Jadziu, z przyjemnością podjadę do Ciebie zobaczyć zawilce. Ja je uwielbiam!! Zadzwonię i sie umówimy.
Zrobiłam dziś z bluszcza piramidę. Przylaszczka zaczyna kwitnąć i coraz więcej krokusików!! Ale znów ochłodzenie. Dziś w Lidlu kupiłam po 6,99 zl 2 clematisy i 1 passiflorę. Nasionka nie dały znaku życia, to mam sadzonkę
Tosia...coraz ładniej się robi w naszych ogródkach,prawda? i najmniejszy kwiatuszek bardzo cieszy....jak ta przylaszczka
a w lidlu już sa clematisy? oj,to musze zajrzec.....bo moje chyba padły
Małgosiu, a o jakiej rośliny liści Ci chodzi? Lilii? Zajrzyj do wątku o liliach i tam wszystko wyczytasz. Ja nie mam pojęcia, za chuda w uszach jestem na taką wiedzę
A.... tam Tade k, zaraz śnieżyce!!!! Ochłodzenie tylko!!! Nie jest tak źle!! Trochę optymizmu!
Mniue tam wsio rawno. Śnieg u mnie w kącie jeszcze leży, to jak ciut dopada....?Będzie dobrze, od poniedziałku ciepełko!!!
Małgoś, nie mam pojęcia, ale piszą o niejakim środku, co się nazywa chelat żelaza. Chodzę za tym. Trzeba tym spryskać liście i wrócą do formy. Ja w tamtym roku też tak miałam, a Rh kwitł pięknie.
GRAŻYNKO ,clematisy są w 4 kolorach po 6,99 i jeszcze inne kwiatki, ale nic po polsku. Pogapiłam się trochę i kupiłam 2 clematisy i sadzonkę bordowej Passiflory. Nasionka nie wzeszły.
Witaj Tosiu! Widzę,że u ciebie już na działeczce pięknie wiosennie a przecież jeszcze chwilę temu miałaś śnieg Pąki na róży już niesamowite...moje jeszcze wszystkie drzemią
Tosiu mam do Ciebie ogromną prośbę,czy mogłabyś mi kuoić tę bordową Passiflorę jak będzie ...
U nas była tylko biało niebieska...
W prawym dolnym rogu to Thunbergia...
Jak zobaczysz mój gąszcz siewek ...to padniesz...