Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cieszę się że smakowało
a biszkopt to nasączam zależnie od tego jaki jest po upieczeniu
jak jest miękki to nie nasączam tylko robię trochę rzadszą masę
Wszystkiego Najlepszego
życzenia spóźnione ale szczere 

a biszkopt to nasączam zależnie od tego jaki jest po upieczeniu

Wszystkiego Najlepszego

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,do łopatki to ja resztką sił pobiegnę.Mam tyle pomysłów i będę starała się to realizować.Chciałabym już kupować,siać,sadzić i przesadzać ale jeszcze troszkę trzeba poczekać.Nawet nie mogę poszaleć z nasionkami,bo jeszcze w Olkuszu nie ma nowych dostaw.Więc czekam cierpliwie.Pozdrawiam.Magda
Pozdrawiam Magda 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu
Co tam u ciebie się dzieje. Nic nie piszesz. Ostatnio jakoś mijamy się na forum.
U nas przez ostatnie dni pogoda taka, że szkoda gadać. Szaro, pochmurnie, deszczowo i na dodatek jeszcze dziś wietrznie. Chciałabym, aby to był już koniec tej zimy. Przed nami jeszcze jednak luty i wszystko może się zdarzyć.
Moje cebulowe zaczynają już wyglądać na świat. Pokazały się szafirki, narcyzy, tulipany i hiacynty. O przebiśniegach i krokusach nie wspomnę
Posyłam ci trochę słoneczka

Co tam u ciebie się dzieje. Nic nie piszesz. Ostatnio jakoś mijamy się na forum.
U nas przez ostatnie dni pogoda taka, że szkoda gadać. Szaro, pochmurnie, deszczowo i na dodatek jeszcze dziś wietrznie. Chciałabym, aby to był już koniec tej zimy. Przed nami jeszcze jednak luty i wszystko może się zdarzyć.
Moje cebulowe zaczynają już wyglądać na świat. Pokazały się szafirki, narcyzy, tulipany i hiacynty. O przebiśniegach i krokusach nie wspomnę

Posyłam ci trochę słoneczka

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Wiolu,dzisiaj mam wolne więc wyglądam coś tak w tym stylu
W każdym razie nic specjalnego.Dwa dni temu jakiś
postanowił przeorać mój ogródek.Stan jest opłakany,dodatkowo pada deszcz więc nawet nie ma tego jak zebrać.Więc wszystko ląduje w domu.Tak mu dobrze szło że nawet cebule powykopywał,a co tam jak szaleć to szaleć.W Olkuszu jest ciepło,10 stopni jak na styczeń to wręcz upał,tylko dzisiaj wiatr jest dość spory.Moje cebulowe(te które nie zostały wykopane przez Burka)też już cisną się na świat,pewnie czują pismo nosem.Krwista porzeczka już ma takie pąki że ho,ho.No ale nie ma się czemu dziwić ona pierwsza kwitnie w moim ogrodzie.Tak mnie korci żeby już coś robić że miejsca nie mogę sobie znaleźć.Wybieram się więc za kilka dni do Krakowa(oczywiście jeśli w pracy coś się nie...),no i może tam coś fajnego wypatrzę(jakieś nasionka,jakieś cebule).Wioluś, jak byś miała jakieś specjalne życzenia to daj znać na PW.Jeśli tylko będzie to osiągalne to ci kupię.Podrowionka.Magda

Pozdrawiam Magda 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Zosieńko, na pewno pozdrowię Kraków.
Wiolu, do marketów to by mnie musieli zaciągną za karę.Tylko i wyłącznie roślinki mnie interesują.Tam odpoczywam i cieszę się jak dziecko w sklepie z zabawkami.Wiolu,poza tym to dopiero mój pierwszy wypad, więc jeśli teraz tego nie będzie to następnym razem może się uda.
PS A Kraków jest w zasięgu twojej ręki.Moja propozycja cały czas aktualna.200 kilosów to żaden problem.
Wiolu, do marketów to by mnie musieli zaciągną za karę.Tylko i wyłącznie roślinki mnie interesują.Tam odpoczywam i cieszę się jak dziecko w sklepie z zabawkami.Wiolu,poza tym to dopiero mój pierwszy wypad, więc jeśli teraz tego nie będzie to następnym razem może się uda.
PS A Kraków jest w zasięgu twojej ręki.Moja propozycja cały czas aktualna.200 kilosów to żaden problem.

Pozdrawiam Magda 

- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Madziu miedzian chroni rośliny przed chorobami i trzeba je zabezpieczyć koniecznie .Ziemię wokół roślin też trzeba spryskać .A Ty nie wróciłaś jeszcze z tego Krakowa ,bo Cię nie widzę ?Dziś dopiero teraz odpoczywam po przepracowaniu w ostatnim czasie . 

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak dokładnie nazywa się ten miedzian?andriu53 pisze:Madziu miedzian chroni rośliny przed chorobami i trzeba je zabezpieczyć koniecznie .Ziemię wokół roślin też trzeba spryskać .
Spryskuje się nim na wiosnę?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7