Magda, a ile masz dzieci ? Olę znamPenelopa pisze:szczęściaradorbie pisze: Dzieci zostaja w domuNie nadaja się na zakupy ogrodnicze,
![]()
jak zostawię dzieci to jednoczesnie pozbędę się kierowcy, bo same w domu nie zostaną![]()
Dorbie, tylko ty się na samo oglądanie nie nastawiaj, weź na wszelki wypadek kasę
Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
Dostałam wczoraj paczkę z roslinami z gołym korzeniem - nie zdazylam porozumiec sie ze sprzedajacym a on juz mi wysłał
I ja dzisiaj do ogrodu, a tu ziemia zamarznieta nadal
I chyba zadołuje te rosliny, bo szpadla nie wbiję. Ale jedna rabata, robiona na jesien odmarzla i moglam przesunac Coniki, które za blisko siebie rosły, jeszcze korzenie nie rozrosły sie spoza ziemi z doniczki.
Iza, pokażę Ci co wymyśliłam jak posadzę i cos wyrośnie
Pawle, jakbys mógł napisać mi czym pryskasz drzewka owocowe teraz i na co to jest, bo nie pamietam tego co mi mówiłeś

Iza, pokażę Ci co wymyśliłam jak posadzę i cos wyrośnie
Pawle, jakbys mógł napisać mi czym pryskasz drzewka owocowe teraz i na co to jest, bo nie pamietam tego co mi mówiłeś
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
liczę na to, że też dojdę do takiego stanurispetto pisze:Iza - dokładnie tak samo było u mnieKiedyś koszenie trawnika trwało 3-4 godziny, a teraz uwijam się w godzinę

Dorota, mam jeszcze 2 letnią Tośkę

- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko, w życiu nie kosiłam trawnika 3 godziny!!
teraz mam duży trawnik i pół godziny wystarczy... no, może drugie pół może na zabawy z podkaszarką?

teraz mam duży trawnik i pół godziny wystarczy... no, może drugie pół może na zabawy z podkaszarką?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Patrz, to my sie nie widziałysmy ponad dwa lata:-( A tyle razy przejezdzam blisko Ciebie i mysle o WasPenelopa pisze:
Dorota, mam jeszcze 2 letnią TośkęWicher nie dziewczyna... 4 lata między nimi - prawie co do dnia

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Dorbi,dorbie pisze:Dostałam wczoraj paczkę z roslinami z gołym korzeniem - nie zdazylam porozumiec sie ze sprzedajacym a on już mi wysłał ......
Może na razie upchaj te rośliny do donic.
Ziemia jeszcze dość zmarznięta. Mam tak samo.
Robiłam tak też w poprzednich latach i nawet to się sprawdzało.
na razie drzewka owocowe i iglaki pryskałam takim preparatem olejowym o nazwie "Promanal".
Nie wiem, czy to o tym mówił Paweł ?

Zadołowałam te roslinki tam gdzie rozmarzla mi ziemia, w niektorych miejscach jest to 20 cm , gdzieniegdzie głębiej, posadze jak mi rozmarznie rabata przeznaczona na nie
A uprzatnęłam ta rabatkę:
było tak:

i dzisiaj

i wzbogacona rabata w yuccę

było tak:
i dzisiaj
i wzbogacona rabata w yuccę
jeszcze opis do tej pierwszej rabatki
Od lewej zostaje róża na pniu, na dole lawenda, dosadziłam żywotnik wschodni i lilak palibin, w planie: miskant Gracillimus, budleja Blue Chip, świerk rozesłany Karzeł, clematis okrywowy Arabella i kilka traw rozplenic
Od lewej zostaje róża na pniu, na dole lawenda, dosadziłam żywotnik wschodni i lilak palibin, w planie: miskant Gracillimus, budleja Blue Chip, świerk rozesłany Karzeł, clematis okrywowy Arabella i kilka traw rozplenic
Krysiu, a to jest na grzyby?Ignis05 pisze: na razie drzewka owocowe i iglaki pryskałam takim preparatem olejowym o nazwie "Promanal".
Nie wiem, czy to o tym mówił Paweł ?
Dzięki Stachu za odwiedziny, dzis ładne sloneczko, to pewnie tez do ogrodu wyjdziemyStachu 1956 pisze:witam Dorbie , widzę że prace wiosenne ruszyły ostro .
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
Dorota, gratuluję wiosennych porządków
Pokaż jak przezimowała ci lawenda. Miałaś przepiękną. Okrywałaś ją ? Mam wrażenie, że moja w większości nie przezimowała - ale może tak powinna teraz wyglądać
młodą yuccę mogę ci dać jak bedziesz chciała, dostałam jesienią trochę, zakopcowałam i chyba przetrwała
Tyle, że faktycznie mała jeszcze.
Dam ci na prv telefon, zajeżdżaj jak jesteś obok, na ogół po 14 jestem już w domu - poza czwartkiem.

młodą yuccę mogę ci dać jak bedziesz chciała, dostałam jesienią trochę, zakopcowałam i chyba przetrwała

Dam ci na prv telefon, zajeżdżaj jak jesteś obok, na ogół po 14 jestem już w domu - poza czwartkiem.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, widzę, że nie marnowałaś czasu - rabatka pięknie uporządkowana. A ja zwlekam ze wszystkim, bo czeka mnie wycinka. Trochę starych liści tylko zebrałam... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, a dogadałaś sie z tymi fachowcami od wycinki od Pawła sąsiada?