Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
OOOOOOO, szykują się wielkie zmiany
.

Dziękuję Justynko za wyjaśnienie, rozumiem Twoją decyzję. Ja również uznałam, że jeżeli już mam kupić np. falka hybrydę to musi to być coś 'nienormalnego'- woskowy, peloric. Tak to też się przerzuciłam raczej na botaniki. 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale masz śliczne maluchy 
U mnie na razie skurkowańce idą w liście ale i to mnie cieszy że odbiły po tych perypetiach.
W przecenach jeszcze nic nie widzialam

U mnie na razie skurkowańce idą w liście ale i to mnie cieszy że odbiły po tych perypetiach.
W przecenach jeszcze nic nie widzialam

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Justynko Twoja "pantera" cudnie wygląda
.
O widzę ze potrzeba matką wynalazców-ków to teraz Twoje maluszki szybciutko urosną, w takich świetnych warunkach jakie im stworzyłaś to będzie chwilka

O widzę ze potrzeba matką wynalazców-ków to teraz Twoje maluszki szybciutko urosną, w takich świetnych warunkach jakie im stworzyłaś to będzie chwilka

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Dusiu- może sobie coś kupię. ALe...to musi być przemyślany zakup. Ja lubię atmosferę wystaw (jeżdżę też na wystawy psów rasowych), spotkania Ludzi o podobnych zainteresowaniach i czerpię przyjemność z przebywania wśród pięknych orchidei
Ja też uwielbiam wystawy, ale dla mni to przede wszystkim jedna z niewielu okazji do powiększenia kolekcji. W pierwszej kolejności szukam moich wymarzonych, żeby sobie je kupić, a potem dopiero oglądam i oczywiście robię mnóstwo zdjęć.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko jesteś niezwykle pomysłową osobą
nowe lokum świetnie wymyślone
a Phalaenopsis pantherina urokliwy 

- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Portfel się martwi o przyszłośćjustus27 pisze: Teraz iteresują mnie tylko botaniczne

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko gratuluję decyzji i rozumiem to bo każdy z nas w pewien sposób wyrasta z jednej grupy storczyków i zaczyna marzyć i stawiać kroki na nowym polu wyzwań w związku z czy życzę Tobie aby wytrzymał te zmiany portfel i ?.
Justynko
dla odwagi więc czekamy na rozwój Twojego nowego kierunku w hodowli storczyków
będzie się działo

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Lucynko- każdy storczykomaniak kiedyś dojrzewa do "trudnych" decyzji ;)
Kasiu01- w pełni Cię rozumiem ;) Mamy za mało miejsca na parapetach, by mieć 10 białych, jednakowych falków. Co nie oznacza, że ich nie lubię, wręcz odwrotnie, ja je uwielbiam... Ale...poogladam je u Kogoś na wątku i to musi mi wystarczyć.
Leszku- koszyczki w pojemniku będą już dwa...pozostaje drugi przymocować
Drugi pączuszek rosnie szybciutko. Może doczekam się momentu, gdy będą otwarte dwa kwiatuszki na panterinie...
Adak- dziękuję w imieniu maluchów, będą kolejne...
Katarzynko- każdy pomysł dobry, który można wykorzystać do...swojego hobby
Storczykowa- zatem życzę Ci Byś Kupiła sobie "coś" z listy chciejstw na wystawie. A foteczki Rób, chętnie pooglądam...
Celinko- bardzo dużo pomysłów "ukradłam" z forum. Ale sama też wpadam, od czasu do czasu, na jakiś pomysł. Może sie Komuś przyda
Anno- dlatego zakupy będą rzadsze, ale za to rarytaski będę kupować
Marku- dziękuję
Wiesz, decyzja decyzją, ale... Muszę się na bieżąco dokształcać, złlaszcza, gdy zaczyna się wybierać roślinki inne, niż hybrydowe falki. A każdy storczyk potrzebuje nieco innych warunków przecież...
Venus- hihi..cały czas się dzieje....
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny
Będę rzadziej na forum, bo zaczął się sezon ogrodowo-działkowy.
Część kolekcji storczyków już wywieziona do budynku na działkę. Jak zdążę, to dziś zrobię im nowe lokum. Może będą fotki...
Kolejne storczyki pojada "na wakacje" w przyszłym tygodniu, jak tylko okna będą wymienione.
A nowości też się szykują, ale kiedy dojadą...nie wiem
Kasiu01- w pełni Cię rozumiem ;) Mamy za mało miejsca na parapetach, by mieć 10 białych, jednakowych falków. Co nie oznacza, że ich nie lubię, wręcz odwrotnie, ja je uwielbiam... Ale...poogladam je u Kogoś na wątku i to musi mi wystarczyć.
Leszku- koszyczki w pojemniku będą już dwa...pozostaje drugi przymocować

Adak- dziękuję w imieniu maluchów, będą kolejne...
Katarzynko- każdy pomysł dobry, który można wykorzystać do...swojego hobby

Storczykowa- zatem życzę Ci Byś Kupiła sobie "coś" z listy chciejstw na wystawie. A foteczki Rób, chętnie pooglądam...
Celinko- bardzo dużo pomysłów "ukradłam" z forum. Ale sama też wpadam, od czasu do czasu, na jakiś pomysł. Może sie Komuś przyda

Anno- dlatego zakupy będą rzadsze, ale za to rarytaski będę kupować

Marku- dziękuję

Venus- hihi..cały czas się dzieje....
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny

Będę rzadziej na forum, bo zaczął się sezon ogrodowo-działkowy.
Część kolekcji storczyków już wywieziona do budynku na działkę. Jak zdążę, to dziś zrobię im nowe lokum. Może będą fotki...
Kolejne storczyki pojada "na wakacje" w przyszłym tygodniu, jak tylko okna będą wymienione.
A nowości też się szykują, ale kiedy dojadą...nie wiem

Witaj Justynko widzę, że piękne zmiany Ci się szykują 

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Przy Twojej zaradności i zorganizowaniu?!Wiem,że świetnie pogodzisz i jedno i drugie.Bez uszczerbku dla storczyków i oczywiście dla nas.Będę rzadziej na forum, bo zaczął się sezon ogrodowo-działkowy.

Więc będziemy czekać na zdjęcia z niecierpliwością

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Sama- dziś początek zmian hihi...
Henryku- ale, z uszczerbkiem snu...Zamiast sie wyspać, to siedzę na FO
Venus-zgodnie z życzeniem zaraz będzie parę foteczek...
Zajrzałam dziś do pojemnika z reanimkami i siewkami. Oto, co znalazłam; maleńki korzonek na maluszku phal. Corningian red:

Reanimowany Marcepanek...wypuścił drugiego korzonka i rośnie mu listeczek
Co za radość, bardzo mi się podobały jego kwiatuszki piegowate:

A teraz pierwsza zmiana w kolekcji..Dziś, od Wioli ( Wwwiola ) przyjechała paczusia z 18 litkami fiołków afrykańskich, w pojemniku zmieściło się 16 szt, dwie - stoją w innym pojemniku...

Uff, przemyciłam jedną foteczkę niestorczykową, to teraz wracam do orchidei:

Henryku- ale, z uszczerbkiem snu...Zamiast sie wyspać, to siedzę na FO

Venus-zgodnie z życzeniem zaraz będzie parę foteczek...
Zajrzałam dziś do pojemnika z reanimkami i siewkami. Oto, co znalazłam; maleńki korzonek na maluszku phal. Corningian red:

Reanimowany Marcepanek...wypuścił drugiego korzonka i rośnie mu listeczek

A teraz pierwsza zmiana w kolekcji..Dziś, od Wioli ( Wwwiola ) przyjechała paczusia z 18 litkami fiołków afrykańskich, w pojemniku zmieściło się 16 szt, dwie - stoją w innym pojemniku...

Uff, przemyciłam jedną foteczkę niestorczykową, to teraz wracam do orchidei: