Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
Hallo Kasiu jak tam przygotowania do wiosny. Czy robiłaś już przymiarki do wiosennych zakupów?
Ja już zaczęłam pomalutku wysyłać pierwsze zamówienia. W tym roku mój ogród wzbogaci się o kilka odmian lilii.
Ja już zaczęłam pomalutku wysyłać pierwsze zamówienia. W tym roku mój ogród wzbogaci się o kilka odmian lilii.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Witam Was wszystkich po tak długim czasie
Nareszcie przyszła wiosna i obudziłam się ze snu zimowego wraz z ogrodem.
Niestety zaniedbałam forum
i muszę wiele nadrobić bo nie wiem co się u Was dzieje.
Byłam po prostu zajęta pracą zawodową, chociaż nadal czasu mam niewiele postaram się go tutaj nadrobić.
Pierwsze słoneczko
i pierwsze kwiatki wygnały mnie do ogrodu z aparatem, nie mogłam się im oprzeć, bo właściwie przez całą zimę nie fotografowałam ogrodu niestety.
Oto to co znalazłam
To fotki z 13 marca
Rozwijają się pierwsze krokusy

Wierzba
Czerwony mostek jeszcze stoi

A to już fotki z wczoraj czyli 20 marca

Po miedzy żółtymi znalazł się biały samotnik

Widok ogólny

a to fotka dokładnie sprzed roku
Te zmiany mnie dobrze nastrajają
Dereń pagodowy Variegata pięknie kontrastuje z zielenią także bez liści.

A to plan na ten rok, mam nadzieję ze za rok fotki będą nieaktualne

Pierwsze wiosenne prace w ogrodzie wykonane, czekamy teraz na cieplejsze dni i kilka wolnych chwil bo ogród czeka

Nareszcie przyszła wiosna i obudziłam się ze snu zimowego wraz z ogrodem.
Niestety zaniedbałam forum

Byłam po prostu zajęta pracą zawodową, chociaż nadal czasu mam niewiele postaram się go tutaj nadrobić.
Pierwsze słoneczko

Oto to co znalazłam

To fotki z 13 marca
Rozwijają się pierwsze krokusy

Wierzba

Czerwony mostek jeszcze stoi

A to już fotki z wczoraj czyli 20 marca

Po miedzy żółtymi znalazł się biały samotnik

Widok ogólny

a to fotka dokładnie sprzed roku

Te zmiany mnie dobrze nastrajają

Dereń pagodowy Variegata pięknie kontrastuje z zielenią także bez liści.

A to plan na ten rok, mam nadzieję ze za rok fotki będą nieaktualne

Pierwsze wiosenne prace w ogrodzie wykonane, czekamy teraz na cieplejsze dni i kilka wolnych chwil bo ogród czeka

- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nareszcie dałaś znak że żyjesz
i jakieś fotki
Śliczne krokusiki.

Śliczne krokusiki.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam rację, Kasia czekała do wiosny i jest
Kasiu bardzo zaskakujący opis "pierwsze krokusy", przecież to krokusowe pola i łany
U Ciebie pięknie , jak zwykle.

Kasiu bardzo zaskakujący opis "pierwsze krokusy", przecież to krokusowe pola i łany

U Ciebie pięknie , jak zwykle.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
No tak, wiosna ma tę moc tajemną, że nie tylko kwiaty wychodzą spod ziemi, ale i ludzie się odnajdują, wygrzebują się spod sterty papierów i wreszcie zaczynają wykorzystywać komputer we właściwym celu
Ku uciesze nas wszystkich, zwłaszcza tych, do których wiosna jeszcze na dobre nie zawitała...Ale piękne łany krokusów!

-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Warto było czekać na wiosenną odsłonę waszego ogrodu

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- Kasia_Tomek
- 500p
Tak, tak wiosna przyszła i cuda poczyniła, zrobimy się lżejsi o górę pieniędzy, ale czego nie robi się z miłości do ogrodu.
Pewnie każdy już zrobił pierwsze zakupy wiosenne
Ja tak teraz czekam na przesyłki pierwsza w tym tygodniu w piątek.
Renato żyję, żyję już teraz wiosennie
Jolu łany krokusów to mi się dopiero marzą, ale to w przyszłym roku nie będę się rozdrabniać na kolory kupię bardzo dużo z jednego gatunku, kolor jeszcze nieznany....
Marto Marta_S Mam nadzieję, że wiosna się nie rozmyśli i pokaże na co ją stać w najbliższym czasie, zaraz biegnę do Ciebie
Marto artam stertę papierów to ja mam jeszcze przed sobą na biurku
, ale postanowiłam już o tym nie myśleć i skupić się na czymś innym, jak piszesz odciągnęła mnie tajemna moc. Mam nadzieję ze i do Ciebie wiosenka szybko zawita nie tylko ta kalendarzowa.
Marzenko postaram się żeby tych odsłon było więcej
Pewnie każdy już zrobił pierwsze zakupy wiosenne

Renato żyję, żyję już teraz wiosennie
Jolu łany krokusów to mi się dopiero marzą, ale to w przyszłym roku nie będę się rozdrabniać na kolory kupię bardzo dużo z jednego gatunku, kolor jeszcze nieznany....
Marto Marta_S Mam nadzieję, że wiosna się nie rozmyśli i pokaże na co ją stać w najbliższym czasie, zaraz biegnę do Ciebie
Marto artam stertę papierów to ja mam jeszcze przed sobą na biurku

Marzenko postaram się żeby tych odsłon było więcej

Wspaniale wyglądają krokusy w takich dużych skupiskach
fajnie, że w końcu jest chwila byś mogła zrelacjonować nam co się dzieje w Waszym ogrodzie
a jak widać sporo, ale jak na pierwszy dzień wiosny przystało - nie mogło być inaczej 

Jak dobrze jest znowu u Ciebie gościć
Krokusy zachwycają, ale pozostałym częściom ogrodu też nic nie brakuje
Co jeszcze chronisz pod agrowłókniną (widoczne na zdjęciu)?

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Kasiu
Masz przepiękny ogród , urządzony ze smakiem . Część z czerwonym mostkiem powala na kolana , jest taka dopieszczona
A Twoje pola krokusów są bardzo urokliwe. Jeśli pozwolisz będę częstym gościem .

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Nie tęskniłaś za nami Kasiu
Mam pytanko co do Derenia pagodowego, okrywałaś go na zimę?

Mam pytanko co do Derenia pagodowego, okrywałaś go na zimę?
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Witaj po tak długiej przerwie. Twój ogród urzeka nawet wczesną wiosną. Piękne krokusy i jak ich dużo. 

Pozdrawiam Monika
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak ja się cieszę, ze znowu jesteś z nami. Uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie
- Kasia_Tomek
- 500p
Sylwku bardzo lubię rośliny sadzone w większych grupach, zwłaszcza krokusy wyglądają bardzo urokliwie, wszyscy wtedy jesteśmy wygłodniali na takie widoczki
Patryku widok na żywo jest cudowny ale jeszcze nie zadowalający
Anetko pod agrowłókniną mam jeszcze klony palmowe, ale po rozchylałam im okrycie, żeby się nie ugotowały w słoneczku
Agnieszko cieszę się ze się Tobie u nas podoba, oczywiście zapraszam postaram się na bieżąco wklejać fotki
Igorze u mnie też nie wszystkie krokusy kwitną, są późne odmiany u których dopiero kwiatki się wybijają, poczekaj na więcej słoneczka i u Ciebie zakwitną
Fabi pewnie ze tęskniłam, ale jak wiesz forum zabiera sporo czasu, a ja byłam bardzo zajęta
Pytasz o derenia pagodowego, wiesz że początkowo go okryłam ale nie było to łatwe zadanie bo on jest już spory i ma kruche gałązki i jak przyszły pierwsze silne wiatry, pozrywało całe okrycie i niestety straciłam piękna gałązkę dlatego postanowiłam go uwolnić i tak został resztę zimy bez niczego, gdzieś od połowy stycznia.
Widzę ze nic mu nie jest, bardziej się boję wiosennych przymrozków.
MonikoCieszę się ze zawsze zachwycasz się moim ogrodem
to bardzo miłe, każdy ogród jest piękny, w swoim rodzaju, Twojemu zupełnie nic nie brakuje i podobnie jak ty mam plany na ten sezon ze skończeniem rabat zobaczymy co z tego wyniknie, oczywiście mam na myśli siebie
Bo z czasem jest rożnie, a podobnie jak Wy z mężem też robimy wszystko sami własnymi rączkami.
Gosiu zapraszam na spacerki postaram się foteczki wklejać na bieżąco.
Zrobiłam już pierwsze zakupy roślinne, kupiłam dwie magnolie na które nie mogę się doczekać kiedy do mnie przyjadą
Są to: Magnolia Iolanthe
( zdjęcie z internetu)
magnolia "Lennei Alba"
( zdjęcie z internetu)
Kupiłam też kilka klonów palmowych, host, i różne trawy
Jak tylko paczuszka przyjdzie pokaże Wam te jeszcze bezlistne cudaki.
Moim ostatnio chciejstwem jest "judaszowiec LAVENDER TWIST" piękne przewieszające się drzewko wiem ze w tym sezonie na pewno go nabędę
wiecie może gdzie go kupić ?
Widziałam na allegro, ale tylko jedna osoba pokazywała dokładnie kupowaną sadzonkę, czekam na komentarze tych osób które zakupiły judaszowca od sprzedającego.

Patryku widok na żywo jest cudowny ale jeszcze nie zadowalający

Anetko pod agrowłókniną mam jeszcze klony palmowe, ale po rozchylałam im okrycie, żeby się nie ugotowały w słoneczku

Agnieszko cieszę się ze się Tobie u nas podoba, oczywiście zapraszam postaram się na bieżąco wklejać fotki
Igorze u mnie też nie wszystkie krokusy kwitną, są późne odmiany u których dopiero kwiatki się wybijają, poczekaj na więcej słoneczka i u Ciebie zakwitną
Fabi pewnie ze tęskniłam, ale jak wiesz forum zabiera sporo czasu, a ja byłam bardzo zajęta

Pytasz o derenia pagodowego, wiesz że początkowo go okryłam ale nie było to łatwe zadanie bo on jest już spory i ma kruche gałązki i jak przyszły pierwsze silne wiatry, pozrywało całe okrycie i niestety straciłam piękna gałązkę dlatego postanowiłam go uwolnić i tak został resztę zimy bez niczego, gdzieś od połowy stycznia.
Widzę ze nic mu nie jest, bardziej się boję wiosennych przymrozków.
MonikoCieszę się ze zawsze zachwycasz się moim ogrodem

Bo z czasem jest rożnie, a podobnie jak Wy z mężem też robimy wszystko sami własnymi rączkami.
Gosiu zapraszam na spacerki postaram się foteczki wklejać na bieżąco.
Zrobiłam już pierwsze zakupy roślinne, kupiłam dwie magnolie na które nie mogę się doczekać kiedy do mnie przyjadą
Są to: Magnolia Iolanthe

magnolia "Lennei Alba"

Kupiłam też kilka klonów palmowych, host, i różne trawy
Jak tylko paczuszka przyjdzie pokaże Wam te jeszcze bezlistne cudaki.
Moim ostatnio chciejstwem jest "judaszowiec LAVENDER TWIST" piękne przewieszające się drzewko wiem ze w tym sezonie na pewno go nabędę

Widziałam na allegro, ale tylko jedna osoba pokazywała dokładnie kupowaną sadzonkę, czekam na komentarze tych osób które zakupiły judaszowca od sprzedającego.