Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

O rany Izuś uśmiałam się z Twojej psidełkowej relacji i z miny tego psiaczka z brzegu. Wygląda jakby z wielkim przejęciem opowiadał braciszkowi jakieś straszne horrory ze wspaniałą mimiką pyska, a ten drugi słucha z wielkim napięciem :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izka dobry pomysł z tymi brabantami,szybko przesłonią ulicę,i niewymagające ...więcej pracy zz cięciem ,ale kiedy to nastąpi... :roll: za parę lat...
Psiaczki widać ...mają diabliki w oczach...pilnuj ,aby Ci wszystkiego nie zjadły...na szczęście hiacynty im nie smakują... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie nieźle muszą wyglądać rabatki po wizycie szkodników :) wiem bo od niedawna też mam dwa ;:108
Wiosennie kolorowo się zrobiło, oby do niedzieli :uszy
Kończ już tę robótkę ;:65
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Mam nadzieję, że za ta gigantyczną ekstra robotę będziesz mieć także gigantyczną ekstra zapłatę :wink:
Ja niestety ostatnio tyram w pracy za 3 osoby (dwoje dzieci nam się w dziale urodziło) tylko wypłata dalej pojedyncza ;:14
Barabanty.... ja planuję szmaragdy w miejsce wykopanych porzeczek :roll: też muszę się jakoś zasłonić.
Całuski ;:196 ;:196
Zmykam dalej pisać. Radosna twórczość (magisterka)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ach... jakież diabelskie plany czają sie w tych małych, psich łebkach? :lol:
Niezależnie jednak od nich udało Ci się, jak widać, uratować kawałek wiosny...
Bara-bara-banty? :;230 Czemu nie? Zwłaszcza z cygańską spódnicą z azalii w komplecie...
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Psiaki przepocieszne, ten z lewej ma rzeczywiście śmieszną minkę. A ja niebawem zwiększam poziom "zakocenia"! ;)

Izo, może głupie pytanie, ale co tak ładnie wiośni się na pierwszym zdjęciu? Wiem, że na pewno powinnam wiedzieć i że to wstyd, ale napisz... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iza ale u Ciebie wiosna :shock:
U mnie chyba za miesiąc tak nie będzie.
No fakt, że u Was cieplej.
Jakie drzewka miałas na myśli?
Może katalpa? Mnie strasznie podoba się głóg. Można też prowadzic w kulkę, a na dokładkę pięknie kwitnie.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Wiośni się...Uwielbiam to słowo :tan Nawet jeśli ostatnio jakby wiośni się gorzej...
Wzmiankę o Brabantach pominę milczeniem... :wink: Co tam, wytnie się najwyżej :wink:
Izuś, więcej scenek rodzajowych! Psie miny potrafią być całkiem zabawne :)
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Moi rodzice na działce mają Brabanty w żywopłocie i całkiem ładnie się rozrosły. Co drugi sezon mają obcinane czubki, tak dla zagęszczenia całości. Faktycznie dość szybko rosną i nie chorują ;:108 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Agnieś - oni tak nieustannie coś sobie opowiadają :D To była opowieść o tym co będzie, jak ludzie zobaczą co Psidła zrobiły na rabatkach...

Nelu - na razie nie martwię się przycinaniem brabantów.... Ale to chyba męskie zajęcie... tak to zostanie zorganizowane :wink: Zamawialiśmy już takie podrośnięte, mają mieć 160 cm... za 20 zł... hm... zobaczymy w niedzielę :lol:
Upilnować Psidełek nie sposób. Ale już mniej zjadają z tego co trafi do pyska, a przyznaję, że truchlałam... trochę trujących roślin w ogródku jest... Ogród odrodzi się... pomożemy mu w odpowiednim czasie :;230 Ech, te Twoje linki.... Nie ma świerków - jest miejsce dla Generała Stefanika ;:3

Joluś - jak to dwa :?: :roll: Muszę zaglądnąć ... niebawem, bo robótka zaczyna istnieć w kategorii czasu przeszłego... Ale wymyśliłam... to by brzmiało nieco rusycystycznie :;230

Dorotko - nadzieja nadzieją... sama wiesz jak to jest... Szmaragdy fajniejsze niż brabanty, ale nie zlewają się w jednolitą płaszczyznę i wolniej rosną . A mi potrzeba płaszczyzny i to szybko. Trzymam kciuki za tą twórczość radosną... Ech, odreagujesz niebawem w ogródku :tan

GorzatkoMał - wiosna, że tak się wyrażę w pieluchach, a Ty mi tuj/uż bara - bara :;230 Pisie łebki kombinują nieustannie a z oczu iskry się sypią - już nie staram się śledzić ich planów i ich realizacji. Azalie... ciągle jeszcze broni się pąk pontyjskiej... może dane mi będzie powąchać...

Sure - oczywiście Agato to żółte to rannik, tuż przed badaniem przeprowadzonym przez Psidło... I pytanie jak najbardziej na miejscu, wszak to ogrodnicze forum :D Polecam ranniki - duża radość wczesnym przedwiośniem. Zakocenie rośnie - pochwalam, zgodnie z zasadą :"kochanych kotów nigdy dość" ( zasada może mało znana, ale mojego autorstwa)

Goś - przyszła wiosna, ale w ostatnich dniach stanęła jak wryta... Za miesiąc Goś, to będzie już i zielono i kolorowo. Co do drzewek, to katalpa jest już na rogu domu. Głóg będzie z całą pewnością, bo ma niewielkie wymagania glebowe . Paul's Scarlet... siedzi w głowie już od dawna. Pewnie jeszcze dostanie do towarzystwa akację, która też nie nazbyt wybredna co do warunków glebowych i wilgoci.

Matuś - tak to bywa z wiośnieniem. Raz wiośni się mniej, raz więcej... O tym co pominięte milczeniem dyskutować nie ma co :;230 Więcej scenek? Sportowe zdjęcia wychodzą mi marnie...

Rozeto - witaj mi Moni towarzyszko w różach :D I takie właśnie nadzieje pokładam w brabantach - niech rosną szybko i nie chorują...

No to parę scenek rodzajowych, ogrodowych i domowych. Komentować nie będę...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Izka, czy ty masz już dla nich dom? bo nie daj Boże (a może daj?) zostaniesz z czterema psami i ......kotem :;230 i bez ogrodu :roll:
A na tym drugim zdjęciu wyglądają tak niewinnie.... ;:118
Szmaragdów nie będzie dużo, tylko 8 sztuk. Mam nadzieję, że dość szybko mnie zasłonią, kupuję takie 1,2 m. Ile róż by za to było :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No nie mogę z tymi psidełkami. A kot chyba za bardzo zachwycony nie jest, że jeden za nim podąża? :)
Ranniki wesolutkie trafiają na moja listę!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Dorotko - jak na razie zanosi się na to, że zostanę z czterema psami, kotem, bez ogrodu i.... bez dachu nad głową, bo dom w posadach się trzęsie przy psich zabawach :;230 Na razie się nie martwię... no może nie bardzo się martwię :D Co do anielskiego zdjęcia... te słodziutkie chwile to miód na serce :D
Drogie te szmaragdy? Bo za moje brabanty to mogło by i na dwie róże zabraknąć :wink:

Agato - ranniki na liście? i bardzo dobrze ;:3 Kot akurat z tym Psidłem zaprzyjaźnił się. "Prowadzali" się razem po ogródku tam i z powrotem - ale Janczar się wyprowadził. Zostały dwa bandziorki, które próbują polować na Małego Kota. Jeden już oberwał i zaczyna "trzymać dystans". Cóż z tego, skoro podpuszcza drugiego :;230 Ech... godzinami można patrzyć :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

dodad pisze:Izka, czy ty masz już dla nich dom? bo nie daj Boże (a może daj?) zostaniesz z czterema psami i ......kotem :;230 i bez ogrodu :roll:
A na tym drugim zdjęciu wyglądają tak niewinnie.... ;:118
Szmaragdów nie będzie dużo, tylko 8 sztuk. Mam nadzieję, że dość szybko mnie zasłonią, kupuję takie 1,2 m. Ile róż by za to było :(
Na pierwszym za to widać, co potrafią zrobić z domem :;230
Mimo wszystko mam nadzieję, ze znajdą domek dla siebie i oszczędzą ogród.
No ale chyba któres z rodziców to zły przykład daje chodzenia po rabatkach?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No to wesoło macie :D i jak widać skalniak trzęsie się też w posadach. W domu psiaki robią nieustanny chyba bałagan, u mnie po domu tylko jeden kanapowiec spaceruje, o mamusiu, jak on potrafi narobić śladów, narozlewać, jak woda z fąfli sie leje :evil:
Ale, ale przynajmniej możesz nacieszyć się takimi maluchami ;:108 To chyba najlepsza nagroda za wszystkie wysiłki ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”