Canna - Paciorecznik cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Canna - Paciorecznik cz.2

Post »

Jolu. Jeszcze bardziej będę trzymał kciuki za Pinc Sunbrist niż za Stuttgarta to może będzie ta właściwa.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Januszu
Za moje tez trzymaj kciuki- poprosiłam ,żeby dokładnie przejrzeli kłącza ,aby nie były nadgnite :roll: - pewnie posłuchają :;230 :;230

Jolu jaki ten liść świecący :shock: wygląda jak nabłyszczony .( czy to efekt aparatu?)
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu. Trzymam, trzymam. Jeden kciuk za Joli drugi za Twoje :wink: Moje jutro wysyła Benex z ubiegłorocznej reklamacji. Też prosiłem,żeby przejrzeli co wysyłają wiec wsparcie kciukowe,by się przydało a mam obydwa zajęte :( .
Jutro dzień kwiatowy od rana przesadzanie pikowanych roślin, bo już poprzerastały i pierwszy dzień wiosny wypadałoby otworzyć wątek ogrodowy.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Czekam na ten dzień Janusz , mam strasznie mało czasu , jutro może uda mi się podzielić kłącza i mieć w domu dzień roślinny..
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mareczku. Mnie też szykuje się pracowity dzień. Przesadzania dużo a dzisiejszy kwiatowy dzień bez pracy więc jutro na podwójnych obrotach. W ogrodzie ziemia pęka w śród szachownic, tulipanów i trzeba zruszyć. Dobrze,że zapowiadają słońce. Już dziś po południu było ładnie.
Życzę efektów w pracy to pierwszy dzień wiosny niech przyniesie zadowolenie.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janusz otwórz wątek ogrodowy, masz co pokazać.

Ja byłam dziś na Targach Ogrodów i Małej Architektury -Plantexpo, Sanbrasta niestety nie było, kupiłam Talisman i Marvel.
Nie było tego co chciałam, wybrałam co było, nie mogłam się oprzeć. Mam dzwonić w sprawie Sanbrasta, ale widzę że to nie będzie łatwe.
Nic nie pytałam, myślałam, że zobaczę w necie, ale nie znalazłam Marvel, na opakowaniu ładny pomarańczowy kwiat.
Podajcie mi proszę, gdzie mogę coś na ten temat znależć, a może to jest nazwa jakiegoś znanego paciorecznika, niektóre mają po kilka nazw.
Niewiadomo co z tego wszystkiego wyrośnie, ale jak nie wiem jak dokładnie ma wyglądać Marvel to jak porównam. Pomóżcie.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

'Claudio' Nie mam pojęcia jak wygląda Marvel. Ten rok to prawdziwa bomba nazw kann które nie wiadomo czy są prawdziwe czy to chwyt marketingowy. Talisman- tak ładna odmiana sam kupiłbym ale nie spotkałem. Ona jest z tych wyższych.
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51

Post »

Tak sobie czytam ten wątek , bo też mam Canny . Posadziłam je bardzo dużą karpę nie rozdzielając (chciałam mieć duży krzak) ale czytam że tak się nie sadzi bo będą same liście. Teraz już puszczają kiełki , czy mogę je jeszcze rozdzielić?
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Janusz jeśli tylko wyrośnie zgodnie z odmianą, namnoży kłącze, to Talizman będzie Twój.
Niestety już wiem, że muszę poczekac na kwiaty, żeby potwierdzić odmianę. Po zielonym Inferno już niczego nie jestem pewna. Pozostaje tylko czekać.
Myślałam że na canna.pl, są wszystkie a tu niespodzianka, Marvel nie ma, a na pewno istnieje.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiaczku.
Oczywiście możesz jeszcze dzielić karpy kann. Ostrożnie , by nie wyłamać kiełków.
Claudio.
Dziękuję bardzo,że już chcesz się dzielić ze mną zdobytą nowością. To tak szybko się nie dzieje. Jeszcze nie wiadomo co wyrośnie jak przechowa się przez zimę i czy w ogóle będzie co dzielić. Trzeba być dobrej myśli,że wszystko ułoży się dobrze.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Trzymajcie kciuki - jutro wysyłają Zamówiłam Pink Sunburst i Stadt Felbach . zobaczymy co z tego wyjdzie .
Januszu i co przyszło z reklamacji z ubiegłego roku?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu. Oczywiście kciuki są trzymane. Mam nadzieję,że Tobie się uda. Dzisiaj otrzymałem paczkę po reklamacji. Zaskoczenie całkowite. Dostałem te kłącza w lepszym stanie a do tego cztery gratisy. W pierwszej chwili myślałem,że jakaś pomyłka ale jak przeczytałem,że gratisy i kłącza kann to nie było wątpliwości. Firma ?BENEX?stanęła na wysokości zadania. Z gratisów było: 10 mieczyków, Hosta, Dalia i lilia
http://i53.tinypic.com/jb6x04.jpg

Jolu. Za dużo kolorów jak na Pretorię. Może to ten oczekiwany Pinc Sunburst..
Znalazłem takie najwyraźniejsze zdjęcie Pretorii
http://i38.tinypic.com/iwnfo3.jpg
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Pamiętam, że mam u Ciebie zamówioną Pretorię i właśnie takiego koloru, jak na Twoich fotkach oczekiwalam, a tu masz :roll: czerwona ona jakaś i do tego paskowana. Są takie fotki w necie, więc wolałam się upewnić.
Niech by to była Sunburst, podzieliłabym się z chęcią ;:108
Pamiętam także o Stuttgarcie :uszy
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

A czy widać chociaż jakiś malusi kiełek na kanach?.
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu. Pretorie oczywiście mam dla Ciebie jak obiecałem. Kiełki na moich Sunburstach są też lekko czerwone ale jeszcze nie dowierzam.

Ewuniu Z kiełkami to już gorzej ale wierzchołki kłączy mają zgrubienia z których po czasie wyrosną kiełki. Z miesiąc to potrwa na pewno zanim wyrosną.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”