Julitko dziękuje za pochwały mojego gastronomicznego storczyka
Iwonko 
przestań się wreszcie opierać, oglądając Twoje wypielęgnowane kwiaty doniczkowe, jestem pewna, że ze storczykami też spokojnie dasz sobie radę no i mogłybyśmy się wymieniać roślinkami
Arletko 
faktycznie biel wygląda pięknie, ale dzięki Monice/Zabka_Monis albo właśnie przez nią zachorowałam na inne odmiany tego gatunku, poszukałam trochę w necie i okazuje się że jest jej odmian bardzo dużo. Są białe, z fioletowymi ostrogami, zółtymi. Właśnie taka żółta mi się zamarzyła.

. No i sposób ich sadzenia, chyba jednak zrezygnuje z podkładki i posadzę je na sposób japoński, kupiłam dziś nawet doniczkę, w której będzie ślicznie wyglądała. Sposób takiego sadzenia podpowiedziała mi Monika.
Moniczko dzięki Ci za to
Justynko
Vika witam u mnie i zapraszam częściej. Jak już wcześniej pisałam cały sukces uprawy w moim wykonaniu polega na częstym zapominaniu o nich, chyba dlatego dobrze rosną że nie zagłaskuję ich na śmierć
A teraz zdjęcia moich nowości przepraszam za jakość zdjęć, ale robione na szybko, wciąż ten brak czasu.
Najpierw nowości z OG wszystkie trzy razem na podstawce, są to małe roślinki, niestety tylko na takie pozostało mi miejsce na parapetach
Uploaded with
ImageShack.us
I każda z osobna
Cattleya skinneri narodowy kwiat Kostaryki
Uploaded with
ImageShack.us
Masdevallia barleana z dwoma nowymi przyrościkami
Uploaded with
ImageShack.us
Laelia jongheana z nowym przyrostem
Uploaded with
ImageShack.us
A tu
masdevallia nieoznaczona od Asi/Joane która dotarła do mnie w paczuszce razem z neofinetią
Uploaded with
ImageShack.us