Ogródeczek An-ki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródeczek An-ki cz.4

Post »

Dzisiaj byłam u Grażynki -Kogry(wizytacja :;230 )i po drodze w LM-niestety w bielskim markecie jeszcze nie dowieziono róż i Kristall nie kupiłam ;:98 a w Auchanie jej nie było.Z rabatowych była piękna różowa Tom-Tom a tak wielkokwiatowe i pnące.
Tak,że Tosieńko chyba mi przejdzie koło nosa.
Tosiu kwitnie tylko tego nie widać-jeszcze chwila i już będziemy napawać oczyska pięknymi widokami.

Jadziu-to masz szczęście z tą RU-on a jest taka trochę kapryśnica.Ja ją też posadziłam i na razie w kopczyku jest zielono.
Najpiękniejsze(czyli zieleniutkie mają pędy) to obie Giardiny,Wełtawa ,Piruette i Ghislaine de.. .Reszta taka sobie.
Z zieleniaka jednak nie rezygnuj bo co Twoje witaminki to nie sklepowe.
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

'Agnieszkę' wyhodowała p. Małgorzata Spasówka - na jej stronie powinien być opis i zdjęcie.

:wit
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaraz tam biegnę.Jurek :wit

O już jestem-no bardzo ładna rabatówka ,przypomina kolorem Westerlanda .Jednym słowem ,masz bardzo ładne gratiski.
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Dzięki ;:180

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak pojechałem do p.Spasówki i zacząłem popisywać się (jaki to znawca róż ze mnie - oczywiście po cichu licząc na jakiś "rabacik") to p.Małgosia bez zmrużenia oka obdarowała mnie trzema gratisami :shock: - jest mi z tego powodu smutno :cry: - straciłem wiarę w swoją elokwencję ... :(
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Różyczki Tom Tom bardzo sobie chwalę, kwitną bez przerwy całe lato, jak żadne inne. Kwiatki drobne, ale dużo. Polecam wszystkim.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wandziu czy masz moze zdjęcie różyczki Tom Tom gdyż chciałabym porównać z moją . Sorry Aniu ,że Ciebie . Dzisiaj były już listki na RU w połowie zamknięte . Szkoda ,że nie wzięłam ze sobą aparatu ,ale jutro na pewno go wezmę ;:138 Większość jesiennych nasadzeń ma czarne patyczki wydaje mi sie ,że za szybko ruszyły jesienią do boju a potem no to już wiemy co było mrozy bez śniegu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu-wiedziałam,że to takie ladne i małe ale się oparłam(a raczej czytaj byłam z M) szukałam Kristall i na niej się
skupiłam.

Jadziu ależ bardzo proszę-może Wanda wstawi zdjęcie własnie tutaj?
Wczoraj rozgarniałam resztę kopczyków i m uszę Ci powiedzieć,że mała katastrofa jednak jest-czarne są posadzone póżną jesienią 2 Aspirin i ChloeR.Westerland- watpię żeby coś z niego było no i Blues ma trylko 1 na 4 zdrowy pęd .
Mizernie wygląda Indigoletta i jedna z dwóch Satina.(to na południowej stronie a co na pólnocnej?Na pewno więcej strat.

Jurek pani Małgosia nie tylko rozumie róże i co za tym idzie pięknie je rozmnaża ale też niezły z Niej psycholog-rozszyfrowala Cię w 5 minut :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu Ty już kopczyki rozsuwasz? Nie boisz się mających nadejść przymrozków. U nas wstępnie do -4 w nocy ;:224
A moje Westerlandy chyba, chyba zipią, były okręcone agro.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aniu masz śliczne pelargonie u mnie w tym roku padły albo są byle jakie, wesołe okienko
cieplutko pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko rozsuwam tylko na południowej stronie.Myślę,że mały przymrozek nic im nie zrobi-a może już go nie będzie?

Taro-Aniu-to własnie szczepki pelargoni zrobione póżną jesienią,Wszystkie ładnie się przyjęły(na parapetach w domu) i kwitną.Mam jeszcze łososiowe ale kwiat już przekwita i nie zrobiłam zdjęcia.
Wynoszę po malu z piwnicy kwiaty śpiochy.

Obrazek

Róża Cafe z reklamacji-mam nadzieję ,że to ta właściwa.Na razie jest w donicy czekając na miejsce :?:
No i wietrzenie domowych.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, masz rację, pelargonijki faktycznie można juz tarasować, gdy jest słoneczko. Ja mam w tym roku rózowe, bo białe neistety padły.
Aniu zdjęcie rózyczek Tom Tom umieściłam juz u Jadzi, bo nie chcę ci robić u ciebie bałąganu. Miłego dnia!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando-biale pelargonie sa trudne do przetrzymania.Ponieważ białe jest piękne :lol: (oprocz śniegu) to trzeba je mimo wszystko mieć.Zaraz pójdę do Jadzi i pooglądam te rózyce.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to ja wstawiłam moją Tom Tom ,ale chyba fotki nie najlepszego gatunku . Nie za bardzo sie do niej przekonałam . Ja znowu nie lubię białych pelargonii wolę jednak te czerwone i różowe . Mają większe i pełniejsze kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu a w poprzednim sezonie Nela kupiła taką piękność białą,że i Ty z pewnością polubiłabyś ten kolorek.Niestety nie do przetrzym ania na następny rok.Odmiana chyba angielska,pełna i kwiaty dość duże.

Porownałam obie te róże(od Wandy i Twoją) wydaje mi się,że się różnią.Zdjęcie jednak nie pokaże nam prawdy.Ważne,że sa ładniutkie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”