Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Justynko :wit to mamy podobne zegary biologiczne :;230 . U mnie też od tygodnia pogwizduje w najlepsze w ogrodzie kos. Zawsze czekam na niego z utęsknieniem bo jest to taki prawdziwy sygnał że wiosna nadeszła . Kos zadomowił się u mnie w ogrodzie już od paru lat , a w zeszłym roku to założył nawet gniazdo w tujach ale koty go przegoniły ( właściwie to jego partnerkę).
Błyszcząca panterina prześliczna to raczej koteczka a nie pantera, nie mniej jest cudowna.
Oryginalna ceramika tylko teraz należy poszukać mieszkańców dla niej.
Ja biosept stosuję co drugi miesiąc spryskując liście storczyków i dodaję odrobinę do podlewania ,jakiejś rewelacji nie zauważyłem ale rośliny już dawno nie dostały żadnych zmian chorobowych, więc spełnia swoje zadanie uodparniając rośliny.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny, uroczy, śliczny, słodki, nieziemski... kwiatuszek Pantheriny ;:138. Trzymam kciuki za reanimację sabotka ;:108
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Przecudny kwiatuszek pantheriny... Napatrzeć się nie mogę :shock: ;:138
powodzenia z sabotkiem :uszy
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko śliczne doniczki ;:138 i wielki ;:196 za pokazanie co i jak z sabotkiem. Ja chyba dziś się wreszcie wezmę, bo najpierw jeździłam za bioseptem to teraz wody destylowanej nie miałam ;:223 ale dziś kupię i muszę się za to zabrać. Tylko u mnie nie ma normalnych kaloryferów ;:223 :(
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Katarzynko- kciuki się przydadzą ;:108

Lucynko- to tylko eksperyment. Może się uda, a może nie. Mam drugą roślinkę tego sabotka, ale gdyby zaczął puszczać korzonki, byłabym niezmiernie ucieszona ;:108

Marku- A ja mieszkam w bloku, kosy tutaj też są, conajmniej dwie pary mają gniazda na osiedlu. Koty też są... Na działce też są dwie pary kosów, przylatują codziennie do karmnika ;:108
Panterina jest piękna...na żywo, jest bardziej błyszcząca. Płatki są prawie "przezroczyste".

Dwie doniczki będą zajęte przez lokatorów, może już jutro ;:224 jeśli paczuszka dojedzie...

Też zamierzam podlać roztworem moje storczysie, może nawet w tą sobotę, będą mieć kąpiel "bioseptową"

Kasiu- dziękuję w imieniu panteriny i dziękuję za kciuki. Gdyby nie Wasze wpisy, zapomniałabym o sabotku... Hihi...Przypomnijecie mi o nim za 2 tygonie, żebym sprawdziła, czy żyje ;:224

Akwarybko- dziękuję ;:108 Kciuki są wskazane.

Arlet- mam nadzieję, że Zdobyłaś wszystkie akcesoria potrzebne do "doświadczenia". Ja miałam pod ręką, wodę przegotowaną...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Justynko, oglądałam już wczoraj, ale pochwalić zapomniałam: panterina śliczna. Sam kształt kwiatka ma w sobie coś drapieżnego dla mnie. Doniczki CI się fajne udało dorwać, myślę że za tak zdobione 6zł to naprawdę niewiele. Trzymam kciuki za sabotka ;:108
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Cudne doniczki kupiłaś oryginalne :) no i trzymam kciuki za sabotka , ;:196
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Justynko już moja cattleya też po moczeniu na spagnum sobie leży . I wiesz w ostatniej chwili ,dziękuję ;:196 Ci że mnie tak poganiałeś żebym kupiła ten biosept .Teraz czekam ,zobaczymy.
tomkoc

Post »

Panterina piękniusia ;)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Justynko, piękna phal. Panterina, ja u swojej nie doczekałam się kwitnienia i już się nie doczekam ponieważ niedawno odeszła do innej krainy, fajnie że u Ciebie można ją pooglądać ;:138

Bardzo jestem ciekawa jak pójdzie reanimacja sabotka, szkoda że wcześniej nie znałam tego sposobu, trzymam wiec kciuki.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nieinna- w sumie było tych doniczek 5...wzięłam trzy, których zdobienie najbardziej mi się podobało ;:108

Celinko- Ściskaj mocno ;)

Katarzynko- to super :D Będę wypytywać, co tam u Twojej katlejki.

Leszku- były różne . Ale nie wielkości, tylko kształty. Widziałam coś, jakby "korytko" i "dwupaka" - dwie doniczki "sklejone" ;)

Tomkoc- dziękuję w imieniu panteriny :)

A dziś przyjechała jedna paczuszka z nowościami od Zabki_Monis Jeszcze raz dziękuję Ci serdecznie za odebranie Promenei na wystawie i wysłanie Jej do mnie ;) A oprócz Promenei w paczuszce, była też cambria - wielkolud :D I "coś słodkiego" dla podniebienia...

Oto paczuszka przed rozpakowaniem:

Obrazek

Cambria - olbrzym, na fotce, po wsadzeniu do doniczki wraz z miltonidium:

Obrazek

Oraz Promenea xantina, maleństwo, które wsadziłam do koszyczka. To chłodolub, pojedzie wnet na działkę:

Obrazek

Zaczęły się porządki wiosenne i przy okazji, znalazłam działający wiatraczek. Wykorzystam go do wietrzenia pojemnika z reanimkami i siewkami. Są dwa minusy: ma dużą moc i nie mam stojaczka na niego. Póki co, stoi "na kamyczkach" i włączam go na 2,3 minuty i spagnum robi się z mokrego ...wilgotne:

Obrazek
parapetowce
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, nich nowości zdrowo rosną :uszy Uważaj, żeby pojemnik z wiatraczkiem nie odfrunął ;:224 .
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękne nowości niech dają Ci dużo radości :)
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, cambria faktycznie gigant :wink:
Promenea ładniutka, życzę Ci szybkiego doczekania się kwiatuszków na niej :wink:
Leszek01 pisze:(...) Ale, ale... nie widzieliśmy tej trzeciej zawartości paczki - "dla podniebienia" :;230
O tym samym pomyślałam ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko- pilnuję wiatraczka, jak hula... Mam kolejne pomysły...ale o tym, jak je zrealizuję ;:108

Celinko- nowości w przyszłym tygodniu pojadą na działkę i tyle się nimi nacieszę haha.. ;)

Leszku- zanim dostałam się do kwiatuszków...słodkie zniknęło :;230 To chyba z emocji, przy rozpakowywaniu paczuszki ;:224

Wiolu- dziękuję ;) Jak pisałam gdzieś, kiedyś...teraz przyszła "pora" na malenkie storczyki. Na wielkoludy nie mam miejsca ;:224 Haha...następne słodkości postaram się obfotografować dla Was :;230
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”