Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Geniu oszukane zakupy to dla mnie nic nowego, to co zamówiłam w ubiegłym roku też nie wszystko się zgadzało i również w tym roku też zostałam oszukana, kupiłam białą hostę, wsadziłam do doniczki i wyrosła zielona a miała być taka jak pokazuje "tade K" w twoim wątku na str. 23 i o tej samej nazwie. Wiosna u ciebie piękna, krokusów całe kępy a wszystkie śliczne, moim do kwitnienia brakuje jeszcze kilka dni.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko, białą mam, ale zamiast niebieskiej mam zieloną , jak sałata na wiosnę . A Big Daddy nie wykazuje oznak życia.
Może jeszcze odżyje , korzenie ładne, ale liści nie widać.

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadku ja po prostu kupię co rok i nie będę się martwić czy przeżyje czy nie u mnie pięknie kwitł i to dość długo .

Irenko tak czasem jest ,ja w zeszłym roku na alegro kupowałam tę biała hostę i też od razu była zielona , zresztą całe moje zamówienie było oszukane .
A krokusy kwitną nie wszystkie tylko część nie które dopiero z ziemi wychodzą.
Genia

Irenko tak czasem jest ,ja w zeszłym roku na alegro kupowałam tę biała hostę i też od razu była zielona , zresztą całe moje zamówienie było oszukane .
A krokusy kwitną nie wszystkie tylko część nie które dopiero z ziemi wychodzą.
Genia
Nie rozumiem po co ludzie kupują te byliny w kapersach, tam rzadko co się zgadza a jakość też najczęściej mizerna...
Ja już się na szczęście wyleczyłem z takich zakupów
Ja już się na szczęście wyleczyłem z takich zakupów

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piotrek, ale często też zdarzają się pomyłki wśród wysyłających.
Najlepiej kupowac juz kwitnące rosliny.Tylko, że one wtedy dużo droższe.
Mimo wszystko ja w tym roku planuje zakupienie w ten sposób rh.
Najlepiej kupowac juz kwitnące rosliny.Tylko, że one wtedy dużo droższe.
Mimo wszystko ja w tym roku planuje zakupienie w ten sposób rh.
Witaj Geniu ! ja powoli budzę sie z zimowego letargu. Zmartwiłas mnie tym Lilypolem , bo tez pusciłam zamówienie na hosty. Dostałam natomiast ladnie zapakowane hosty z Karpacza.
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Popodziwiałam Twoje następne krokusy i cieszyniankę. Teraz spacer z psem , bo jeszczenie działaja wyciagi narciarskie, u mnie duży przymrozek -5
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
Piotr, Margo najlepiej kupować kwitnące na targach , ale wtedy rzeczywiście drożej
no i trzeba jeździć na takie targi w zeszłym roku nie byłam na ani razu .
Ewuniu ja zrezygnowałam z wysyłki z Lilypolu tylko dlatego że byłam załamana przesyłką z Cebul Pl i bałam się następnego rozczarowania .Być może z Lilipolu roślinki są w porządku .
Olgo to miłego spacerku , podziwiam bo ja mam problemy żeby przejść 2 km po równym terenie , a Ty spacerujesz w górach
, ile km robisz na takim spacerze ?
Andrzej nie tylko w sprzedaży roślin tak się dzieje , wydaje mi się że wszystko u nas
tak sprzedają i reklamują , lekarstwa , jedzenie ,środki do prania i czyszczenia .
Genia
no i trzeba jeździć na takie targi w zeszłym roku nie byłam na ani razu .
Ewuniu ja zrezygnowałam z wysyłki z Lilypolu tylko dlatego że byłam załamana przesyłką z Cebul Pl i bałam się następnego rozczarowania .Być może z Lilipolu roślinki są w porządku .
Olgo to miłego spacerku , podziwiam bo ja mam problemy żeby przejść 2 km po równym terenie , a Ty spacerujesz w górach

Andrzej nie tylko w sprzedaży roślin tak się dzieje , wydaje mi się że wszystko u nas
tak sprzedają i reklamują , lekarstwa , jedzenie ,środki do prania i czyszczenia .
Genia
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Geniu
Gapa straszna ze mnie. Już tyle stron nowego wątku a ja nie wiedziałem. Jednak u Ciebie Bardziej kolorowo w ogrodzie. U mnie dziś znowu pochmurnie i wietrznie i jak tu ma co kwitnąć. Powynosiłem trochę pod folie roślin ale tam też zimno. Na prawdziwe ciepło jeszcze trzeba na poczekać.
Pozdrawiam
Gapa straszna ze mnie. Już tyle stron nowego wątku a ja nie wiedziałem. Jednak u Ciebie Bardziej kolorowo w ogrodzie. U mnie dziś znowu pochmurnie i wietrznie i jak tu ma co kwitnąć. Powynosiłem trochę pod folie roślin ale tam też zimno. Na prawdziwe ciepło jeszcze trzeba na poczekać.
Pozdrawiam

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
Januszu ja właśnie też na chwilkę wyszłam ,żeby zrobić kilka zdjęć bo jak jest pochmurno wydaje mi się że lepsze wychodzą ,chciałam zrobić zdjęcia pierwszym przylaszczkom , ale kwitki się pozamykały .
Szybciutko wróciłam bo zimnica okropna , do tego zimny wiatr.
Genia
Szybciutko wróciłam bo zimnica okropna , do tego zimny wiatr.
Genia
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
To podobnie jak u mnie. Zimno wieje i słońce się schowało. Dzisiejszy dzień pewnie spędzę w domu przy przesadzaniu choć to dzień niekwiatowy. Niektóre rośliny już mi poprzerastały i nie mieszczą się na parapetach.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
No to Januszu owocnej pracy.
A teraz kilka zdjęć zrobionych wczoraj
przylaszczki przezimowały , przynajmniej niektóre

zdjęcie mi wyszło jakoś nie ostre , nie umiem robić zdjęć w tak słoneczny dzień, takim małym kwitkom , próbowałam wiele razy i to zdjęcie jest najlepsze innej przylaszczki różowej wyszło jeszcze gorzej , więc poczekam aż się kwiaty rozwiną bardziej

w końcu zakwitły moje pierwsze iryski żyłkowe , zawsze kwitną w połowie marca

puszkinia

ciemiernik biały

ciemiernik bordowy

krokusy

nadal kwitnie miłek amurski
A teraz kilka zdjęć zrobionych wczoraj
przylaszczki przezimowały , przynajmniej niektóre

zdjęcie mi wyszło jakoś nie ostre , nie umiem robić zdjęć w tak słoneczny dzień, takim małym kwitkom , próbowałam wiele razy i to zdjęcie jest najlepsze innej przylaszczki różowej wyszło jeszcze gorzej , więc poczekam aż się kwiaty rozwiną bardziej

w końcu zakwitły moje pierwsze iryski żyłkowe , zawsze kwitną w połowie marca

puszkinia

ciemiernik biały

ciemiernik bordowy

krokusy

nadal kwitnie miłek amurski
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Cudne kwiatuszki
U mnie irysiki dopiero mają pączki dzień,dwa i też powinny już kwitnąć.Krokusy powalające 

Witaj Gieniu
Piękna wiosna w Twoim ogrodzie...
Chciałam Cię zapytać jak zdobyłaś sadzonkę Piwonii delikatnej ? Ja szukałam jej w wielu źródłach
i jak na razie znalazłam jedynie za granicą. Czy ta roślina jest dostępna w Polsce?
Będę wdzięczna za odpowiedź

Piękna wiosna w Twoim ogrodzie...
Chciałam Cię zapytać jak zdobyłaś sadzonkę Piwonii delikatnej ? Ja szukałam jej w wielu źródłach
i jak na razie znalazłam jedynie za granicą. Czy ta roślina jest dostępna w Polsce?
Będę wdzięczna za odpowiedź

Witaj Gieniu
Wiosna u Ciebie jak zwykle powalająca. Masz piękne połacie krokusów, ale nie tylko. Miłki również bardzo sympatyczne roślinki i wpadające w oko
Irysy u mnie padły, widocznie zgniły. Ale za to u Ciebie mogę nacieszyć oczy ich widokiem

Wiosna u Ciebie jak zwykle powalająca. Masz piękne połacie krokusów, ale nie tylko. Miłki również bardzo sympatyczne roślinki i wpadające w oko

Irysy u mnie padły, widocznie zgniły. Ale za to u Ciebie mogę nacieszyć oczy ich widokiem