Kilka moich zielonych :) agaM
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kilka moich zielonych :) agaM
Dziewczyny przepraszam
ale dziś nie dam rady, ale wkleję jak tylko będę mogła

- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga ale jesteś zdolna, obrus śliczny
kwiatki również, do mnie najbardziej oprócz hoi trafił Starzec Rowleya, podobają mi się kwiaty o takim właśnie pokroju , bardzo ciekawy z ta mnogością listków.

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- agaM
w końcu zebrałam się
oto kilka fotek
kwitnąca trzykrotka

hoja z nowym kwiatostanem na nowym pędzie
Starych pędzików z kwiatostanami jest sporo więcej, tylko słabo widać w tym gąszczu liści. Jak zakwitnie to będzie widać ;)

storczyk

fikus i passiflora

koleus

grubosz

coś ze śmiesznym kwiatkiem

trzykrotka i Aeszek tygrysi. Trzykrotka słabo wybarwiona bo za daleko ma do światła, ale niestety na razie nie mam dla niej innego miejsca

Ostatnio męczyłam mojego mężula (i męczę) o takie duże donice prostokątne z drewnianych desek i na szybkiego wymyślił coś takiego:

osłonki na doniczki do kwiatków na dwór. Zrobił je ze starych drzwi przesuwanych.. co mieliśmy spalić to przynajmniej donice osłonię

kwitnąca trzykrotka
hoja z nowym kwiatostanem na nowym pędzie

storczyk
fikus i passiflora
koleus
grubosz
coś ze śmiesznym kwiatkiem
trzykrotka i Aeszek tygrysi. Trzykrotka słabo wybarwiona bo za daleko ma do światła, ale niestety na razie nie mam dla niej innego miejsca
Ostatnio męczyłam mojego mężula (i męczę) o takie duże donice prostokątne z drewnianych desek i na szybkiego wymyślił coś takiego:
osłonki na doniczki do kwiatków na dwór. Zrobił je ze starych drzwi przesuwanych.. co mieliśmy spalić to przynajmniej donice osłonię

- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Pomysłowy Dobromir z teggo twojego męża! Ale pomysł fajny!
To się nazywa recykling!
To się nazywa recykling!

Roślinki pięknie ci zakwitły
A osłonki bardzo efektownie się prezentują

A osłonki bardzo efektownie się prezentują

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wspaniale Agnieszko Ci kwiatki na wiosnę ruszyły i gratuluję kwitnień

- agaM
eleila poczekaj jak Wam pokaże mój pierwszy nowy i niepowtarzalny kurnik ;) na razie bez mieszkańców, ale i grzędę ma i okno i dach otwierany ;) hihi full wypas ;) dobrze mieć takiego majsterka jak powiedziałaś - "Pomysłowy Dobromir" - który lubi tak kombinować. Jak ma się swój dom to chyba jedyna możliwość by ciągle za portfel się nie trzymać.elila pisze:Pomysłowy Dobromir z teggo twojego męża! Ale pomysł fajny!
To się nazywa recykling!
Aluniu, Trzynasteczko nareszcie kwitną, nareszcie wiosna, człowiek odżyje..
- elik_49
- 1000p
Aga osłonki na doniczki bomba
ja czekam na kwitnącą hojkę 

- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Agnieszko, Twoje kwiatuszki już czują wiosnę
Świetne osłonki zrobił Twój M

Świetne osłonki zrobił Twój M

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Fantastyczne osłonki.
W życiu nie wpadłabym na to, że tak można wykorzystac przesuwane drzwi.
Wielkie, wielkie
dla Twojego M. Nie tylko wykorzystał coś, co nie było już potrzebne, ale też ile sprawił
Ci przy tym radości.
A kwiatuszki pokazałaś bardzo ładne, szczególnie trzykrocie wpadły mi w oko i kolumnea (ta z czerwonymi kwiatkami).
Przynajmniej tak mi się wydaje, że to kolumnea.

Wielkie, wielkie

Ci przy tym radości.

A kwiatuszki pokazałaś bardzo ładne, szczególnie trzykrocie wpadły mi w oko i kolumnea (ta z czerwonymi kwiatkami).
Przynajmniej tak mi się wydaje, że to kolumnea.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- agaM
elik ja też czekam, jak hoyka zakwitnie oczywiście obfotografuję z każdej strony ;) teraz ma więcej liści, gęstsza jest ale tak kwitła kiedyś:

trochę wspomnień ;)
elcia ja do końca nie jestem pewna czy to kolumnea, już parę razy z dziewczynami próbowałyśmy ustalić.. ale jakoś nie mam przekonania ;) więc wolę ją zostawić jako nn niż kogoś wprowadzać w błąd. Ale całkiem możliwe ze to właśnie kolumnea
ja tez urzeczona jestem trzykrotkami
dlatego ciągle je mam
Dziewczyny
ad. osłonek to dziękuję za
przekaże wykonawcy ;) może to go zmotywuje do wykonania tego co chciałam (donice 30x30x70 albo nawet 90 ;)) te osłonki to był... hmm chwilowy obiekt zastępczy ;) i tak nie przepuszczę ;) hihi
/już sie nie mogę doczekać co w nich posadzę i gdzie postawię/ Nasionka już posiane, jeszcze nie skiełkowały, część jeszcze w kwietniu do wysiania..
Kochani normalnie rozszalałam się po prostu

trochę wspomnień ;)
elcia ja do końca nie jestem pewna czy to kolumnea, już parę razy z dziewczynami próbowałyśmy ustalić.. ale jakoś nie mam przekonania ;) więc wolę ją zostawić jako nn niż kogoś wprowadzać w błąd. Ale całkiem możliwe ze to właśnie kolumnea

ja tez urzeczona jestem trzykrotkami

Dziewczyny
ad. osłonek to dziękuję za

/już sie nie mogę doczekać co w nich posadzę i gdzie postawię/ Nasionka już posiane, jeszcze nie skiełkowały, część jeszcze w kwietniu do wysiania..
Kochani normalnie rozszalałam się po prostu

Hojeczka pięknie kwitła
Masz ja bardzo zadbaną i zageszczoną

Masz ja bardzo zadbaną i zageszczoną

- elik_49
- 1000p
Aga hojka przecudna, czekamy tu wszyscy by tą pięknotę podziwiać bo naprawdę jest co, kiedyś miałam ale że cierpię na syndrom przelewania to niestety dość szybko pozbyłam się jej.
hoja bardzo gęsta, cudo, koleusik ma intensywny kolor, bardzo ładny
.

- agaM
Elu ja na hoykę właśnie muszę uważać, bo u niej zawsze dłużej wilgotna ziemia jest. I częściej ją przesuszam. A teraz tak ruszyła bo przesadziłam ją w większą doniczkę i w nową ziemię. Trzykrotkom też ta ziemia pomogła skoro postanowiły zakwitnąć 
Aluniu ta hoyka to moje pierwsza, ma prawie 5 lat (szok jak zleciało) i powiem ci że nie jest zbyt wymagająca (trzeba z tym podlewaniem uważać) Fajny kwiatek i jaka radość jak pojawią się kwiatki, tak słodko pachną
wwwiolu mi też b. się podoba jego kolor i pozwoliłam mu rosnąć ;) (pasuje mi do koloru w pokoju bo mam wrzosik
) ale niedługo będę musiała zrobic szczepki z niego bo już kwitnie i szkoda by go stracić
a my czekamy na wiosnę

a ta trzykrocia też postanowiła zakwitnąć

a tutaj moja pomidorowa i kwiatkowa rozsada
w kwietniu oczywiście będą jeszcze wysiewy bo teraz troszkę za wcześnie na niektóre kwiatki

Aluniu ta hoyka to moje pierwsza, ma prawie 5 lat (szok jak zleciało) i powiem ci że nie jest zbyt wymagająca (trzeba z tym podlewaniem uważać) Fajny kwiatek i jaka radość jak pojawią się kwiatki, tak słodko pachną
wwwiolu mi też b. się podoba jego kolor i pozwoliłam mu rosnąć ;) (pasuje mi do koloru w pokoju bo mam wrzosik

a my czekamy na wiosnę

a ta trzykrocia też postanowiła zakwitnąć

a tutaj moja pomidorowa i kwiatkowa rozsada