Paulinko u mnie tylko przebiśniegi i krokusiki.Dziś kupiłam sobie ciemierniczka ładnego.Na razie nie ma co focić i pokazywać
Eluś(Tija)-ja mam do przesadzenia kilka agaw zilonych i aż mam stracha ,bo też ręce będą pokłute na pewno

Jak coś będzie u tej pasiastki to będę pamiętać o Tobie.
Moniczko-mój tartak do którego jeżdżę jest 2 km odemnie.A od Ciebie 100 km.

Mieszkałam kiedyś koło Mosiny w Rogalinie.Okolice te budzą moje miłe wspomnienia....Myślę że wystarczy podjechać na tartak najbliższy ,jaki masz w okolicy i popytać czy mają korę. Z tego co wiem, to raczej każdy tartak korę odzyskuje bo z tego dodatkowy grosz jest.U nas jest kora sortowana-czyli sama kora ładna i gruba.Oraz niesortowana z piachem i kawałkami drewna.Ta niesortowana to za groszę dosłownie.Ja zamawiałam cały samochód ciężarowy to zapłaciłam więcej za transport niż za korę.A po rozsypaniu i przeschnięciu wyglądała bardzo ładnie.
Joluś-u mnie tak jak pisałam tylko przebiśniegi i krokusiki malutkie.Mało mam wiosennych roślinek.Ale już kupiłam ciemiernika.Może ranniki gdzieś uda mi się dokupić jeszcze i śnieżyce.Kiedy tak się napatrzyłam na te wiosenkę u innych forumowiczów to aż sama postanowiłam powiększyć swoje roślinki o te wiosenne.