Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Jeżeli mnie oko nie myli to na zdjęci na pniaku są pojedyncze zielone rozetki ,jak nie przeszkadzają niech rosną
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam tez taką gęsiówkę w trzech wariantach,zieloną,biało-zieloną i żółto-zieloną i zauważyłam ze żółto-zielona ma tendencje do zmiany,zielona bardzo szybko się rozrasta,ale przecież to rośliny zadarniające to mają prawo... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wanda7 pisze:... Tomku, widzę, że temat strzyżenia roślin dość mocno cię poruszył, skoro mi o tym przypominasz :) Tylko że widzisz, ja nigdy nie byłam przeciwna, jeśli chodzi o przycinanie porządkowe, które zagęszcza rośliny i sprawia, że są coraz dorodniejsze....
Wiem to wszystko Wandziu, tak sobie pozwoliłem zadać tzw. pazura, wiedziałem że nie przejdziesz wobec mojej zaczepki obojętnie, bo jesteś osobą zdecydowaną o sprecyzowanych poglądach i nie dasz sobie jak to się mówi "w kaszę dmuchać", świetnie potrafisz odpowiedzieć, szanuję to. A zauważyłem że lubisz rozmawiać, dlatego pewnie chętnie zripostowałaś. To z mojej strony niewinny żarcik, chociaż nie mylisz się że temat strzyżenia mnie poruszył. Dał mi do myślenia że poglądy w tym względzie są różne i to jest esencją naszej pasji :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Wandziu, obejrzałam Twoje nowe liliowce. Ale będzie pięknie ;:63 .
Zagoń kogoś do pomocy przy cięższych pracach, żebyś znów nie musiała jeździć do sanatorium ;:196 .
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Piękna kolekcja liliowców się zapowiada, wczoraj kupiłam jednego
różowego o pełnych kwiatach , nazwy nie pamiętam ale go jeszcze
nie wsadziłam, czekam na sobotę ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Wandziu, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności :wit
Gratuluję nowych pięknych liliowców!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Wandziu pięknie wyglądacie pod Czesławem :D :D wróciłaś wypoczęta i prawie już wiosna, to i chęci do pracy inne :D :D zakupy też fajne :D :D
Tylko się od razu nie przemęczaj, wszystkie jak się dorwiemy do roboty, to chciałoby się zrobić od razu wszystko , a tak się nie da :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Wandziu, ;:196 ,a moja gęsiówka chyba zmarzła , czy co , bo same suche badylki stoją.
Nie przemęczaj się , bo kręgosłup da o sobie znać ze zdwojoną siłą, wiem coś o tym.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj!
Już widzę te liliowce rozrośnięte i kwitnące.Będzie przepięknie.(liliowce i lilie to moja druga miłość po różach)
Gdzie tylko jest odrobinę miejsca(a nie zmieści się róża :;230 ) natychmiast wykorzystuję je na wkopanie lilii lub liliowca.
Fajnie Was poznać miłe ogrodniczki-Alu :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marylko, czekam na nowy wątek, bo stale zapominam, że zamknęłaś, chodzę do ciebie i całuję kłódeczkę ;:94

Tomku, z tobą to się naprawdę fajnie gada. Ja rzeczywście lubię porozmawiać, bo oprócz zdjęć interesują mnie opinie i doświadczenia innych ogrodników. Tutaj jest kopalnia wiedzy, ale czasem trzeba tę kopalnie troszkę uaktywnić i wtedy człowiek uzyskuje wiele cennych informacji. Ja po pół roku istnienia na forum jestem już zupełnie inną osobą i inaczej patrzę na swój ogrodek i poszczególne rośliny. Czasem żałuję, że nie zarejestrowałam się wcześniej, bo nie popełniłabym kilku błędów. Na przyklad inaczej posadziłabym swoje irysy. Na szczęście wszystko mogę jeszcze przesadzić ;:109

Asiulka, nie mam kogo zagonić, bo M i syn pracują i są dopiero w domu wieczorem. Ale weekend już mam zaplanowany. Muszą mi rozrzucić ziemię z worków po ogrodzie, a w przyszły weekend zamontować drewnianą pergolę. Ale będzie gadania... ;:113

An-ka - to ja nie wiedziałąm, że ty też gustujesz w liliowcach. Kojarzyłam cię tylko z różami, a tu masz, niespodzianka. Ponieważ każdy kwiat kwitnie tylko jeden dzień, musimy ich mieć bardzo dużo, prawda?

Ewamon - czyżbyś też miała takie kłopoty? Widzę, że ten kręgosłup to w końcu każdemu daje się we znaki. Człowiek nie oszczędza się za młodu, to teraz ma nauczkę :( :( Jak chcesz, mogę ci gęsiówkę podesłać?

Danusia w końcu się pokazałaś kochana. Przyjdę zobaczyć twojego liliowca ;:79

Bożenko, spotkanie było bardzo udane. Czesław niezmiernie z tego powodu zadowolony. Co do prac w ogródku, to po prostu nie mogę się powstrzymać i często siaduję sobie przy nich na stołeczku. ;:173

Monika, witaj znowu :tan
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Wandziu,mam kłopoty z kręgosłupem ,że nieraz mam go serdecznie dość.
Mam obustronną przepukline krążka międzykręgowego uciskającą na worek oponowy,na wysokości L4/L5 ;:223 .
Może moja odbije , jak nie to poproszę Ciebie o małą sadzonkę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zimno dzisiaj jak w grudniu. Ale ubrałam się, włozyłam czapkę i poszłam przesadzać. Przesadziłam moją Rose Gaujard, która dotychczas rosła w zbyt nasłonecznionym miejscu. Gdy rano pojawił się kwiat, to już wieczorem był od słońca zupełnie zwarzony. Przeniosłam ją do półcienia, może będzie jej tam lepiej.

Obrazek

A potem szybko wróciłam do domku, by cieszyć się tym, co mam na parapetach. Sadzonki pelargonii są coraz większe, a poza tym kaktus, który nigdy u mnie nie kwitł przez parę lat, wypuścił biały kwiatuszek. Ma tych pączków dużo w całym wianuszku, a więc będzie wkrótce na co popatrzeć.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

wanda7 pisze: W ogrodzie świetnie się sprawdza, lepiej niż podkolanniki. Tylko kurczę ciężko się wstaje z niego :wink:
Wandziu założę się, że lepiej się wstaje niż z kolan, pomysł podkupiony :uszy
Brrrr.... u nas też zimno.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

:wit Wandziu, pewnie, że mam ochotę do ciebie wpaść tym bardziej, że u ciebie tak pięknie! ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Witaj Wandziu :)

Pelargonie ładnie podrosły - moje w podobnych wielkościach, tyle że zis słonecznie i dośc ciepło, więc się tarasują ;:3
A kaktusiuk urzekający !!! Bardzo lubię ich kwiaty ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”