Majkowy zielony dom i .....
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
To i ja swoją pnącą różę przesadzę bo w tym miejscu co rośnie jest przeciąg i ciągle marznie ,,
może już na bazarku się pokażą różyczki .?? potrzebne mi jest kilka do zakończenia rabatki ..
może już na bazarku się pokażą różyczki .?? potrzebne mi jest kilka do zakończenia rabatki ..
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Witam serdecznie Majeczko
Przybiegłam życzyć ci miłego dnia i zgadzam się z tobą,że chłopów trzeba gonić do pomocy,a nie wszystko sama
Od jutra w Tesco mają być róże po 6.99 więc idę na przeszpiegi
Poza tym krzewy ozdobne i nasionka.Buziaki

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Muszę jeszcze tylko kupić clematisy i hortensje, i siatkę żeby ogrodzić grządki przed dewastatorem Goldim, i oczyszczalnię ścieków, i zbiornik na deszczówkę, i folię na oczko wodne i lepiej już więcej nie piszę bo zrobiło mi się gorąco od tych zakupów i perspektywy roboty. Trzeba iść do ogrodu trochę ochłonąć w tym zimnie.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Na moim balkonie stoją m.in. Sizaia Ptitsa, Pamiat Serdtsa i Barbara
Będziemy miały o czym dyskutować

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
W końcu zdecydowałam się i zamówiłam, teraz tylko zapłacić i czekać na przesyłkę. Lista clematisów tak jak podałam wcześniej, nic już nie zmieniłam.
To jest zwycięstwo nad moim niezdecydowaniem.
Basiu to dzięki Tobie będę miała te clematisy i będziemy miały takie same to będzie co porównywać.

Basiu to dzięki Tobie będę miała te clematisy i będziemy miały takie same to będzie co porównywać.

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To i ja sie do dyskusji włączę ,bo mam te same clematisy...
Bukszpanów jeszcze nie cięłam ,ale bardzo im to dobrze robi ,szczególnie ,że od razu wycinamy listki z larwami które tworzą taka specyficzną łódeczkę...w każdym razie u mnie takie wypukłości się pojawiają...
Też ukorzeniam bukszpany z powodzeniem...Tobie Majka też sie pewnie uda...Ty już doświadczoną ogrodniczką jesteś...

Bukszpanów jeszcze nie cięłam ,ale bardzo im to dobrze robi ,szczególnie ,że od razu wycinamy listki z larwami które tworzą taka specyficzną łódeczkę...w każdym razie u mnie takie wypukłości się pojawiają...
Też ukorzeniam bukszpany z powodzeniem...Tobie Majka też sie pewnie uda...Ty już doświadczoną ogrodniczką jesteś...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
Już raz ukorzeniałam ale jesienią i mam z tego cały żywopłocik przy liliach.
Te łódeczki też miewam, teraz też były i wszystko powycinałam.
To fajnie że masz takie same clematisy, a są to nówki czy może już u Ciebie rosną.
Te łódeczki też miewam, teraz też były i wszystko powycinałam.

To fajnie że masz takie same clematisy, a są to nówki czy może już u Ciebie rosną.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Za twoją radą przesadziłam dzisiaj jedną z moich róż, a następne zmienią miejsce jutro i pojutrze.
Czytam tu o ukorzenianiu bukszpanów. Ja w zeszłym roku po zakończeniu stzryżenia moich bukszpanowych kulek powtykałam kilka obciętych kawałków obok w ziemię i po prostu o nich zapomniałam. Wyobraź sobie, że po pewnym czasie ukorzeniły się prawie wszystkie.
Czytam tu o ukorzenianiu bukszpanów. Ja w zeszłym roku po zakończeniu stzryżenia moich bukszpanowych kulek powtykałam kilka obciętych kawałków obok w ziemię i po prostu o nich zapomniałam. Wyobraź sobie, że po pewnym czasie ukorzeniły się prawie wszystkie.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A mnie się bukszpan sam ukorzenia
Rośnie na skarpie i te gałązki które rosną wzdłuż skarpy wypuszczają korzonki 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
Jaguś to masz bez roboty.
Wandziu, dobrze że je przesadzasz bo taka pogoda jest dla przesadzania róż najlepsza. Ja przy bukszpanach nie mam miejsca albo pełne słońce to takie wyjście nie wchodzi w grę ale może w przyszłości jak pozmieniam w ogródku to może też tak zrobię.

Wandziu, dobrze że je przesadzasz bo taka pogoda jest dla przesadzania róż najlepsza. Ja przy bukszpanach nie mam miejsca albo pełne słońce to takie wyjście nie wchodzi w grę ale może w przyszłości jak pozmieniam w ogródku to może też tak zrobię.

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Bukszpanom słonko nie przeszkadza aby tylko miały wilgotno .. Tez mam wszystkie przez siebie ukorzenione .. i nadal na wiosnę wsadzam gałązki bo najlepiej się ukorzeniają ..
-
Janko, o tuż to wilgotno i dlatego lepiej je mieć w jednym miejscu w cieniu i nie martwić się za bardzo że mogą wyschnąć. 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sadzimy a tu zimnica ja tez wczoraj sadziłam róże i podlewałam żeby się lepiej przyjęły
bo to takie bez doniczek gołe korzenie od P Bogdana na AL.Ale sie sprawdzają bo na jesień
też od niego sadziłam to wszystkie się przyjęły tylko nie wiem jeszcze czy przezimowały
bo to takie bez doniczek gołe korzenie od P Bogdana na AL.Ale sie sprawdzają bo na jesień
też od niego sadziłam to wszystkie się przyjęły tylko nie wiem jeszcze czy przezimowały

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
Ziemia w końcu rozmarzła i można było sadzić. Posadziłam lidlowskie krzaczki i od razu mi kwitną w ogrodzie

zostawiłam kartoniki żeby nie było im zimno w czasie tego ochłodzenia, a obok posadzonych krzaczków widać dokładnie jaką ziemię mam i co za skarby w niej znajduję przy kopaniu.
Żeby ją trochę wzbogacić do każdego dołka wsypuję wiadro kompostu a jak trzeba obornika. I tak jakoś rosną moje roślinki w tym piaseczku.
Znalazłam kolejne kwitnące śliczności

zostawiłam kartoniki żeby nie było im zimno w czasie tego ochłodzenia, a obok posadzonych krzaczków widać dokładnie jaką ziemię mam i co za skarby w niej znajduję przy kopaniu.

Żeby ją trochę wzbogacić do każdego dołka wsypuję wiadro kompostu a jak trzeba obornika. I tak jakoś rosną moje roślinki w tym piaseczku.

Znalazłam kolejne kwitnące śliczności

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Toś Ty w tej zimnicy pracowała
a ja nawet nie sprawdziłam, na jaką głębokość można było dzisiaj wbić szpadel
a swoją drogą, to masz szansę na wykopanie skarbu
Iryski ślicznotki

Iryski ślicznotki

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki