Storczykowa Chatka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowa Chatka
Kwitnące Phal. piękne, a ten ostatni był przygnity? Ciekawe, co z nim będzie... Mi dzisiaj padł jeden przygnity. Też niby na początku zasechł, miałam nadzieję, że już bedzie w porządku, ale zaczał gnić dalej i dzisiaj całkiem odpadły liście i góra trzonu. W tym roku straciłam już w ten sposób ponad 10 Phal., mam nadzieję, że ten już jest ostatni.
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Lucynko Twój wątek pędzi w zawrotnym tempie i ja już nie nadążam z czytaniem, ostatnie Twoje zakupy cudowne, multiflory godne pozazdroszczenia i MM uroczy
Ja niestety nie mam pojęcia o chorobach, więc nic nie poradzę...

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Moniko
,chcę wierzyć, że to tylko zaschnięta blizna.
Dusiu
, kończy się zima i storczykowe problemy, teraz musi być dobrze.
Asiu
,rozwiązanie jest proste musisz nam poświęcać więcej czasu
MM podoba mi się z każdym spojrzeniem na niego, coraz bardziej
.

Dusiu

Asiu

Lucynko, śliczny jest ten Mini Mark. Ja niestety ostatnio wypuściłam moją szynszylę i na chwilę zeszłam na dół. Jak wróciłam kwiatki na jednym pędzie MM poobgryzane i zeżarte pączusie...
Dobrze, że jest jeszcze jeden pęd w nienaruszonym stanie.

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p
Kasiu
to musisz bardzo uważać na tego szkodnika, bo szkoda jego brzuszka i roślinek 

Kasiu a to CI szkodnik - ja bardzo chciałam mieć szynszyla ale jakoś zdecydowałam się na kota może nie zjada mi roślinek ale za to przewraca albo obgryza liście z draceny (bo mu się tak fajnie ruszają jak je trąci)
Dobrze, że jeden pęd się ostał
Dobrze, że jeden pęd się ostał
- lucynaf
- 1000p
Dobrze, że moja Sasza ze zdjęcia, które reprezentuje moją chatkę, ani moje koty Mamba i Fiś [choć ten to ma na sumieniu zrzucenie jednego ] nie interesują się moimi storczykami, ale musiałam im oddać jeden parapet.
Lucynko ależ masz dobytek
pieska ze zdjęcia kojarzyłam ale nie wiedziałam, że masz kotki 

- lucynaf
- 1000p
Moniko, proszę Cię nie prowokuj mnie
, bo ja mogę o nich pisać jeszcze więcej niż o storczykach, a wtedy zostanę przeniesiona w trybie natychmiastowym na inne forum

Sama, kota też mam, Maxa, właśnie leży mi na brzuchu i utrudnia pisanie na forum
. Moich storczyków nie rusza, ale niektóre inne kwiatki traktuje jak drapaczki do ostrzenia pazurków lub odrywa listki z takiego jednego i biega z nimi po całym domu (chyba to właśnie dracena jest
)
. A z szynszyli szkodnik jest, owszem, kable pogryzione i już drugi raz coś zrobiła moim storczyków, raz zrzuciła mi ze stolika jednego i połamały się listki... Mam nadzieję Lucynko, że się nie gniewasz, że odpowiedziałam w Twoim wątku... 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ale ten MM śliczny, choć to nie to co te zwykłe 

- lucynaf
- 1000p
Moniko
Kasiu, no co Ty, jakie gniewasz się, czym chata bogata.
Dawidku, przecież on jest zwykły
.

Kasiu, no co Ty, jakie gniewasz się, czym chata bogata.

Dawidku, przecież on jest zwykły

- lucynaf
- 1000p
lucynaf pisze:
A my się rozwijamy
Moje Multiflory ;)
Po usunięciu wszystkiego na trzonie co było mokre i brązowe zasmarowałam miejsca cięć Bioseptem, a następnie w odległości kilkudniowej Grevitem. Te miejsca znowu zrobiły się ciemne i teraz nie wiem czy dalej rozwija się choroba czy to tylko zasuszenie ran. Pomocy!
Wiem, że zdjęcie niewyraźne, ale proszę o pomoc