Storczyki Storczykowej cz. 4

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 4

Post »

Nie, on jest zupełnie normalnej wielkości. Duże storczyki też były, ale zamierzam poszaleć na wystawie, to nie mogę sobie zapchać i tak już bardzo ograniczonego miejsca.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Dusiu piękny woskowiec. Ja nie mogę u nas trafić na woskowca.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Dusiu, cacuńko sobie kupiłaś ;:138 ;:138 ;:138 Należało Ci się ;:108 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny, bardzo podobny do mojego Xerxesa ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Dusiu kupiłaś sobie ślicznego storczyka ;:224 ;:224
Ciesze się też, że u Ciebie storczyki zaczynają ruszać ze wzrostem ;:138 ;:138
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To coś na wielkim żółtym Phal. to jednak KEIKI!!! Jeszcze Liodoro i taki pomarańczowy ma "coś", też się na dniach okaże, oby to były keiki. A tetraspisik ma coraz większe pąki. Kwitnie teraz 13 Phal., z czego 12 to moje kwitnienia. Teraz już nie opadają pąki, więc coraz więcej jest. A biały Phal. ma ponad 10 pąków :). Mnie to bardzo cieszy, bo paręnaście pąków to dość rzadki widok u mnie, a ten storczyk już kwitł, te pąki to są na przedłużeniu i odgałęzieniu. Jeden kwiat już rozwinął, jest w tych zdjęciach, które zaraz wstawię.
Moje obecne kwitnienia:

Phal. podobny do Phal. gigantea:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu w całości, prawda, że jest bardzo duży i bardzo piękny???:

Obrazek

Phal. pink panther:

Obrazek

Biały:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cieniowany różowy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Dusiu widzę, że u Ciebie na całego zawitała wiosna gigantea śliczna i bardzo duża ;:138 ;:138 a do tego keiki :tan :tan
ja basal keiki odkryłam na Phal. violacea var. coerulea :tan :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie jest prawdziwy Phal. gigantea, ale Phal., który prawdopodobnie jest jakąś jego hybrydą, bo jest bardzo podobny.
A keiki jest na takim wielkim żółtym, on jest jeszcze większy od tego niby gigantei, ale ma dłuższe i węższe liście, a hybryda z giganteą ma krótsze, ale bardzo szerokie. Keiki jeszcze jesienią posmarowałam keiki pastą, ale dopiero teraz ożyło, widać maleńkie listko wychodzące ze środka. To już trzecie keiki, które teraz rośnie, ale są jeszcze 2 być może keiki, ale to się okaże na dniach.
A ty masz fajnie, że na botanicznym znalazłaś, będziesz mieć fajną, podwójną roślinkę.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Dusiu, jak ja się cieszę z dobrych wieści u Ciebie :heja .Śliczne są Twoje storczyki ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Dusiu najważniejsze, że roślinki poczuły wiosnę :tan :tan ja też się ciesze z mojej niespodzianki mam tylko nadzieję, że przy przesadzaniu jej nie uszkodziłam, ale pewno to się okaże na dniach :D
Ta Twoja hybryda (gigantea) mimo wszytko bardzo mi się podoba kiedyś marzyłam o phal. gigantea ale tak się wahałam, że mi ją sprzątnięto z przed nosa :;230 :;230
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi też się gigantea bardzo podoba, uwielbiam takie wielkie rośliny, tylko nie mam na nie miejsca... A tą hybryde przypadkiem znalazłam na wystawie i kupiłam w cenie zwykłej hybrydy marketowej. Od razu urzekły mnie jego wyjątkowe liście i woskowe kwiaty. Już go mam prawie 2 lata, podrósł trochę, jest teraz w doniczce 15 cm. Z wielkich Phal. mam jeszcze tego żółtego z maleńkim keiczkiem, jest tak olbrzymi, że musi stać w innym pokoju, bo zajmuje tyle miejsca co kilka normalnych Phal., mam go ze 4 lata, więc jest jednym z najstarszych moich Phal. i bardzo dużo urósł od dnia kupienia, choć nawet wtedy nie można go było nazwać małym. Jeszcze wielki jest starszy z moich 2 doniczek Liodoro, kupiony 3 lata temu, bez stożka wzrostu, ta wielka, półmetrowa roślina to basal keiki, ktore wyrosło parę miesięcy po kupieniu rośliny. Wielki jest jeszcze rózowy z białą warżką (a właściwie rózowe, bo jest ich 2, roślina z basal keiki, oba tej samej wielkości, choć keiki nie ma jeszcze ani jednego własnego korzenia), biały wielkokwiatowy z biedronki (ciągle spada z okna, bo go liścia przeważają) i parę innych też by się znalazło. A z botanicznych największe są tetraspis i amboinensis.
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Super, kolorowo - piękne storczyki :D
Awatar użytkownika
OnArt
200p
200p
Od: 4 sie 2009, o 18:01

Post »

Pink Panther się podoba :wink:
Kaktusiarze - tacy - jesteśmy.
Moje STORCZYKI
Moje KAKTUSY
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A pędzik na bellinie chyba troszkę podrósł. Bardzo powoli rośnie, ale kiedyś czytałam, że belliny tak mają. Mam nadzieję, że zakwitnie choć jednym kwiatkiem. Mam nadzieję że Vandzia puści ten pędzik. Na razie jakby się zatrzymał, może trochę za bardzo zaglądałam do niego, ale nie umiem się powstrzymać. Czekam z niecierpliwością na pędziki innych Vand. Już się zaczynają budzić, bo niektóre mają przedłużenia z korzonków i nowe liścia.
A dzisiaj wszystkie Phal. podlałam wodą z nawozem (wczoraj będąc w LM oprócz storczyka kupiłam też biosept i nawóz "pokon", mam nadzieję, że będzie dobry).
tomkoc

Post »

Same piękności u Ciebie :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”