Ogrodowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowo

Post »

Melduję się i u Ciebie b o trochę mnie nie było ale nadrabiam zaległości. ;:196 Wszyscy chyba ruszymy jutro do ogrodów i nie wiem czy ktoś będzie mógł ręką na klawiaturze ruszyć :;230
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Iwonko Mam kilka dosyć pokaźnych bukszpanów po babci, do dom odziedziczyliśmy po niej a reszta to maleństwa które sama ukorzeniam Ale takie widoczki jak twoje utwierdzają ,mnie w przekonaniu, że warto poczekać aż podrosną
Paulina
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

obserwator pisze:Reniu-dziękuję za miłe słowa.Widziałam kiedyś pagórki sztucznie usypane i obsypane kamykami.Bardzo ładnie to wyglądało.Tylko nie wiem jak te kamyki się trzymały
A no właśnie - cały sęk w tym, że nie moge wymyślić jak to zrobić, żeby kamyki nie zjeżdżały w dół.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iwonko jak już obdzielisz znajomych sąsiadów i rodzinkę :wink: to daj znaka :wit
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

MarioTereso-myślę że na bieli kamyków każda zielona roślinka ładnie się prezentuje.Bardzo ładnie wygladają też trawy w takich kamykach.właszcza "niedźwiedzie futro" :wink: .
Kasiu-myślę że każdy czeka z utęsknieniem na to ,aby wziąść łopatę i grabie to ręki.Pooglądać co rośnie i nasycić oczy tymi wiosennymi widoczkami.
Paulinko-te po babci pokaźne bukszpany można jakoś ładnie sobie przyciąć.A młode dość szybko rosną.Moje są formowane,maszynką do żywopłotów.To była moja pierwsza próba ;:224
Reniu -tak jak pisałam.Widzialam takie kamykowe pagórki nawet sztucznie usypane.Ale jak zrobione bylo żeby nie zjeżdzały to nie wiem.Myślę że było ich więcej i pod spodem nie było folii tylko prosto na ziemię wysypane.Ale jak się wyrywa chwast to kamyki się zapadają ,a ziemia rozsypuje po wierzchu.Tak zrobił ktoś z moich znajomych i bardzo szybko cała żwirowa rabatka straciła swój urok.
Eluś-rodzinkę i znajomych już obdarowałam.Jak coś się ukiełkuje to dam znać :wink: A coś mi się zdaje że niedługo. :wink:
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, a ja bym jednak nieśmiało poprosiła o jakieś aktualne zdjęcia ogrodowe :)
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu u mnie jeszcze szaro i buro.Oprucz przebiśniegów nic nie zieleni się ,ani nie kwitnie.
rośliny domowe///
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

No ale jutro ponoć przychodzi pani Wiosna, więc może w końcu i coś nowego w twoim ogródeczku się pojawi
Paulina
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

obserwator pisze: Eluś-rodzinkę i znajomych już obdarowałam.Jak coś się ukiełkuje to dam znać :wink: A coś mi się zdaje że niedługo. :wink:
Iwonko ;:196 to ja cierpliwie i z nadzieją ;:65 Jakiś czas temu poodcinałam dzieciaczki od swojej , ręce miałam niemiłosiernie pokłóte :roll: takie piękne a jak ranią :wink: .
Przed nami weekend i znowu zimno , w moim tak jak i w Twoim ogrodzie cisza tylko kępki pierwiosnków dają jakąś oznakę wiosny .
Monika H
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 maja 2010, o 13:46

Post »

Witam serdecznie, mam pytanie czy tartak, o którym była mowa w listopadzie dostarczający korę jest gdzieś blisko Poznania a najlepiej Mosiny? Jeżeli nie to czy inne tartaki pozbywają się kory w podobny sposób?
pozdrawiam
Monika
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

IWON ,pokaż swoją wiosenkę .Na pewno już przyszła . ;:108 ;:65
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko u mnie tylko przebiśniegi i krokusiki.Dziś kupiłam sobie ciemierniczka ładnego.Na razie nie ma co focić i pokazywać :wink:
Eluś(Tija)-ja mam do przesadzenia kilka agaw zilonych i aż mam stracha ,bo też ręce będą pokłute na pewno :wink: Jak coś będzie u tej pasiastki to będę pamiętać o Tobie.
Moniczko-mój tartak do którego jeżdżę jest 2 km odemnie.A od Ciebie 100 km. :wink: Mieszkałam kiedyś koło Mosiny w Rogalinie.Okolice te budzą moje miłe wspomnienia....Myślę że wystarczy podjechać na tartak najbliższy ,jaki masz w okolicy i popytać czy mają korę. Z tego co wiem, to raczej każdy tartak korę odzyskuje bo z tego dodatkowy grosz jest.U nas jest kora sortowana-czyli sama kora ładna i gruba.Oraz niesortowana z piachem i kawałkami drewna.Ta niesortowana to za groszę dosłownie.Ja zamawiałam cały samochód ciężarowy to zapłaciłam więcej za transport niż za korę.A po rozsypaniu i przeschnięciu wyglądała bardzo ładnie.
Joluś-u mnie tak jak pisałam tylko przebiśniegi i krokusiki malutkie.Mało mam wiosennych roślinek.Ale już kupiłam ciemiernika.Może ranniki gdzieś uda mi się dokupić jeszcze i śnieżyce.Kiedy tak się napatrzyłam na te wiosenkę u innych forumowiczów to aż sama postanowiłam powiększyć swoje roślinki o te wiosenne. :D
rośliny domowe///
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Iwonko nie wiem czemu tu prędzej nie trafiłam , ogród przepiękny , zadbany , urządzony ze smakiem. ;:180
Bardzo podobają mi się takie ogrody ;:108

Genia
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Iwon :wit Co tam u Ciebie :?: Czy wiosna już przyszła :?: Czekamy tu na Ciebie ;:108
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu dziękuję za pochwały.Teraz po zimie to trochę zaniedbany :oops:
Kasiu jestem jestem i zaglądam do waszych ogrodów i notuję co bym chciała mieć u siebie :wink: .Bo tu tyle piękności do oglądania.Musze chyba córkę poprosić o pstryknięcie paru fotek mojej wiosny.Ale w porównaniu do tego co ja tu się napatrzyłam to moje wiosenne takie skromne.
rośliny domowe///
Pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”