Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Post »

A lilia himalajska?
i prymulka Vialli?
ładne?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Kurcze :twisted: Geniu no nie dziwię Ci sie ,że jesteś wkurzona ,bo samą mnie nosi........
Postaraj sie wkleić zdjęcie tej cebuli....Zawsze kurcze musi być tak ,że kupujący traci i nie ma pola manewru mimo ,że sprzedający pisze o zwrocie towaru niepełnowatrościowego.....
Takie sprawy należy nagłaśniać na forum żeby nie nabijać kieszeni nieuczciwym sprzedawcom.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

e-genia pisze:Kochani troszkę jestem wkurzona, bo odpisali mi z Cebul Pl , że cebula jest w 100 % wartościowa .A ja wiem że nie bo w zeszłym roku miałam taka samą , na pewno w tym miejscu gniła i jak posadziłam ją do donicy to zgniła .
Napisali też że piwonia będzie bordowa.

Ja też u nich już nic nie zamówię .
Witaj Geniu :wit

Na moje mało wprawne oko ta cebula też jest uszkodzona.... też bym czuła się oszukana... Jak sie składa zamówienie przez internet to cżłowiek mocno polega na dostawcy i wierzy że zamawiane cebule czy kłącza będą faktycznie w pierwszorzędnej jakości....
W sklepie to można przynajmniej obejrzeć jak wygladają...

Nazwę piwonii sprawdziłam na tutejszych stronach. Nazwa w UK to 'peonia buckeye belle' a w Polsce ostatnie "E" w nazwie jest zgubione, więc nie wiem czy to tylko pomyłka na etykiecie ??? Czy może zupełnie inna piwonia ????????????
TA piwonia tak tutaj wygląda:

http://www.crocus.co.uk/plants/_/perenn ... L30001498/

Gazeta "The telegraph" jej kolor określa jako "ruby red" czyli rubinowa czerwień:
http://www.telegraph.co.uk/gardening/ho ... Belle.html
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Genia - dobrze ,że ja sie nie skusiłam na zakupy w cebulach ,a
miałam chęć coś u nich zamówić :roll:
Szkoda ,że niektórzy tak traktują klientów . :?
Na dobre im to nie wyjdzie, ponieważ niezadowolony klient, to
najgorsza reklama ;:108
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Maju już się nie odezwali , więc nie uwzględnili reklamacji .
Na zdjęciu ta cebulka wygląda duża i jakby zdrowsza w rzeczywistości wygląda gorzej .

Grzesiu lilia himalajska duża i zdrowa , ale ja wcześniej nie widziałam himalajskiej więc może tak mi się wydaje .
Pierwiosnek Vialii też ładna .

Igor ja posadziłam zaraz do ziemi , już 2 lata temu też tak zrobiłam i pięknie mi wyszła .

Pestko ja wkleiłam zdjęcie i wysłałam , no i na podstawie tego zdjęcia tak odpisali .

Aga ale ta piwonia którą Ty wkleiłaś też jest czerwona a nie taka ciemno bordowa , a
mnie chodziło o taką ciemną bordową jakie było zdjęcie w ofercie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bożenko teraz żałuję , ale człowiek mądry o szkodzie
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam Cię Serdecznie!
Byłem w Twym ogrodzie jest bajecznie piękny.Najwięcej mnie dziwi kiedy Ty na to masz czas.Chyba w Toruniu jest dłuższy dzień bo praca z komputerem to rozumiem można wieczorem a praca w ogrodzie wymaga dnia.
Edward. :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="e-genia
Aga ale ta piwonia którą Ty wkleiłaś też jest czerwona a nie taka ciemno bordowa , a
mnie chodziło o taką ciemną bordową jakie było zdjęcie w ofercie .

Obrazek
No własnie Gieniu.... wiem że liczysz na taką mocno bordową.... hmmm... oczywiście kolory w internecie na zdjęciach moga być trochę przekłamane, bo dużo się zmienia w zależności od światła itp...
Ale kciuki trzymam za Twoja piwonię - oby kolorek był jednak taki jak sobie wymarzyłaś :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niezłe buble przysłali. ;:5 Przecież ta cebula nie ma piętki ;:14 Agatko, może kolor przekłamany , ale przecież kwiat całkiem inny. :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tade k pisze:Niezłe buble przysłali. ;:5 Przecież ta cebula nie ma piętki ;:14 Agatko, może kolor przekłamany , ale przecież kwiat całkiem inny. :!: :!: :!:
Mnie właśnie zastanowiła ta nazwa ( w polskiej nazwie brakuje na końcu literki E), dlatego podesłałam Gieni te linki.... no cóż - już niedługo sie przekonamy co to za piwonia i w jakim kolorze.
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Witaj Geniu.widzę ze zakupy wiosenne porobione dużą pakę otrzymałaś i że jesteś rozczarowana ;:223 To jest właśnie kupowanie w ciemno ..Geniu nie sugeruj się kolorem na opakowaniu tak mi powiedziała sklepowa w sklepie tylko nazwą i opisem :oops: a ta cebula wydaje mi się że jest dobra bo ja swoją wykopałam w jesieni i włożyłam do doniczki teraz na wiosnę zaglądałam i jest podobna bo tu były korzonki zeszłoroczne ważne żeby był środek nie był zagnity.
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Edwardzie dzięki , za opinie o moim ogrodzie ,mam dużo czasu , nie pracuje zawodowo , tylko mąż i syn , dom i ogród .

Aga nic nie da się już z tym zrobić.

Tadek jakaś ze mnie pechowa kobita , zawsze coś mi wcisną .

Alinko ja miałam taka w zeszłym roku kupioną w sklepie ogrodniczym i zgniła , myślę że ta cebulka też gniła i odcięli tę cześć gnijącą , ale jak wsadzę do ziemi to też mi zgnije jak ta w zeszłym roku .

Genia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie tylko Geniu Tobie.Moja Vialli To chyba same korzonki. Nic nie wypuszcza i nie bardzo widać gdzie miałyby wyrosnąć liście :?:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Witam Geniu czekałem na nowy wątek i go jakoś przegapiłem ,ale już jestem .Współczuje z powodu zakupu ,ale często tak bywa. Wiosna też już widzę przyszła .Zapraszam do mnie w wolnej chwili.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Nie wiem czemu firmie nie zależy na dobrej opinii i na dobrze klienta .
x-d-a

Post »

Geniu, czytam o Twoich perypetiach ze sklepem internetowym :cry: No, niestety, kupujac roślinki w ten sposób zawsze się narażamy na to, ze nieuczciwi sprzedawcy spróbują wcisnąć nam, brzydko mówiąc, KIT :evil:
Ja jakoś dotąd kupowałam tylko cebule przez internet i większych wpadek nie zanotowałam...
Ale wczoraj skusiłam się i zamówiłam kilka roślinek w Future gardens. Czy coś kupowałaś w tym sklepie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”