ciepełka i słoneczka brakuje.

Kochane koleżanki dziękuję za odwiedziny! :D
Nie wiem czemu nie mam powiadomień o odwiedzinach? Wtedy na pewno szybciej odezwałabym się!

Monia68 witam Cię ;:167 i cieszę się, że Jesteś. Gratuluję wycieczki Moniczko! Bratki jeszcze z ubiegłego roku. Było mi jakoś smutno i odnalazłam je na pocieszenie.

Romualda Witczak ;:167 wkrótce pokażę ciemiernik, bo właśnie kwitnie i zachwyca pięknymi kwiatami, muszę tylko przegrać na kompa.
grazka_j - moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”