Lewkonia
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lewkonia
U mnie całkiem nieźle się trzymają, mają tydzien od wysiania i spodziewam się, że zaczną wypuszczać listki właściwe 

Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
U mnie wyglądają podobnie - wysiałam je po raz pierwszy. Kiedy je pikować? Tu zdania są dość różne.
- MadiW
- 200p
- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Kontakt:
Powitac:) Oto moja Lewkonia w dniu dzisiejszym.kiedy tak mniej wiecej bedzie ja mozna zapikowac i czy pojedynczo?prosze o pomoc,sieje ja pierwszy raz

Uploaded with ImageShack.us

Moje ukochane lewkonie w ubiegłym roku nie zdążyły zakwitnąć przed zimą. Krzaczory były ładne i zdrowe ale lato musiałoby trwać kilka miesięcy dłużej......
Pozdrawiam,
Miranda
Miranda
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Ja też proszę o informacje ...
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje lewkonie ( i większość innych roślin z wysiewu) pikuję jak wyrośnie pierwsza para listków właściwych.
Pikuję je pojedynczo.
Pikuję je pojedynczo.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

Także bardzo lubię lewkonie i sama hoduję sadzonki. Tegoroczne mają się dobrze i są już popikowane. Największy kłopot mam z odróżnieniem sadzonek z których będą kwiaty pełne i tych pojedyńczych. Dlatego sadzę sadzonki w gruncie nieco gęściej i po zakwitnięciu te pojedyńcze wyrzucam.
Tak wyglądały ubiegłoroczne, zakwitły w lipcu.

Tak wyglądały ubiegłoroczne, zakwitły w lipcu.

Pozdrawiam
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem ,że pełne różnią się od jasnych kolorem i już w formie siewek można je odróżnić.
Ja tylko nigdy nie mogę zapamiętać czy te ciemnozielone, czy jasnozielone są pełne
Fibi....niezłe olbrzymy Ci porosły
Ja tylko nigdy nie mogę zapamiętać czy te ciemnozielone, czy jasnozielone są pełne

Fibi....niezłe olbrzymy Ci porosły

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- MadiW
- 200p
- Kontakt:
a moje lewkonie dzis wyglądaja tak:

sa jak widzicie duże zdrowe ale ni widu ni slychu lisci wlasciwych.tylko jedna jedyna sztuka byla inna od poczatku i ona szybciej sie rozwija:

sa jak widzicie duże zdrowe ale ni widu ni slychu lisci wlasciwych.tylko jedna jedyna sztuka byla inna od poczatku i ona szybciej sie rozwija:

W opisie jest napisane, że te mocniejsze i ciemnozielone będą niestety pojedyńcze kwiaty, natomiast słabsze i jasno zielone - to sadzonki kwiatów pełnych. Ja osobiście nie bardzo widzę różnicę w kolorze. MadiW piękna rozsada, ale przy pikowaniu musisz głęboko zakopać sadzonki.
Pozdrawiam
Madi , bo to raczej sałata jest...ta jedna inna.
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
aniaop pisze:Madi , bo to raczej sałata jest...ta jedna inna.
hie hie wiedzialam ze cos jest z nią nie tak:D
a powiedzcie mi nie sa za bardzo wyciagniete?I czy nie dziwne ze tyle juz urosly a nie maja lisci wlasciwych?Obawiam sie ze zanim je wykształcą to beda juz takie wysokie ze nie beda sie nadawały do pikowania:(
Witam!
Ja w tym roku też posiałam lewkonię i trochę siewek mi wzeszło:) - już popikowałam!
Moje lewkonie podobne są do tych, które dodaliście na zdjęciach! Jak zrobię im jakies foto, to dodam:)
a kiedy zamierzacie je przesadzać do gruntu?
Ja w tym roku też posiałam lewkonię i trochę siewek mi wzeszło:) - już popikowałam!
Moje lewkonie podobne są do tych, które dodaliście na zdjęciach! Jak zrobię im jakies foto, to dodam:)
a kiedy zamierzacie je przesadzać do gruntu?
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Moje maja dopiero dobrze rozwiniete pierwsze listki wlasciwe,wiec mysle że do połowy maja mi zejdzie z wysadzaniem ich:)