Storczyki Alicji
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Alicji
Phalaenopsis violacea ma bardzo ciekawe listeczki 

Dziękuję wszystkim za miłe słówka
Phalaenopsis violacea ma faktycznie śliczne okrąglutkie listki....ale ani na milimetr nic nie ruszył od czasu jak go mam. W przeciwieństwie do Miltonii, pędzik kwiatowy się wydłuża a pączusie pęcznieją.

Phalaenopsis violacea ma faktycznie śliczne okrąglutkie listki....ale ani na milimetr nic nie ruszył od czasu jak go mam. W przeciwieństwie do Miltonii, pędzik kwiatowy się wydłuża a pączusie pęcznieją.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne zakupy ;)
Miltonia warsewiczi alba jest na mojej liście chciejstw... Chętnie się poprzyglądam Twojej, a nuż kiedyś się skuszę na nią
Pochwal się swoimi pędzikami
Miltonia warsewiczi alba jest na mojej liście chciejstw... Chętnie się poprzyglądam Twojej, a nuż kiedyś się skuszę na nią

Pochwal się swoimi pędzikami

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo pokaż zdjęcie kwietnika.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Takie Phalaenopsis zawsze potrzebują trochę czasu. Mam bellinę, też zaczyna ruszać dopiero teraz, kilka miesięcy od kupienia. Puszcza pędzik, ale czy urośnie i zakwitnie? - nie wiadomo.
storczykowa- mam nadzieję, że to tylko aklimatyzacja, obłożyłam bellinę sphagnum. Liczę, że dzięki temu korzonki lepiej będą przyrastały.
mis20- cały tydzień pracuję do późna i nie mam jak zrobić fotek, w sobotę porobię zdjątka, mam wrażenie że codziennie wszystko jest coraz większe....
a dziś zdjęcia sprzed kilku dni:
Phalaenopsis hybr."Fire Arrow"- długodystansowiec, kwitnie od kilku miesięcy i nie zrzucił żadnego kwiatka, przedłuża pęd i zaczyna wypuszczać nowy pędzik

mis20- cały tydzień pracuję do późna i nie mam jak zrobić fotek, w sobotę porobię zdjątka, mam wrażenie że codziennie wszystko jest coraz większe....
a dziś zdjęcia sprzed kilku dni:
Phalaenopsis hybr."Fire Arrow"- długodystansowiec, kwitnie od kilku miesięcy i nie zrzucił żadnego kwiatka, przedłuża pęd i zaczyna wypuszczać nowy pędzik

Pewno się powtarzam

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Za jakiś czas violacea powinna ci ruszyć, ale musi się przyzwyczaić do twoich warunków. Kiedy ją kupiłaś? Ja swoją kupiłam w październiku, listków niby jeszcze nie puszcza nowych, ale rośnie jej malutki pędzik i ożywa ten stary.
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Alu, piękne nowości sobie sprawiłaś na wystawie
Czekam niecierpliwie na rozkwit Miltonii, a o phal. violacea się nie martw, jeszcze miesiąc nie minął jak byłaś na wystawie.
Trzymam kciuki za korzonki, listki i wydłużenie pędzika
Hybrydka 'Fire Arrow' pięknie się puszcza, gratuluję i pozdrawiam

Czekam niecierpliwie na rozkwit Miltonii, a o phal. violacea się nie martw, jeszcze miesiąc nie minął jak byłaś na wystawie.
Trzymam kciuki za korzonki, listki i wydłużenie pędzika

Hybrydka 'Fire Arrow' pięknie się puszcza, gratuluję i pozdrawiam

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo czekam na zdjęcia kwietnika

- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo, już doczekałam się karnisza i pomału aranżuję moje storczykowe okno pełne pędzików. Próbuję stworzyć na nim takie warunki jak w orchidarium a pędy kwiatowe nie podpieram. Mogę nieskromnie powiedzieć,że efekt już mi się podoba choć daleko jeszcze do końca. Tak się zapatrzyłam na Twoje okazy,że też miałam ochotę stworzyć im troszkę naturalnego środowiska
I też czekam na nowe zdjęcia, może znów na coś zachoruję

I też czekam na nowe zdjęcia, może znów na coś zachoruję

venus9, Storczykowa, justus27, Haim, Merghen- storczysie dziękują za miłe słówka
mis20- wreszcie zrobiłam zdjęcia kwietnika. Pędziki jeszcze się opierają zwisaniu, ale powoli wygląda to coraz naturalniej, liczę że za rok będzie podobnie jak w koszu...

Mam dwie nowości
Cattleya hybryda (kupiona w casto), Cambria hybryda (kupiona w obi). Mam nadzieję, że zaaklimatyzują się u mnie dobrze, może wtedy zdecyduję na Cattleya z "wyższej" półki?
Cattleya:
Cambria:
Wszystkie storczysie aż kipią kwiatami
, aż nie chce się wychodzić z tarasu (orchidarium). Pędzę gotować obiadzik, a wieczorem wstawię jeszcze trochę zdjęć.
mis20- wreszcie zrobiłam zdjęcia kwietnika. Pędziki jeszcze się opierają zwisaniu, ale powoli wygląda to coraz naturalniej, liczę że za rok będzie podobnie jak w koszu...

Mam dwie nowości

Cattleya:

Cambria:

Wszystkie storczysie aż kipią kwiatami

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Alicjo, wstawiaj, wstawiaj, bo takich zdjęć nigdy za wiele
. Śliczne nowości, naprawdę zakochuję się w catlleyach, bo są cudne tak jak i Twoja. Kwietnik prezentuje się wspaniale
.

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Fajnie się wpasował ten kwietnik. Cattleya piękna. Cudowny kolor!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Alu Nowości śliczne zwłaszcza cattleya
a kwietnik na 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki