Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

:wit

Roślinki rosną aż miło ;:138
Jedna z moich begonii też podobnej wielkości - pozostałe dopiero kiełkują ... Jola - czy uszczykujesz begonie ???? Czy tego się nie praktykuje z begoniami ? :oops:
I ciekawa jestem jak tam Twoje koleusy ???? Moje popikowałam ale coś mi słabo rosną :roll:
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Czterdziesta strona nowego watku, a ja dopiero Cię odnajduję :!: Przybiegłam, żeby zobaczyć jaką różycę kupiłaś, ale cos nie widzę, żebyś się chwaliła...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Igorku, moje tez od Janusza ;:108
Janusz pierwsza partia traw rosła słabiej i padło chyba z 80% siewek, z kolejnej partii mam chyba ze 20 traw :lol: Po wykiełkowaniu wcisnęłam w ziemię, a tym najsłabszym dałam podpórki z wykałaczek. Póki co nie zauważyłam choroby grzybowej, a są niewiele mniejsze od tych z fotki.
Ta serduszka to jakiś mieszaniec miniaturowy, międzygatunkowy, zobaczymy, jak urośnie. Nie mam notatek, to teraz nie pamiętam. W pracy znajdę nazwę to podam.
Janusz Twoje trawy to dla nas nieosiągalne marzenie ;:108 Dobrze im u Ciebie.
Aga nigdy nie uszczykiwałam begonii, trzeba by poczytać i sprawdzić. Nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, niestety :oops: Jednak zawsze ładnie kwitły i to mi wystarczało. Moich koleusów nie zdażyłam jeszcze popikować.
Twoje są zdecydowanie za małe, poczekaj, jak z kobeą , będziesz wiedziała kiedy je uszczynąć. Cierpliwie czekaj, jak wystrzelę w górę, zobaczysz.
Daguś nie cyknęłam fotki nowej różycy, w zasadzie tylko z opakowania. Mam jakby pięć nowych :;230 Muszę poczytać jakie, a notatki zostały na biureczku :oops:
Nie są to z pewnością takie cenne odmiany, jak Twoje angielki z rodowodem :oops: ale ładne chyba będą, przynajmniej tak zapowiadały oferty.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pamelka pisze:a tym najsłabszym dałam podpórki z wykałaczek.
Jola, Twój zapał ogrodniczy mnie zachwyca! ;:180 :;230 Podpórki z wykałaczek! Ot, pomysłowy Dobromir! :;230
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Jolu. Pierwszy rok te trawy tak ginęły. Nigdy z nimi nie miałem problemu. Początkowo myślałem,że z ziemią coś nie tak ale siewki innych roślin rosły dobrze. Siałem po kilka szt w doniczkę i w tych doniczkach co nasiona nie powschodziły rzucał się jakiś grzyb bazujący na nieskiełkowanych nasionach. Następną partie tak na próbę moczyłem w Topsinie przed wysianiem i tego problemu nie było. Najgorsze za nimi w ogrodzie nadrobią. Ładnie prezentują się w grupie a już nad oczkiem wodnym to widok marzenie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Serdecznie Cię witam!
Widzę,że niezłą szykujesz porcję kwiatów i roślin.Podobnie robi większość Pań,ja zaś myślę jak mi wyrosną pomidory i papryka i kiedy przyjdzie ciepła wiosna.
Powodzenia Edward z Roztocza. :D
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Faktycznie masz serduszka ;:138 Tylko żeby się za mocno nie wyciągnęła.

jakoś zawsze gubię twój wątek to teraz się wpisuję, żeby nie zgubić :wink:
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu powiedz mi jak robisz porządek z żuraweczkami?? Nie wiem jak się zabrać do tego??
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

moje begonie nawet nie maja zamiaru wyjść, może kupiłam trefne bulwy, muszę sprawdzić a kiedy ich wsadziłaś do ziemi? oglądałam jakiś program prowadzący proponował wsadzić bulwy na miesiąc przed dniem kobiet i gwarantował że będą już nawet miały chyba kwiatek, pokazywał ciekawie jak dzielić bulwy a mianowicie z bólem serca przeciąć ostrym nożem na pół, a zakupy masz imponujące a trawy od Januszka mam i jestem bardzo zadowolona ma chłopak rękę do roślin o cannach nie wspomnę ;:138
u nas już dziś zimno, silny wiatr, pochmurno życzę dużo ciepełka
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, trzeba sobie jakoś radzić, jak powidział przysłowiowy góral "związując buta ......." :;230
Januszu, oczkow wodne ;:224 moje niedoścignione praghnienie. Niestety bedzie musiało jeszcze poczekać, nie wiem tylko jak długo :( Jedyne bagienko, które muszę sporządzić, to zakopana miseczka dla irysków ensata. Zobaczymy, jak wyjdzie ;:108
Wyglada na to, że nasiona traw już w sezonie zostały zainfekowane jakąś grzybową chorobą, było wszak deszczowo.
W ubiegłym roku straciłam wysiane datury przez jakiś grzyb pomimo, że też były w preparatach przygotowane do siewu ;:224 W tym roku padły astry, a bratki obok dzielnie sobie rosną. Tak więc to z pewnoością nie jest wina podłoża.
Witam u mnie Edwardzie :wit Cóż poradzić, że jestem iglasto-kwiatowa :D Jednak muszę wspomnieć, ze mam kawałeczek ziemi przeznaczony na podręczny ogródek warzywny, jednak tam tylko najpotrzebniejsze zieleninki. Ogóreczki do tej pory swoje spożywam :lol: Wiosną kupuję kilka krzczków pomidorków, nie sieję. Zastanawiam się za to nad wysianiem sałaty, może polecisz jakąś odmianę ;:180
Asiu moje serduszki stoją przy południowym oknie, więcej słońca nie będa miały. Mam nadzieję, że po niedzieli przeniosę na taras. Kiedy będę miała taką, jak Twoja :roll:
Zapraszam częściej.
Aga za żurawki wzięłam się wczoraj i to za te od południowo-zachodniej strony bo tam sucho. Od północy, jeszcze rabaty mokre, węc nie wchodzę. W żurawkach wycinam wyschnięte i przemrożone listki. Zerknij na środek roślinek, tam powinny już startować nowe listki, uważaj na nie ;:108
Powiem tak, jak juz się za nie weźmiesz z pewnoscią będziesz wiedziała co usunąć, a co zostawić ;:108
Taro, a żebym to ja pamiętała kiedy ;:14 Myślę, ze ze trzy tygodnie już siedzą w ziemi. Malutkie są, ale mają jeszcze czas. Nie chciałabym, żeby się za bardzo wyciągnęły w domu, zaś cieszy mnie to, że ruszyły. Ciekawe, jak zakwitna, bo kupowałam jekieś pełne odmiany.
O ręce Janusza do roślin powiem tylko tyle że do reki potrzebne jest też ;:167 a On ma wielkie.
U nas też zaczyna się robić pogoda pod psem, a miałam dzisiaj zamiar dokończyć wertykulację trawnika i podsypać nawozem. Trudno poczeka do poniedziałku, nie ma tego złego, wezmę się za dom w weekend.
I jeszcze wyjazd nad jezioro, a tam dodatkowej tyle pracy. Zimowy ciężki śnieg złamał mi thuję, trzeba wykopać i posadzić coś w zamian.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie wyglądają kiepsko, chyba będę musiała wszystko wyciąć :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga poczekaj więc jeszcze do kilku ciepłych dni, wtedy będziesz widziała co wyciąć. Powrót zimy bardzo zaszkodził żurawkom, nie martw się w wielu mejscach wygladają niewesoło.
Jak ogolisz i przyjdzie przymrozek, wydaje mi się, że bardziej im zaszkodzi :(
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Joluś, a jak to jest z mszycami na tytoniu ? Siałam kiedyś trochę i coś mi się tak przypomina.. :roll:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę powiedzieć, ze nie miałam problemu w ubiegłym roku. W tym jeszcze za małe, żeby coś powiedzieć ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba jednak poczekam jeszcze kilka dni bo na razie ciężko mi coś określić
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”